Princ Harry naj bi za smrt svoje babice, kraljice Elizabete II., izvedel le pet minut pred uradnim sporočilom palače

Princ Harry naj bi na Balmoral prišel nekaj časa po princu Williamu, da bi bil ob kraljici, vojvoda Susseški pa naj bi za kraljičino smrt izvedel le nekaj minut pred uradnim obvestilom.

Princ Harry naj bi za smrt svoje babice, kraljice Elizabete II., izvedel le pet minut pred uradnim sporočilom palače - Foto: Profimedia

Princ Harry naj bi za smrt svoje babice, kraljice Elizabete II., izvedel le nekaj minut pred ostalim svetom, je poročal The Telegraph. Kralj Charles III. je najmlajšemu sinu o smrti njegove babice povedal "pet minut, preden je Buckinghamska palača objavila uradno obvestilo", je še zapisano v poročilu.

"Vsi so poskušali priti tja, kjer so morali biti. To je bilo v središču pozornosti. Kralj pa je bil odločen, da uradna izjava ne sme biti objavljena, dokler niso bili obveščeni vsi člani družine," je vir povedal za The Telegraph.

V poročilu je bilo še navedeno, da je Harry po tem, ko je bil obveščen o babičini smrti, s težavo dobil letalo. Harry se je na letalo lahko odpravil šele eno uro po tem, ko je palača objavila uradno obvestilo.

Ne spreglejte:

"Princ Harry je bil o kraljičini smrti obveščen le pet minut pred javnostjo"

Kraljeva družina je proslavila "življenje kraljice Elizabete II. v službi, ljubezni in veri", ko se je na intimni slovesnosti v gradu Windsor, ki je sledila državnemu pogrebu v londonski Westminstrski opatiji, na katerem so se pred tem zbrali svetovni voditelji, člani evropskih kraljevih družin in javnost, poslovila od najdlje vladajoče britanske monarhinje.

The Telegraph poroča, da so Harryju dejstvo, da njegova babica ne bo "zmogla" povedali nekaj časa po tem, ko je že bil obveščen princ William, njegovi pomočniki pa naj bi se "trudili dobiti letalo". Harry je odletel uro po tem, ko je bil predsednik vlade obveščen o kraljičini smrti, in "ni jasno", zakaj tudi Harry o tem ni bil oveščen prej. Tudi tokrat je Charles dosegel Harryja sredi leta in mu povedal o smrti njegove babice, tik preden je pristal.

Po kraljičini smrti sta Harry in vojvodinja Meghan Markle podaljšala svoje bivanje v Angliji in se v ponedeljek udeležila državnega pogreba njenega veličanstva. Ni jasno, kdaj bosta odletela domov v Kalifornijo, kjer živita z otrokoma Archiejem in Lilibet.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vojvodinja Meghan Markle je na kraljičinem pogrebu nosila posebno obleko, ki jo povezuje z monarhinjo

Priporočamo tudi: Meghanine solze za njeno veličanstvo: Vojvodinja sussekška si briše solze, ko s princem Harryjem opazujeta sprevod za kraljičino krsto, potem ko sta na pogrebu sedela v drugi vrsti

Najbolj brano