Vse za Lanvin

8. 9. 2010
Vse za Lanvin

Da v H&M- ove trgovine 23. novembra prihaja kolekcija, ki jo bosta oblikovala Lanvinov umetniški direktor Alber Elbaz in oblikovalec njihove moške linije Lucas Ossendrijver, gotovo že veste.

Novica je med modnimi navdušenci zaokrožila hitreje kot jesenski veter na te mrzle septembrske dni. Kaj ne, skoraj ne poznam ženske, ki si v svoji omari ne bi želela krojaško dodelane obleke s popolno draperijo v rdeči ali črni (računam, da bo v kolekciji vsaj ena takšna, če ne dve).

In ko smo tako o „Parizu“ sanjale pri belem dnevu tudi v Elle pisarni, nas Barbi vpraša: „Punce, to pomeni, da se gremo gužvat? “ Tišina. Kratek razmislek. Seveda se grem gužvat. Glede na finančno zmogljivost bosta tisti dve Lanvin for H&M obleki za zdaj edina možnost, da se približam vsaj L-ju od Lanvin. Da bo v igri še črka A in da končni seštevek na blagajni ne bosta samo dve obleki, ne dvomim. Potiho upam, na še kašno jakno in plašč. In če bo skušnjava prevelika, bo v nakupovalni košari dovolj prostora še za vsa ostala oblačila.

Verjamem, da te poceni šik z veliko začetnico lahko hitro zapelje. Lep primer je moj prijatelj, ki si je privoščil celotno moško kolekcijio, ki so jo za H&M oblikovali pri Come des Garćons. In ker tekmece rada spoznam pred tekmo, o Lanvinovem sodelovanju in gužvanju sprašujem prijateljice, kolegice, naključne znanke, te pa mi vse po vrsti prisegajo, da se bomo pred vrati H&M- ove trgovine 23. novembra gotovo srečale.

Napovedano gužvanje me z vsako novo tekmovalko bolj nervira, in prav zato sem pričela z lobiranjem na dunajskem sedežu H&M. Novinarjem in urednikom bi lahko omogočili nakup oblačil dan poprej, kot je to navada v tujini. Pa brez zamere drage moje Lanvinove prijateljice, vse za Lanvin.