Kaj zajtrkujejo Francozinje? Vsako jutro jedo enako in to je njihov recept za vitkost

4. 6. 2024
Tako izgleda tipičen francoski zajtrk. (foto: Profimedia)
Profimedia

Ugotovite, kako izgleda tipičen francoski zajtrk!

Francozinje so že od nekdaj sinonim za eleganco, prefinjenost in lepoto življenja (vključno z Italijankami seveda). Njihov način življenja nas pogosto spodbudi k razmišljanju o njegovi kakovosti in delu na njegovem izboljšanju. In medtem ko se sami pogosto ukvarjamo s pospešenim tempom vsakdana, se nam zdi, da francoski pristop do življenja predstavlja svojevrstno umetnost, v kateri sta uživanje v vsakem trenutku in premišljena izbira ključ do ravnovesja.

Ne spreglejte:

Fitnes in življenjske navade Francozinj nam poleg mode in lepote razkrivajo povsem nov svet, kjer lahko najdemo nove ideje. Kako želimo izboljšati svoje rutine kot celoto – začnimo s prvim, najpomembnejšim in obveznim – in gre za prehrano. Posebej se bomo posvetili prvemu obroku dneva, zajtrku, da odkrijemo skrivnost francoskega jutra in ugotovimo, kaj se skriva za njihovimi elegantno pogrnjenimi mizami.

Seveda ne pozabimo, da vse Francozinje ne zajtrkujejo enako in da tradicionalni zajtrk v Franciji zagotovo ni za vse enak. Vendar pa določena pravila obstajajo. Gremo po vrsti!

Tipičen francoski zajtrk ni velik obrok za mizo in je sestavljen iz preprostih sestavin. Zajtrk v Franciji je pogosto sladek in ne slan. Pomislite na popečen polnozrnat kruh in marmelado z visokim deležem sadja ali obvezno pecivo, izpopolnjeno pri nas. V Franciji običajno ne gre za ocvrta jajca ali omleto – jajca pogosteje obravnavajo kot možnost obroka brez zajtrka.

Tukaj je nekaj najpogostejših zajtrkov v Franciji:

Pecivo, kot je pain au chocolat ali rogljički

Masleni rogljiček je preprosto izhodišče vsakega zajtrka v Franciji. Parižanke ga bodo kupile v svoji najljubši boulangerie in nato uživale ob skodelici café au lait (kava z mlekom) ali sveže iztisnjenega pomarančnega/grenivkinega soka.

Francoski toast (sladko popečena rezina bagete)

Ko Francozinje pečejo toast, je to nekaj drugega, kot smo vajeni. Njihov toast je namreč sladek - recept pa je preprosto ocvrt kos kruha v mleku in jajcu, ki mu je treba dodati ščepec cimeta in sladkorja. Popecite ga na kocki masla, za pristen francoski okus.

Nizkokalorični jogurt in/ali kos svežega sadja

Ena od dietnih različic zajtrka se v Franciji skrči na skodelico nizkokaloričnega (grškega) jogurta, ki mu dodamo sveže sezonsko sadje ali jagodičevje (polno antioksidantov).

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 znakov edinstvene osebnosti: Psihologi se strinjajo, da so ti posamezniki še posebej zanimivi

Priporočamo tudi: Strokovnjaki razkrivajo: Te vsakodnevne dejavnosti, ki trajajo le nekaj minut, lahko spremenijo strukturo možganov in izboljšajo naše razpoloženje

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač