Kralj Charles razkril skrivnosti "ljubljene snahe": Veste, kako je William v resnici zaprosil Kate Middleton?

15. 11. 2023
Kralj Charles razkril skrivnosti "ljubljene snahe": Veste, kako je William v resnici zaprosil Kate Middleton? (foto: Profimedia)
Profimedia

Kralj Charles je na obisku v Afriki govoril o tem, kako je William zaprosil Kate.

Princ William in Kate Middleton, princ in princesa Walesa, sta poročena od aprila 2011, znano pa je, da imata tri otroke, princa Georgea in Louisa ter princeso Charlotte.

Imata enega najbolj harmoničnih zakonov na britanski javni sceni, in čeprav tega ne bi smela početi pogosto, včasih drug do drugega v javnosti diskretno pokažeta močna čustva.

Le malo ljudi pa se spomni, kakšna je bila njuna zaroka.

Kralj Charles, Williamov oče, je na državnem banketu govoril o povezavah svoje družine s Kenijo. Posebna simbolika jih veže prav na zaroko Williama in Kate.

Kralj Charles je namreč z ženo Camillo prvič obiskal državo Commonwealtha, odkar je leta 2022 sedel na prestol. Prav tam je v svojem govoru spregovoril o nekaterih spominih, ki njegovo družino vežejo na to afriško državo.

"Tukaj, s pogledom na goro Kenya, je moj sin, valižanski princ, zaprosil svojo ženo, zdaj mojo ljubljeno snaho," je rekel kralj in se spomnil zaroke iz leta 2010.

Kmalu po zaroki sta Kate in William v prvem skupnem intervjuju spregovorila tudi o tem, kako je prišlo do snubitve.

"Kot vsak človek ve, je za nadaljevanje potrebna določena mera motivacije. Načrtoval sem, potem pa je bil ravno pravi trenutek, ko sva bila v Afriki. Bilo je čudovito," je rekel princ William.

To je Kate presenetilo, čeprav sta se poznala že leta.

"Bila sem v popolnem šoku, ko se je to zgodilo. Tam je prava romantika," je rekla Kate.

Snubitev v Keniji je imela za Williama velik pomen.

"Afriška celina ima v mojem srcu posebno mesto. Tja je moj oče odpeljal naju z bratom kmalu po mamini smrti. In ko sem se odločal o najboljšem kraju, kjer bom zasnubil Catherine, si nisem mogel zamisliti bolj primernega kraja kot je Kenija," je takrat povedal princ.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jedla je sladkor, a iz prehrane izločila dve živili: Skrivnost brezhibnega videza Blake Lively po rojstvu štirih otrok

Priporočamo tudi: Goldie Hawn in njene strnjene misli o staranju in perfekcionizmu: "Moj cilj je bil vedno preprost - biti srečna"