Kam za vikend: 4 čudovite destinacije, ki jih lahko obiščete že ta vikend

18. 2. 2022
Kam za vikend: 4 čudovite destinacije, ki jih lahko obiščete že ta vikend - Kulinarika (foto: Instagram)
Instagram

Vikend je čas, ko si lahko privoščimo trenutke samo zase in za svoje bližnje in si s tem napolnimo baterije za prihajajoči teden. Če vam je zmanjkalo idej, kam bi se za vikend lahko odpravili tokrat, smo za vas pripravili izbor sanjskih destinacij, kjer lahko izkoristite tako čudovit razgled, kot tudi ponudbo vrhunske kulinarike.

1.  Gostilna pri Lojzetu- Dvorec Zemono

Če ste si za vikend razvajanje zaželeli gurmansko tradicionalno slovensko hrano s pridihom modernizma v edinstvenem grajskem ambientu, ki ob lepem vremenu nudi tudi fenomenalen razgled na slikovito naravo Vipavske doline, je obisk Dvorca Zemono prav zagotovo primerna izbira za vas. Hrano vam bodo postregli na lično oblikovanih krožnikih, ki vam jih skupaj z izredno profesionalnim kadrom gostincev predstavi tudi šef kuhinje, Tomaž Kavčič. Za obisk je sicer potrebna rezervacija vsaj teden naprej, priporočamo pa, da osebje prosite še za ogled čudovitih poslikanih prostorov v renesančnem stilu, v katerih imate sicer priložnost jesti v poletnem času, ko pa je za rezervacijo mize potrebno poklicati še malce prej, saj je zaradi poročne sezone lokacija polno zasedena.

2. Glamping Theodosius

Če potrebujete vikend oddih v idilični naravi in v sodobni leseni hiški z razgledom na Vipavsko dolino, potem je Gozdna vasica v Vipavi prava izbira za vas. Vasica Theodosius leži v vasi Vrhpolje, v stoletnem borovskem gozdu. Vas je dobila ime po rimskem cesarju Teodoziju in leži tik ob križu, kamor je po legendi prišel Teodozij molit za pomoč v bitki proti zahodnemu rimskemu cesarju Evgeniju leta 394.  Hiške so iz nanoškega lesa izdelali domači mojstri, prav vsaka hiška pa nudi balkon in zasebno kopalnico s prho. Nekatere hiške imajo prav tako zasebno savno in zunanjo vročo kad. S slastnimi kulinarični užitki vas lahko razvajajo v gostilni Theodosius, prav tako pa se v bližini nahajajo mnoge gostilne s svežo, lokalno hrano in vrhunskimi vipavskimi vini.

3. Brunch s sprehodom v Hotelu Elegans 

V Hotelu Elegans v Brdo, ki se nahaja v Kranju pri Agodi si lahko privoščite obilen Brunch iz vrhunskih, svežih sestavin lokalnih ponudnikov. Pozni zajtrk je zasnoval chef Kavčič v sodelovanju z lokalnimi kmetijami,denimo s kmetijama Odems in Štirn iz bližnjih Predoselj. Po jedi se lahko odpravite na sprehod po posestvu Brdo, z urejenim naravnim parkom, ki se lahko pohvali z bogato, več kot 500- letno tradicijo. Celotno Posestvo Brdo se razprostira v dveh ograjenih delih: grajskem Parku Brdo na 70 ha in zaprtem gozdnem delu, kjer je na skoraj 430 ha urejen naravni rezervat za živali. Na posestvu stoji grad Brdo, ki je nastal v daljnem 15. stoletju.

4.  Grado Italija

Grado je ljubko obmorsko mestece v Italiji, ki je sicer zelo turistično popularno v poletnem času, a še vseeno primerna destinacija tudi za obisk v zimskem času, saj mila obmorska klima prinaša prijetne temperature. V mestu se lahko sprehodite skozi center in ob morju, za zaključek sprehoda pa si lahko privoščite italijanske dobrote v mnogih restavracijah z izbranimi specialitetami.

Fotografija: Osebni arhiv

Fotografija: Instagram/@gabriellecaunesil

Pripravila: Kristina Robežnik

Preberite si še: Kate Middleton presenetila s to nepričakovano barvo kavbojk in puloverjem iz 80-ih. Jo boste posnemali?

Priporočamo tudi: Pozabite na črn plašč, ta barva je popolna za prehod iz zime v pomlad

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač