Kate Middleton za zajtrk vedno jé enako – in zato njeno telo ne pozna maščobe: Ta super zdrava jed lahko pomaga zmanjšati apetit

26. 11. 2023
Če tudi vi težite k Katejinemu kraljevskemu sijaju, vas bo gotovo zanimalo, kaj valižanska princesa je za zajtrk, in to je vedno enako. (foto: Profimedia)
Profimedia

Da bi ostala zdrava, sita in vitka, valižanska princesa vsak dan začne z okusnim in močnim obrokom, ki zagotavlja veliko energije, hranil, vlaknin ...

Valižanska princesa Kate Middleton ima morda nekaj naravnega sijaja, a zagotovo ve, kako poskrbeti zase in ne prepustiti vsega materi naravi. Žena princa Williama pridno trenira, pogosto preživlja čas v naravi in, kar je zelo pomembno, skrbno izbira hrano.

Ne spreglejte:

Od njene porcelanaste kože do njene vitke postave – vse jasno nakazuje, da je Kate Middleton živ dokaz, da lepota prihaja od znotraj in da je zelo pomembno, da pazimo na prehrano.

Če tudi vi težite k Katejinemu kraljevskemu sijaju, vas bo gotovo zanimalo, kaj valižanska princesa je za zajtrk, in to je vedno enako. Njena izbira so ovseni kosmiči, ena najbolj zdravih možnosti!

Menda naj bi Kate Middleton svojo postavo pripeljala do popolnosti s pomočjo Dukanove diete, katere glavna značilnost so ovseni kosmiči, ki se uživajo v vseh fazah te diete.

Strokovnjak za prehrano in tiskovni predstavnik BarBrand, spletne platforme za zdravo življenje, je ob neki priložnosti razkril, da je ta glavni zaveznik Kate Middleton pri ohranjanju postave in da vsako jutro za zajtrk poje ovsene kosmiče.

Učinek, ki ga ima ovsena kaša na telo

V 100 gramih ovsenih kosmičev je skoraj 17 gramov beljakovin, prevladuje avenalin, sledita mu avenin in aminokislina glutamin. V enaki količini je več kot 66 gramov ogljikovih hidratov, manj kot 7 gramov maščob, bogati pa so z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami.

To žito je poznano predvsem po tem, da daje energijo, pred belo moko pa je v prednosti zaradi ogromne količine vlaknin – približno 10 gramov v 100 gramih kosmičev). Ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni navaja, da dolgo časa po zaužitju ovsenih kosmičev ravno zaradi tega razloga ne čutimo lakote, uživanje hrane, bogate z vlakninami, pa pomaga tudi pri preprečevanju nenadnih skokov in padcev krvnega sladkorja.

To tudi pomeni, da vam bo takšen zajtrk pomagal zmanjšati apetit.

Uživanje ovsa za zajtrk ali njegovo dodajanje obrokom in prigrizkom je odličen način, da postanete bolj vzdržljivi in ​​se dlje časa počutite siti, pravi registrirana dietetičarka Maggie Michalczyk za Eating Well.

Dodala je, da ovseni kosmiči za zajtrk lahko pomagajo pri hitrejšem in rednejšem odvajanju blata, raziskave pa so pokazale, da prehrana, ki vključuje ovce, lahko pomaga stabilizirati glukozo v krvi in ​​holesterol LDL. Poleg tega je pregled številnih študij, objavljenih leta 2021 v medicinski reviji Journal of Nutrition, odkril povezavo med uživanjem ovsenih kosmičev in povečanim številom bakterijskih kolonij v črevesju.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najpogostejša napaka, ki jo naredimo z balzamom za ustnice: Vaš najljubši balzam za ustnice ne bo deloval, če vsebuje zgolj to sestavino

Priporočamo tudi: To je najbolj trenden model kavbojk te sezone jesen/zima: Dokaz, da jih lahko nosite vse leto