Učinkovita dieta s pomarančami in jajci: Kako enostavno izgubiti 15 kilogramov v samo dveh tednih

Prehrana, ki temelji na jajcih in pomarančah, je bogata z beljakovinami, vitamini in vlakninami, kar vam omogoča hujšanje brez škode za zdravje. Zagotovite si zdravo prehrano in v enem tednu izgubite do 7 kg maščobe, ne da bi stradali! Ta dieta je namenjena tistim, ki se soočajo z viškom kilogramov, pa tudi tistim, ki imajo težave s prebavo ali nečisto kožo, saj na naraven način zmanjša absorpcijo maščob in tako polepša kožo.

Učinkovita dieta s pomarančami in jajci: Kako enostavno izgubiti 15 kilogramov v samo dveh tednih - Foto: Profimedia

Stalno štetje kalorij in strogo omejevanje prehrane nista nalogi za ljudi s slabim srcem. Veliko lažje je izbrati enega od tistih prehranskih sistemov, ki omogočajo uporabo okusnih in poceni izdelkov, obenem pa obljubljajo precej dobro izgubo telesne teže. Eden od teh je dieta z jajci in pomarančami. Zdi se, da lahko oba izdelka povzročita resne alergije, vendar skupaj omogočata intenzivno hujšanje.

Dieta je precej restriktivna, zato se preden se odločite zanjo posvetujte s prehranskim strokovnjakom in zdravnikom ter jo izvajajte pod zdravniškim nadzorom. Zelo pomembno je, da si, če se odločite za to dieto, postavite realne cilje. Zaželeno je, da tudi pri najbolj restriktivnih dietah telo izgubi težo največ pol kilograma na dan.

Ne spreglejte:

Čeprav so bila jajca dolgo nekoliko osovražena zaradi visoke vsebnosti holesterola, dokazi kažejo, da so jajca lahko del zdrave prehrane. Raziskave kažejo, da lahko jajca celo pomagajo pri hujšanju, saj so zdrava, visokobeljakovinska izbira za zajtrk, ki vas nasiti.

Kako deluje dieta?

Hujšanje z jajci in pomarančami je učinkovito zaradi edinstvenih lastnosti glavnih sestavin prehrane.

Jajce je pravo skladišče hranilnih snovi in mikroelementov, zato med hujšanjem telo dobi vse potrebno za pravilno delovanje. Najprej govorimo o beljakovinah, ki so zelo lahko prebavljive. Poleg tega kemična sestava jajca vključuje glukozo, encime in vitamine A, E, D in skupine B, da ne omenjamo železa, kalcija, magnezija, kalija, cinka in fosforja. Vsebnost holesterola v jajcu je "uravnotežena" z lecitinom, ki preprečuje njegovo kopičenje v telesu.

Beljakovine v jajcih vas nasitijo in lahko pospešijo presnovo

Kar zadeva hujšanje, lahko beljakovine v jajcih pripomorejo k temu, da ste siti, in lahko prispevajo k temu, da pozneje čez dan zaužijete manj kalorij, pravijo strokovnjaki.

Del izziva pri hujšanju je potešiti lakoto in hkrati ohraniti kalorični primanjkljaj. Eden od načinov za reševanje tega problema je uživanje živil z visoko vsebnostjo beljakovin, ki nas dlje časa nasitijo. Jajca vsebujejo veliko beljakovin, približno 6 gramov na veliko jajce.

Pomaranče in hujšanje

Pomaranča je prava zakladnica mikroelementov in naravnih vitaminov. Vsebuje natrij, jod, fluor, baker, kalij, fosfor, magnezij, poleg tega nam sončni sadež zagotavlja dnevni vnos vitamina C in je bogat z vitamini A, E, B1, B2, B9, PP. Pomaranče vsebujejo tudi veliko število aminokislin - organskih spojin, na katerih temeljijo vse beljakovine človeškega telesa.

Še ena prednost pomaranče je visoka vsebnost prehranskih vlaknin - z drugimi besedami, vlaknin. Ko pride v želodec, ustvari občutek sitosti, poleg tega pa spodbuja prebavo. Posledično se telo začne hitro znebiti različnih toksinov, kar prav tako prispeva k izgubi telesne teže.

Pravila prehranjevanja

Pravila za jajčno-pomarančno dieto so preprosta. Vsak dan morate za zajtrk pojesti polovico sončnega sadja in eno ali dve jajci, kuhani na mehko. Tudi preostala dva obroka je treba začeti s citrusi, da se zmanjša volumen želodca.

  • Na dan popijte 2-3 litre vode. Dovoljeni so tudi mleko, čaj in kava brez dodanega sladkorja.
  • Izogibajte se pretirani uporabi soli. Dovoljene so začimbe.
  • Maščobe in olja v kakršni koli obliki so izključeni. Če kuhate zelenjavo, jo kuhajte na vodi.
  • Dodatna uporaba vitaminov ni potrebna - telo jih bo prejelo v zadostni količini.

Vsaka različica hujšanja na citrusih je povezana z omejevanjem telesnega napora. Za nekaj časa opustite vadbo za moč in aerobno vadbo ter se posvetite pilatesu ali hitri hoji.

JEDILNIK

Ponedeljek

Zajtrk: 1 pomaranča, 2 prepečenca, skodelica kave ali čaja brez sladkorja.

Kosilo: 1 pomaranča, 1 kuhano jajce, 1 kislo mleko (ali jogurt).

Večerja: 2 paradižnika ali 2 dcl paradižnikove mezge, 2 kuhani jajci, 1/2 kg zelene solate (manjše glave) ali kumar, 2 kosa kruha.

Torek

Zajtrk: 1 pomaranča, 2 prepečenca, skodelica kave ali čaja brez sladkorja.

Kosilo: 1 pomaranča, 1 jajce, 1 kislo mleko, 2 prepečenca.

Večerja: 125 g govejega mesa, 1 paradižnik (ali 1 dcl paradižnikove mezge), 1 kos kruha, 1 skodelica čaja ali kave.

Sreda

Zajtrk: 1 pomaranča, 2 prepečenca, skodelica kave ali čaja brez sladkorja.

Kosilo: 1 pomaranča, 1 kuhano jajce, 1 kislo mleko, 1 manjša glava solate.

Večerja: 125 g mletega mesa, 1 pomaranča, 1 prepečenec, 1 skodelica kave ali čaja.

Četrtek

Zajtrk: 1 pomaranča, 2 prepečena, skodelica kave ali čaja brez sladkorja.

Kosilo: 125 g svežega kravjega sira z malo mlečne maščobe (lahko tudi mocarela), 1 paradižnik, 1 kos kruha.

Večerja: 125 g mletega mesa, 2 paradižnika ali 2 dcl paradižnikove mezge, 1 jabolko

Petek

Zajtrk: 1 pomaranča, 2 prepečenca, skodelica kave ali čaja brez sladkorja.

Kosilo: 200 g kuhanega mesa ali ribe, 1 paradižnik, sendvič z zelenjavo in vsaj enim virom beljakovin

Večerja: 500 g kuhane zelenjave (korenje, grah, krompir,...), 1 jajce, 1 paradižnik. Ob koncu tedna jejte normalno!

Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vsako jutro spijte topel napitek s to ključno sestavino in učinkovito shujšajte: Pregrešno okusen in enostaven recept iz samo treh sestavin

Priporočamo tudi: Barve, ki bodo prevladovale v jesenski manikiri: Od bordo do temno espresso rjave, teh 5 odtenkov bo najbolj iskanih v salonih

Najbolj brano