Bluz z bluzo

28. 3. 2012
Bluz z bluzo

Priznam, da sem bila malce sebična, ko sem novinarki naročila, da si za aprilsko številko Elle želim prispevek o srajčni bluzi. Zakaj? Ker je prav srajčna bluza moja nova oblačilna strast.

Je najbolj prepričljiv kos, ki reši vsako oblačilno zagato, tudi tisto večno: kaj naj danes oblečem? Ko se mi zjutraj res ne da in spet zamujamo v šolo, me reši bluza v kombinaciji z oprijetimi hlačami. Napol zatlačena v pas, je videti še bolje.

Končno lahko »malomarnost« opravičim s kroničnim zamujanjem. Ko si naslednjič zaželim malce več ženstvenosti z oprijetim krilom dolžine čez kolena, se kombinacija z bluzo spet izkaže za najboljšo, tudi ko sem v navalu mraza čez vlekla debele puloverje (pri N°21 jih bodo vlekli še poleti).

Srajčna bluza mora biti svilena. Padec je lepši, občutek bolj fin, čiščenje pa bolj smotano. Ker se mi svilenih srajčnih bluz na tedenski ravni ne ljubi nositi v čistilnico, se vsake toliko pregrešim in domov odpeljem tudi kakšno poliesterno.

Pri Acne in v Zari se da najti res dobre bluze iz poliestra, tako dobre, da tudi izkušeno oko njihov poliester zamenja za svilo. Kakorkoli, imam občutek, da se v meni budi zbirateljska čakra in bo število bluz v omari kmalu ušlo iz nadzora. Ja, zabluzila bom z bluzo.