Nadebudni modni oblikovalci se predstavijo

V sredo, 16. maja, ob 16.00, 18.00 in 20.00 se bo v Viteški dvorani ljubljanskih Križank zgodila tradicionalna modna revija zaključnega letnika oddelka modnega oblikovanja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.

Nadebudni modni oblikovalci se predstavijo

Na reviji se bo s svojimi kreacijami predstavilo 19 dijakov pod mentorskim vodstvom profesoric Alenke Podlogar in Karmen Klobasa.

Navdih: linija
Mladi talenti so navdih za svoje kolekcije iskali v liniji kot osnovnem likovnem elementu. Poznavanje so prenesli v  oblikovanje tekstilne površine, v obliki različnih potiskov in tekstur, jih vključili v snovanje krojev in nadgradili v  različnih oblačilnih elementih. Svoj pomen idejne sporočilnosti prispeva tudi barva, ki je mladostno razposajena ali skladna z aktualnimi modnimi smernicami.

Uporabo linij v oblačilih so raziskovale tudi dijakinje 3. letnika, ki se bodo predstavile v uvodnem delu modne revije.  Linija v gibanju pa bo predstavljena na razstavi eksperimentalnih del dijakov 2. letnika pod mentorskim vodstvom  profesorice Sabine Puc.

Na prireditvi bo nastopila tudi državna prvakinja v ritmični gimnastiki Tjaša Šeme iz Kluba za ritimično gimnastiko  Narodni dom Ljubljana, ki bo z gibanjem linijo prenesla na modno pisto.

Najbolj brano