Japonska dieta z bananami je najbolj priljubljena dieta na svetu: Obljublja izgubo 7 kilogramov v samo 5 dneh!

Japonska bananina dieta je trenutno ena najbolj priljubljenih na svetu in mi vam razkrivamo, zakaj. 

Japonska dieta z bananami je najbolj priljubljena dieta na svetu: Obljublja izgubo 7 kilogramov v samo 5 dneh! - Foto: Profimedia

Se poigravate z mislijo, da bi izgubili nekaj kilogramov? Če je odgovor pritrdilen, verjetno razmišljate in se bojite prihodnjih dni, ki bodo zaznamovani z odrekanjem in neskončnimi napori, da bi se izognili najbolj mamljivi in slastni hrani v okolici. Na spletu je na voljo cel kup načrtov za hujšanje, vendar zaradi večine morate sprejeti določene kompromise. Pravi namen dietnega načrta je zagotoviti takega, ki bo deloval za vas in vaše telo ter bo koristil tudi vašemu zdravju.

Japonska jutranja bananina dieta je delo Sumiko in Hitoshija Watanabeja, ki imata izkušnje s farmacevtsko in medicinsko izobrazbo. Diete sta se domislila čisto po naključju, po objavi pa je postala v svetu zelo priljubljena.

Eden od ustvarjalcev diete Hitoshi Watanba je s pomočjo te, trenutno najbolj priljubljene diete, v le nekaj mesecih izgubil 18 kilogramov.

Ne spreglejte: 

Osnovno pravilo te diete je, da za zajtrk zaužijemo banane s kozarcem vode sobne temperature.

Dan začnite s kozarcem vode na prazen želodec takoj, ko se zbudite. Za zajtrk spijte kozarec vode in pojejte eno banano. Lahko jih pojeste več, vendar se ne prenajedajte. Če še vedno čutite lakoto, lahko po tem, približno 15 do 20 minut kasneje, pojeste nekaj manj kot 200 kalorij.

Priporočljive so do štiri banane in do dva kozarca mlačne vode zjutraj, ostali obroki čez dan pa naj bodo zdravi, lahki in redni. Izumitelji diete trdijo, da ni posebnih pravil, kaj in koliko je treba jesti.

Dieta z bananami zahteva, da je edina pijača, ki jo uživate, mlačna voda in priporočljivo je, da dieto izvajate do 12 dni. Vaš zadnji obrok naj bo štiri ure pred spanjem, spati morate vsaj osem ur.

Odpovedati se boste morali sladici, odsvetujejo pa se tudi alkoholne pijače, sokove in kavo. Če res čutite potrebo po nečem sladkem, lahko po 15. uri pojeste tablico čokolade ali kakšno sadje.

Kot celota dieta tudi nagovarja ljudi, naj se držijo nekaterih sprememb življenjskega sloga in prakticirajo pozornost. Ljudje ne smejo jesti ničesar po 20. uri in se izogibajo pijačam, razen vode.

Prednosti bananine diete: 

  • Prebavni encimi, ki jih najdemo v bananah, spodbujajo vaš prebavni sistem.
  • Če zjutraj pojeste banane, se vaš metabolizem ponovno napolni in pomaga ohranjati poln želodec (da se izognete prenajedanju).
  • Banane so dober vir vlaknin in kalija, ki nadzorujejo maščobe v telesu, se borijo proti toksinom, jih izločajo in dajejo telesu energijo.
  • Jutranja dieta z bananami pomaga nadzirati nočno ali večerno prenajedanje

Dieta je prilagodljiva, saj omogoča, da si posameznik sam izbere kosilo in večerjo; daje tudi smernice za določitev pravilne velikosti porcij in ne določa natančnih količin. Sposobnost določanja pravilne velikosti porcij je ključni vidik vsakega dietnega načrta, še bolj pa je pomembna za trajnost in uspešnost dietnega načrta. Prav tako se pri dieti odsvetuje uporabo ocvrte hrane in sladic takoj po obroku. Načrt prehrane z jutranjo banano se vsekakor razlikuje od številnih drugih modnih diet, saj vključuje številna druga zdrava prehranska načela, kot so uživanje zadnjega obroka precej pred spanjem, zanašanje na biološke znake za prepoznavanje in potešitev lakote, odsvetovanje alkoholnih in kofeinskih pijač itd.

Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na klasične kavbojke, Penelope Cruz je nosila črn model s tem nepričakovanim vzorcem

Priporočamo tudi: Meghan Markle in princa Harryja zavrnila kraljeva družina: Na ta dogodek izrecno nista bila povabljena

Najbolj brano