Ne spite dobro? Tu je 8 nasvetov za kvalitetnejši spanec!

Čas za spanje. V naslednjem jutru vas čaka mali milijon obveznosti, a kaj ko se ne morete dobro naspati, saj vas pokonci spravi že najmanjši šum ali gib. Vedno ista zgodba! Za vas imamo 8 nasvetov za kvalitetnejši spanec.

Ne spite dobro? Tu je 8 nasvetov za kvalitetnejši spanec. - Foto: Profimedia

Prespal bi lahko tudi potres. Brez problema! Svoje velikanske ude širi in krči kot morska zvezda. Vam je znano? Najprej je bilo vse skupaj videti prav simpatično. On spi, vi ga opazujete ... A zadeva gre vse bolj v to smer, da se vsako jutro zbudite bolj izčrpane. Tisti kolobarji pod očmi kar ne izginejo.

Tu je 8 nasvetov za kvalitetnejši spanec:

Temperatura

Čeprav ni popolnoma enostavno določiti najugodnejše temperature spalnice, strokovnjaki priporočajo temperaturo med 16 in 18 stopinj Celzija. Če je v prostoru prehladno, se težko sprostimo in spimo pokrčeno, če je prevroče, spimo zelo nemirno.

Vaš partner smrči?

Čepki za ušesa so super - učinkovita in ugodna rešitev, a vendar včasih dajejo nekoliko neprijeten občutek ali tekom noči zdrsnejo iz ušes. Zabavna in efektivna rešitev za odpravljanje smrčanja utegne biti, če partnerju na hrbtni del pižame prišijete žogico za namizni tenis. Ta bo onemogočala, da bi se vaš dragi prevalil na hrbet in začel smrčati. Ha!

Pravilna izbira vzmetnice

Nekateri potrebujejo dodatno trdo ležišče za ledveno oporo, medtem ko drugi raje spijo na puhasto mehki podlagi. Izberite vzmetnico po vaši meri. Primerna trdota ležišča je namreč odvisna od vaše telesne teže. Lažji kot ste, mehkejše ležišče potrebujete.

Noč je čas za spanje!

Je vaš partner nočna ptica in pogosto bere dolgo v noč ... ali pa se s prstom pomika gor in dol po Instagramu? Če imate možnost, ga prijazno prosite, naj tega ne počne v spalnici, medtem ko se vi na vse pretege trudite zaspati. Računalniki, televizija in ostala podobna tehnična oprema pač ne sodijo v spalne prostore.

Svetloba

Lahko zaspite le v pogojih popolne teme? Domiselna rešitev: priskrbite si svilnato masko za spanje. In tudi pri izbiri luči v spalnici bodite posebej pozorni. Raziskave namreč kažejo, da na spanec ugodneje vplivajo svetila toplejših barv, modri ali zeleni odtenki pa ne.

Bližina

Vaš partner obožuje občutek, ko vas lahko ima ponoči blizu? Vedno, ko se privije k vam, se prebudite, kajne? Da ne predramite njegovega ega in sebi ogrozite spanca, obstanite v njegovem objemu nekaj minut in se nato prevalite na svojo stran postelje.

Se sredi noči zbujate odkrite?

Ko zaspi, nevede zvleče odejo z vas? Priporočamo, da nabavite svojo odejo in spale boste kot princeske. In še tole, vso noč je pripravljen spreminjati položaje, brcati, se zvijati in klatiti z rokami. Tudi zadnjo težavo bosta rešili dve ločeni odeji.

Pa mirno noč.

Preberite še: Iskrena izpoved: Imam sindrom super ženske

Najbolj brano