Vabila? So prispela?

4. 3. 2011
Vabila? So prispela?

Po vrnitvi iz Milana sem bila tri dni priklenjena za računalnik in zakopana v kupe printov. Reportaža, organizacija novega stajlinga, korekture . . In ker smo danes številko končno poslali v tiskarno, upam na en lep vikend s princeskami, samuraji in zvezdicami. Kaj pa Milano?

Trenutno poteka barvno razstrupljanje, zato še vedno sanjam v črno-belem. Dobesedno. Pa se vrnimo na začetek. Vabila. Ta so na tednu mode najvažnejša. Vsaj zame. Težko dočakam trenutek, ko mi gospodična na recepciji v hotelu izroči paket. Določene kuverte prepoznam po logotipih, spet druge ne, ker so rjave in pomečkane, a vem, da se v njih skriva vredno vabilo. Večje modne hiše in oblikovalci vabila ponavadi skrijejo v povsem nezanimive, običajne kuverte, da ne bi prišlo do kraje.

Kraje? Da, v Milanu so namreč vabila tudi za navadne smrtnike prava dragocenost. Želijo si jih in ko jih slučajno dobijo, je obisk revije za njih vrhunec meseca. Če pa uspejo v prvi vrsti slučajno v objektiv svojega fotoaprata ujeti še katero od njihovih zvezdnic, šteje to za dogodek leta. Nič kolikokrat sem že doživela, do so vabila pred vhodom celo prodajali, oziroma po njih spraševali.

Tokrat v hotelu vlada zmešnjava. Gospodična iz Japonske, ki se ji tako kot meni mudi na Gucci prejme velikansko vrečo z vabili. Receptorka trdi, da so vsa zanjo, jaz pa že od daleč vidim, da so vmes še druga imena (ne pravijo mi zastonj oko sokolovo). Z nekaj prikloni se zahvali in na poti v dvigalo tudi sama ugotovi, da niso vsa zanjo. Glej ga zlomka nekaj jih je še zame, pa za damico iz Nizozemske, pa za . . Zadaj nato v nekem predalu najdejo še nekaj vabil za prej omenjeno gospodično, pa za Tino . . Super. Grrrr.

In tako vsak dan.

Je kaj novih vabil za sobo 408?

No.

Are you sure?

Si.

Čez pet minut ponovi vajo Tina.

Je kaj novih vabil za sobo 408? Za Petro in Tino?

Si.

Kaj naj rečem. Ni čudno, da sva potem morali na Blumarine, Krizi in Versace pravico iskati v njihovih press pisarnah.

Kakorkoli, vabila so prišla, nekaj jih je manjkalo. Pa drugo leto. Nagrado za meni najljubše pa tokrat prejme Moschino vabilo. Njihov rožnati film je uro 9 in 30 minut spremenil v lep začetek dneva.

P.S. več o norih voznikih, odpadlih strešnikih, mini kosilih, YSL prstanu in zamujenih revijah pa naslednjič.