Izgorevanje kalorij in povečanje pretoka limfe: Svojemu telesu privoščite vadbo, ob kateri boste uživali, in shujšajte

Trampolin je intenzivna aerobna vadba, kar pomeni, da srce pospešeno črpa kri in s tem kisik po telesu. To krepi mišice srca in ožilja, zaradi povečane količine kisika pa se boste počutili bolj budne! Preizkusite to nadvse zabavno in učinkovito vadbo!

Izgorevanje kalorij in povečanje pretoka limfe: Svojemu telesu privoščite vadbo, ob kateri boste uživali, in shujšajte - Foto: Profimedia

Trampolini so se vrnili. Pravzaprav vam priporočamo, da svojo vadbo v fitnesu popestrite z malce poskočnosti. Skakanje, zlasti na majhnem prenosnem trampolinu, znanem kot rebounder, ima izjemne koristi, med drugim kurjenje kalorij, zmanjševanje oteklosti telesa in obraza, razgibavanje telesa in pospeševanje razstrupljanja.

Čeprav se morda zdi, da je skakanje nevarno, je popolnoma varno. Manjši trampolini za odbijanje so nižji in stabilni, in čeprav si boste vseeno lahko privoščili poskok, vas ne bodo izstrelili kot tisti ogromni trampolini, ki se jih vsi spominjamo iz otroštva. In če ste res zaskrbljeni, je večina trampolinov za odskok opremljena s snemljivim ročajem za večjo varnost.

Ne spreglejte:

Ali ste vedeli, da je skakanje na trampolinu za 68 % učinkovitejše od polurnega teka? To potrjujejo tudi študije, ki kažejo, da je vadba z odrivom v primerjavi s tekom učinkovitejša. Morda se sliši predobro, da bi bilo res, vendar koristi skakanja na trampolinu za zdravje niso mit. Celo študija Ameriškega sveta za telesno vadbo (ACE) je pokazala, da pri 20-minutni vadbi na trampolinu pokurimo toliko kalorij kot pri enako dolgem teku s hitrostjo 10 km/h. Predstavljajte si, da v 20 minutah brez teka porabite 30-minutni tek, pri čemer se kalorije ne porabijo.

Drugi razlogi, zakaj je skakanje na trampolinu dobra vadba, so:

  • Povečan krvni obtok
  • Izboljšanje ravnotežja in koordinacije
  • Boljša moč jedra
  • Boljša gostota kosti
  • Povečanje kardiovaskularne kondicije
  • Uravnavanje presnove
  • Večja mišična moč

Druge študije kažejo, da so tisti, ki so uživali v malem poskakovanju, pokazali pomembne rezultate v smislu izgubljenih centimetrov, zmanjšanja maščob in povečanja mišične mase. Kot presenetljiv bonus so imeli udeleženci znižan krvni tlak ter izboljšano presnovo maščob in sladkorjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Vendar ne gre le za težo. Odbijajoče gibanje deluje na ročno črpalko, ki je vaš limfni sistem, in pomaga krepiti odpornost ter močno pospešuje naše načine razstrupljanja. To pomeni manj napihnjenosti in zabuhlosti ter takojšen bolj izklesan učinek na obrazu, vratu, ramenih in celotnem telesu zaradi odvajanja zastalih tekočin. To je večopravilnost, ki jo lahko podpremo. Zato usmerite svojega notranjega otroka in v svojo rutino vključite trampolin.

Ne le to, trampolin poskrbi tudi za naval pozitivnih hormonov in spojin, kot so adrenalin, dopamin in serotonin. Prav tako pomemben je zdrav limfni sistem, ki vzdržuje raven tekočine v telesu, filtrira strupene snovi in je sestavni del vašega imunskega sistema.

Boljše za vaše sklepe in moč kosti

Tek je eden izmed najbolj priljubljenih načinov vadbe, vendar lahko obremenjuje sklepe in vodi do ortopedskih poškodb. Pri teku na trampolinu so gibi zelo podobni teku, vendar trampolin sam absorbira nekaj udarcev, zato so kolena, stopala, kolki in hrbtenica manj obremenjeni. Zaradi ponavljajočega se skakanja so vaše kosti v rednih časovnih presledkih tudi rahlo obremenjene - navsezadnje pristajate z dvakrat večjo gravitacijsko silo!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Redno uživajte to sadje in opazili boste spremembe v počutju in izgledu: Naravno sredstvo za zmanjševanje apetita, ki spodbuja izgorevanje maščob

Priporočamo tudi: Kate Middleton osupnila s črnimi hlačami in kraljevsko modrim vintidž Chanelovim suknjičem, ki je njen najlepši doslej

Najbolj brano