Svetovni monarhi žalujejo za kraljico: Monaška princesa Charlene in monaški princ Albert na pogrebu kraljice Elizabete II

Monaška princesa Charlene je na kraljičinem pogrebu skupaj z možem, princem Albertom, oblečena v črno.

Svetovni monarhi žalujejo za kraljico: Monaška princesa Charlene in monaški princ Albert na pogrebu kraljice Elizabete II - Foto: Profimedia

Državnega pogreba kraljice Elizabete II. se danes udeležujeta tudi monaški princ Albert in princesa Charlene. Par je danes zjutraj skupaj s kraljevimi družinami iz vse Evrope in sveta prispel na slovesnost, da bi v Westminstrski opatiji počastil življenje pokojne kraljice.

Monaška princesa Charlene je bila ob prihodu na kraljičin pogreb v Westminstrsko opatijo z možem, princem Albertom, videti elegantna v črni obleki, ko sta se pridružila 2 000 žalujočim, med katerimi so bili tuji dostojanstveniki, monarhi in voditelji držav. Princesa Charlene, ki jo občudujejo zaradi njene sartorialne elegance in osupljivega smisla za slog, je bila videti čudovito, saj se je držala tradicionalnega kraljevega žalnega oblačila. Princesa je nosila povsem črno obleko midi z visokim izrezom in prilegajočim se pasom ter klobuk s črno tančico. Svoj videz je kombinirala s črnimi bleščečimi petami, nogavicami in majhno črno škatlasto torbico. 

Monaška princesa je svojega moža prijela za roko, ko sta šla proti cerkvi, kjer je potekal državni pogreb.

Ne spreglejte:

Monaška kraljeva družina je bila med številnimi vladajočimi družinami v Evropi, ki so se poklonile pokojni kraljici.

Princ Albert je bil v vojaški uniformi videti eleganten, ko se je s svojo očarljivo ženo odpravil v opatijo. Albert je za to priložnost oblekel uradno državno uniformo, Charlene pa je svojo tradicionalno črno obleko poudarila z broško - morda v spomin na pokojno monarhinjo, ki je broške nosila na številnih uradnih nastopih.

Ko je bila 8. septembra objavljena smrt pokojne kraljice, je Albert v pismu novemu kralju Karlu III. izrekel sožalje. "Moja družina in jaz smo z globoko žalostjo izvedeli, da je umrla vaša ljubljena mati, Njeno veličanstvo kraljica Elizabeta II," je zapisal. "Dovolite mi, da vam, članom kraljeve družine ter prebivalcem Združenega kraljestva in Skupnosti narodov izrazim svoje iskreno in prisrčno sožalje ob vaši izgubi v tem času velike žalosti. Neomajna zavezanost in predanost dolžnosti njenega veličanstva v času njenega vladanja je bila vedno izjemno navdihujoča; dolgo se je bomo spominjali in jo občudovali. V zadnjih sedmih desetletjih je resnično predstavljala enotnost in dostojanstvo Združenega kraljestva. Moja družina in prebivalci Monaka se mi pridružujejo in vam pošiljajo iskrene misli in molitve."

Princ Albert, ki se je večkrat srečal tako s kraljem Charlesom kot s pokojno kraljico, je novemu kralju izrekel "najtoplejše čestitke" ob njegovem nastopu.

"Princesa in jaz ti želiva veliko uspeha pri vodenju prebivalcev Združenega kraljestva in številnih velikih narodov Commonwealtha. Prepričan sem, da bosta pod vašo vladavino še naprej cvetela mir in stabilnost", je delal.

"Veselim se, da se bo pomembno delo, ki ste ga opravili v svojem življenju, v prihodnjih letih še naprej razvijalo.V čast mi je, da vam lahko v imenu državljanov Kneževine Monako zaželim veliko zdravja in blaginje".

Pred tem sta se princ Albert in njegova žena princesa Charlene udeležila cerkvene maše v spomin na pokojno kraljico v anglikanski cerkvi svetega Pavla v Monaku.

Tudi prejšnji konec tedna sta se z iskrenimi besedami poklonila "veliki" britanski monarhinji. 44-letna Charlene je dejala, da jo je novica o kraljičini smrti "globoko razžalostila".

Dodala je: "Globoko sem žalostna ob novici o smrti Njenega veličanstva kraljice Elizabete II., resnično velike dame, katere predanost in službo je v 70 letih vladanja priznal ves svet.

"Danes sem v mislih z njeno družino, otroki, vnuki, pravnuki in britanskim narodom", je dejala princesa Charlene.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vojvodinja Meghan Markle na državnem pogrebu kraljice Elizabete II. nosila biserne uhane, ki ji jih je podarila monarhinja

Priporočamo tudi: Valižanska princesa Kate se je na kraljičinem državnem pogrebu poklonila s sentimentalnimi biseri

Najbolj brano