Eden je moj

4. 2. 2011

Včeraj zvečer so nam v lounge baru Salon predstavili nov ekskluzivni koledar Maybelline NY.

Koledar v modnem svetu še ne kotira tako kot Pirellijev, je pa na dobri poti in verjamem, da bo z leti prav zaradi izredne sinergije mode in lepote postal eden najbolj iskanih ekskluzivnih koledarjev v omejeni izdaji.

Fotografije je že drugič zapored posnel fotograf slavnih in modni fotograf Kenneth Willardt. Ne vem zakaj, ampak ko sem se kasneje zvečer vrnila domov, me je imelo, da sem pred spanje prelistala še knjigo fotografa La chapella. Najbrž mi je skomine naredila Ula Furlan, ki je Kenneth Willardta poimenovala lovec trenutkov v modi in umetnosti (kar La Chapelle gotovo je) ali pa izredna produkcija fotografij (fenomenalna scenografija, stajlingi, zgodba, ličenje, dinamika fotografije in pa seveda znani obrazi iz sveta mode: Julia Stegner, Erin Wasson, Emily DiDonato, Jessica White, Shui Pei-Qin, Lisalla Montenegro in Charlotte Kemp Muhl).

Kakorkoli, v Ljubljani so koledarju popotnico v svet pripravile tri finalistke top modela. Večer, ki ni trajal v nedogled pa je bil poseben še zaradi nečesa. Že dolgo se na dogodku ni zbralo toliko mojih znancev. Nekatere srečujem vsak dan, druge vsake toliko, nekatere pa nisem videla že leta. Lepo se je bilo pogovoriti z njimi, izvedeti kaj počnejo. Pohvalili smo si garderobo in malce opravljali, vse v skladu z kodeksom obnašanja na modnih dogodkih. Je pa danes dopoldne na uredništvo prispel eden od štirih koledarjev, ki jih je prejel in razdelil Maybelline NY predstavništvo v Sloveniji.

P.S. Pa še moji najljubši fotografiji. Prva najbrž zaradi barv (uh, kako prosta sem lahko na trenutke) in pa kuharica v belem oblaku- tako čisto, energično in skoraj naivno nošalantno.