Zakaj sladek zajtrk nikoli ne bi smel biti vaša prva izbira: Otežuje hujšanje in dviguje željo po sladkem

Sladek zajtrk je zagotovo izbira mnogih, ko te po dolgi in topli noči pričaka še dišeč sladek zajtrk, ki napolni naše čute, je dan lahko popoln. Pa ste se kdaj vprašali, kako ste lahko lačni, če ste le dve uri prej zajtrkovali? Predstavljamo vam razlago, zaradi katere boste premislili o svoji jutranji rutini.

Zakaj sladek zajtrk nikoli ne bi smel biti vaša prva izbira: Otežuje hujšanje in dviguje željo po sladkem - Foto: Instagram

Če je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, zagotovo to ni izgovor za to, da bi pojedli karkoli, prav nasprotno. Dober in uravnotežen zajtrk določa tempo za preostanek dneva. Naša telesa namreč niso narejena za jutranje uživanje  industrijskih izdelkov. 

Jutro je, pravkar ste se zbudili in spili dva jutranja kozarca vode. Odpravite se v kuhinjo, da bi zajtrkovali, in vaš prvi instinkt je? Posegate po zavitku žitaric ali majhnih industrijskih piškotih, ki bodo hitro potešili prvi jutranji instinkt lakote. Enostavno in okusno, zato so osnovni del vaše jutranje rutine, vendar za kakšno ceno? Ko ste v pisarni in ste tik pred sestankom, se začnejo pojavljati prve želje po hrani. Vendar ste jedli komaj slabi dve uri nazaj. Sprašujete se, kako ste lahko že lačni, kajne? Razlog je v uživanju sladkorja. In da, ključ do preprečevanja želje po hrani čez dan je, da se izogibate uživanju sladke hrane ob zajtrku.

Razkrivamo, zakaj in kako prenehati jesti sladkor pri zajtrku, izguba teže pa bo s to majhno spremembo jutranje rutine, zagotovljena.

Ne spreglejte:

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva pravijo, v pravih rokah pa je lahko tudi najbolj okusen in izredno zdrav. Vsi vemo, kako pomembna je pravilna prehrana, vendar se nam na trenutke lahko zdi, da jo je zelo težko doseči. Na stotine različnih možnosti na policah v trgovinah in na stotine različnih informacij, ki jih ponuja internet- in potem smo preplavljeni tudi z nasprotujočimi si informacijami o njih. En dan je nekaj za nas neverjetno, naslednji dan pa smo obsojeni na pekel hrane, ki povzroča maščobe. To je dovolj, da nas prehransko strese. Morda je najbolje, da se vrnemo nazaj k osnovam. Zato smo vam pripravili nekaj prehranskih nasvetov, ki ne zahtevajo pitja jabolčnega kisa vsako jutro pol ure pred zajtrkom ali agresivnega spremljanja makrohranil v aplikaciji, ki je edina priročna v teoriji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Če se ozremo nazaj v preteklost, naši predniki niso bili vajeni jesti hlebca čokoladnega kruha ali žitaric v škatli. Naše telo ni bilo nikoli pripravljeno na asimilacijo sladkorja takoj, ko smo se zbudili. Sledi precej logičen zaključek. Naše telo, ki na prazen želodec prejme velik odmerek sladkorja v krvi, se poskuša boriti za nadzor sladkorja v krvi. Težava? Težava je v tem, da signal, ki ga pošljemo trebušni slinavki, da proizvaja inzulin za znižanje ravni sladkorja v krvi, povzroči hipoglikemijo in s tem potrebo po hrani. Z drugimi besedami, če zjutraj najprej pojeste nekaj sladkega, boste čez dan želeli jesti še kaj sladkega. In kot vemo, je sladkor, če želite shujšati, sovražnik, ki se ga morate znebiti. 

Vsi vemo, da sladkor zahteva sladkor. Čeprav se po zajtrku z maslenim rogljičkom počutimo siti, raven sladkorja v krvi zelo hitro pade. Posledično se pojavi želja po hrani. Čim več sladkorja zaužijemo zjutraj, tem bolj bo naše telo hrepenelo po njem. Zato je pri hujšanju bolje izbrati slan zajtrk. Izberite raje umešana ali ocvrta jajca, piščančje prsi ali avokado. Ta živila so bogata s hranilnimi snovmi, ki jih naše telo potrebuje za zdravje in ustrezen nivo sitosti. 

Fotografije: Instagram/@clairerose

Preberite še: Minimalistični stajlingi za temperature nad 30 stopinj: Ti 4 predlogi vas bodo uvrstili na seznam najbolje oblečenih

Priporočamo tudi: Kako elegantno kombinirati kratek top? Tako kot Zendaya

Najbolj brano