Tedenski horoskop: Katero znamenje je najbolj ponosno na svoje telo?

Ste povezane s svojim telesom, skrbite za svoje zdravje?

Tedenski horoskop: Katero znamenje je najbolj ponosno na svoje telo? - Foto: Profimedia

Preverite, kako delujete na tem področju glede na vaše astrološko znamenje in na kateri del telesa ste lahko resnično ponosne?

OVNICA

Ovnica ima svoje telo zelo rada, zato tudi poskrbi, da ohranja vitko linijo in je ves čas v gibanju. Pogoste pri ovnici so ravno poškodbe, povezane s športom.

Izpostavljeno področje: Znamenje ovna vlada glavi, obrazu, možganom in očem. Ovnica je dovzetna za več glavobolov in občasne udarce.

Moj ponos: skladna in privlačna oblika postave

BIKICA

Bikica je velik gurman, ki se dobremu obroku zelo težko odreče. Ne zanima jo, da lahko tudi hrana povzroči slabo počutje in zdravstvene težave.

Izpostavljeno področje: Znamenje bika vlada grlu, vratu, ščitnici, glasilkam in ušesom. Bikica bolj intenzivno zaznava vonje in okuse. Večkrat se lahko pojavijo bolečine v grlu ali vratu.

Moj ponos: njen glas je tisti, ki omogoča bikici, da je še bolj privlačna

DVOJČICA

Dvojčica se s priporočili za zdravje ne ukvarja preveč. Srečo ima, da je njena presnova zelo hitra.

Izpostavljeno področje: Znamenje dvojčkov je vladar rok, pljuč, ramen, prstov in živčnega sistema. Telo se razdeli na dva dela, v skladu z dvojno naravo dvojčka. Večkrat je prisoten notranji nemir.

Moj ponos: vitko telo, ki se zaradi hitrega tempa težko zredi ali poleni

RAKICA

Rakica se mora zaradi številnih napetosti predvsem zaščititi pred negativnimi vplivi in se večkrat povezati s sabo in svojim telesom.

Izpostavljeno področje: Znamenje raka vlada prsim ali prsnem košu, prav tako vlada želodcu in maternici. Nakazane se težave s hrano in velika izpostavljenost debelosti. Pogostejše so bolečine v želodcu.

Moj ponos: bujno oprsje, ki rakico naredi še bolj privlačno.

LEVINJA

Levinja je najbolj slabe volje ko zboli, takrat se prelevi v najbolj občutljivo bitje pod soncem. Varovati se mora povišanega tlaka.

Izpostavljeno področje: Znamenje leva vlada srcu, hrbtenici in spodnjem delu hrbta. Pozorne bi morale biti na hrbet, kjer so jim večkrat nakazane težave.

Moj ponos: vitalno in zelo vzdržljivo telo, ki zmore vse napore

DEVICA

Devica kaže veliko zanimanje za zdravje, prehrano in dobro počutje. Ko se pojavijo težave, se dosledno odpravi k zdravniku.

Izpostavljeno področje: Znamenje device vlada trebuhu, želodcu, črevesju, prebavnemu sistemu in vranici. Devica na področju prebavil hitro pristane v težavah.

Moj ponos: bujni, vedno do potankosti urejeni lasje

TEHTNICA

Tehtnica se zelo boji, da bi zbolela za kakšno resno boleznijo in pred težavami na področju zdravja večkrat beži.

Izpostavljeno področje: Znamenje tehtnice vlada ledvicam, ki uravnotežijo telo in spodnjemu delu hrbta. Več pozornosti bi morale tehtnice nameniti čiščenju toksinov.

Moj ponos: moja izklesana zadnjica, ki je vredna pogleda

ŠKORPIJONKA

Škorpijonka rada pretirava tako s hrano kot tudi s škodljivimi razvadami, do svojega zdravja ni najbolj dosledna.

Izpostavljeno področje: Znamenje škorpijona ureja reproduktivni sistem, spolne organe, črevesje in mehur. Pomemben je zdrav odnos do spolnosti, v nasprotnem primeru se obetajo težave.

Moj ponos: široki boki, ki simbolizirajo plodnost

STRELKA

Strelka ima hitro presnovo, zato je običajno vitka. Resne težave je zaradi visokega praga bolečin sposobna celo ignorirati.

Izpostavljeno področje: Znamenje strelca ureja hipofizo, jetra, boke in stegna.  Vadba je za strelko ključnega pomena pomembna, kot tudi preživljanje časa na prostem.

Moj ponos: dolge, pravilno oblikovane noge

KOZOROGINJA

Kozoroginja ima rada svoje telo, zna se izogniti škodljivim razvadam, zato z zdravjem običajno nima večjih težav.

Izpostavljeno področje: Znamenje kozoroga vlada kolenom, sklepom, skeletnemu sistemu, koži in zobem. Zavedati bi se morale poškodb kosti, zlasti kolen.

Moj ponos: lepo oblikovane ličnice

VODNARKA

Vodnarka bi morala morebitne zdravstvene težave jemati bolj resno in se znakom, ki jih pošilja telo nekoliko bolj posvetiti.

Izpostavljeno področje: Znamenje vodnarja vlada krvožilnemu sistemu, golenici in gležnjem, zato imajo vodnarke običajno večjo številko noge.

Moj ponos: oči, prodorne, posebne in prepričljive

RIBICA

Ribica je zelo povezana s svojim telesom. Včasih se ji zdi, da se je znašla v primežu kakšne bolezni, tudi če nima vseh simptomov.

Izpostavljeno področje: Znamenje ribi vlada limfnemu sistemu, stopalom, prstom ter maščobnemu tkivu. 

Moj ponos: lepo oblikovani nežni prsti

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ženske, rojene v teh znamenjih, imajo višjo čustveno inteligenco

Priporočamo tudi: "S fantom spiva v ločenih spalnicah" (resnična izpoved naše 25-letne novinarke)

Najbolj brano