Ta živila so najmočnejše “orožje” v boju proti napihnjenosti: Znebite se neprijetnega občutka in pokažite raven trebuh

Vas muči napihnjenost? S to hrano boste zlahka rešili težavo.

Ta živila so najmočnejše “orožje” v boju proti napihnjenosti: Znebite se neprijetnega občutka in pokažite raven trebuh - Foto: Profimedia

Sodoben način življenja, ki pomeni velike količine stresa čez dan, v službi, doma, na ulici, v prometu, hiter in nezdrav način življenja, ki ga večina vodi, nekakovostna in neredna prehrana, polna sladkorja kot posledica povzročanja neugodja, lahko enačimo z napenjanjem in pogosto napihjnenostjo.

Napihnjenost je potrebno razlikovati od zastajanja vode, čeprav ta stanja pogosto zamenjujemo. Preprosto povedano: napihnjenost vključuje povečano količino tekočine, trdnih snovi in ​​plinov v našem prebavnem sistemu, medtem ko je zadrževanje vode povezano z vodo.

Kar 15-30 % ljudi se redno sooča z vetrovi, zato je jasno, da je to zelo pogosto stanje. Čeprav so v nekaterih primerih napihnjenosti v ozadju resne zdravstvene težave, je v večini primerov vzrok za napenjanje slaba prehrana ali intoleranca ali alergija na določena živila ali sestavine.

Ne spreglejte:

Tudi če se niste srečali z diagnozo celiakije, lahko gluten negativno vpliva na vaš želodec. Napihnjenost, bolečine v predelu želodca in prebavne težave so največkrat posledica prekomernega uživanja glutena.
Le kdo si čez dan ne želi jesti toplega kruha ali uživati ​​v pici ob filmu? Na srečo obstajajo naravna zdravila, ki lahko nevtralizirajo učinke glutena.

Katera živila lahko pomagajo v boju proti napihnjenosti?

Obilica živil lahko poskrbi za zdravo črevesje in učinkovito prebavo. Vsako od njih v proces vnaša nekaj drugega in zagotavlja bistvena hranila za vzdrževanje sistema, ki je lahko zelo zahtevno.
Ene najučinkovitejših so borovnice. Imajo veliko prednosti za naše telo, prav tako so najmočnejše »orožje« v boju proti napenjanju.

Antioksidanti, ki jih vsebujejo borovnice, ščitijo telo pred obremenjujočimi prostimi radikali, zaradi katerih imamo dejansko večji trebuh, kot bi si želeli. Torej, če se želite znebiti napihnjenosti, posezite po borovnicah.

Borovnice, jagode in maline, vsebujejo veliko vode - dejansko je v njih od 85 do 95 odstotkov vode - kar lahko pomaga zmanjšati napihnjenost. Vsebujejo tudi veliko vlaknin, ki pomagajo hrani, da se hitreje premika skozi črevesje, ter zmanjšujejo pritisk v trebuhu in napihnjenost. Jagodičevje tudi poveča prostornost obroka in lahko pomaga pri odpravljanju težav, kot je zaprtje, ki je včasih vzrok za napihnjenost.

Za preprečevanje napihnjenosti je pomembno uživati pravo hrano, vendar je pomembno tudi, da jeste počasi. Če hrano pojeste na hitro, se lahko v želodec nabere veliko zraka, kar lahko povzroči občutek napihnjenosti.

Enak učinek ima lahko tudi pitje gaziranih pijač, saj vsi ti mehurčki pridejo v trebuh.

Ne pozabite pa, da je zelo pomembno, kdaj jih jeste. Po nasvetu nutricionistov se sadje uživa na prazen želodec, da se izognemo fermentaciji v črevesju. Torej, naslednjič, ko greste v italijansko restavracijo ali želite uživati ​​v drugih testeninah, pol ure prej na prazen želodec pojejte pest borovnic. In nikoli ne boste imeli težav z napihnjenostjo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Od Julianne Moore do Barbare Palvin: Prvi pogled na rdečo preprogo bePreberite še: neškega filmskega festivala 2022

Priporočamo tudi: Pozabite na minimalistične torbe, to je največji trend torbic letošnje jeseni, ki ga obožujejo vsa modna dekleta

Najbolj brano