Ker sta zdravje in lepota eno, smo svoji najljubši kremi dodale tole

Za optimalno navlaženost kože, njeno gladkost in prožnost ter preprečevanje globokih gub razmislite, ali bi jo tudi vi učinkovito nahranili od znotraj.

Promocijsko sporočilo, 14. 4. 2021
Ker sta zdravje in lepota eno, smo svoji najljubši kremi dodale tole - Foto: PROMO, PROFIMEDIA

Marsikaj že vemo o kolagenu, najpogostejši beljakovini v človeškem telesu (predstavlja kar 30 % vseh beljakovin v telesu), ki ni prisotna le v koži, ampak je ključna beljakovina tudi v kosteh, sklepih, kitah in hrustancu, roženici, žilah, mišicah, notranjih organih, laseh in nohtih.

Seznanjene smo tudi s tem, da je koža (70 % jo sestavlja kolagen) prav zaradi njega napeta, elastična, prožna in sijoča ter da se na našo žalost njegova sinteza oziroma proces nastajanja z leti upočasni.

Že od 20. leta je naš organizem sposoben proizvesti vse manj kolagena, pri 40. letih ga izgubimo že kar tretjino, posledice pa nikakor niso prijetne. Pojavijo se gube, uvel obraz, utrujen videz.

Tako običajno niti najboljša nega od zunaj ni dovolj, da se ti znaki staranja čim bolj upočasnijo, kar pa ne pomeni, da rešitev ne obstaja. Kožo je treba negovati tudi od znotraj.

Zelo pomembno je, kaj jeste oziroma da se na vašem jedilniku znajdejo živila, s pomočjo katerih organizmu pomagate pri sintezi kolagena, to so piščančje meso, ribe, jajca, fižol, citrusi, jagodičevje ... Morda še bolj preverjeno pa je, če se za pravi učinek odločite za prehranski dodatek kolagena. A bodite pozorne, kaj izbirate, saj delujejo izključno zares kakovostna prehranska dopolnila.

Hidrokolagen Novelius Medical je nastal kot plod dolgoletnih izkušenj in znanja dermatologov in nutricionistov, združenih s tehnologijo vodilnega francoskega laboratorija na področju kolagenskih peptidov.

Vsebuje skrbno izbrane kolagenske peptide najvišjega ranga kakovosti, pridobljene iz divjih rib, ki stimulirajo fibroblaste za tvorbo novega kolagena, elastina in hialuronske kisline. Obdelani so tako, da se v želodcu ne razgrajujejo dodatno, ampak se nedotaknjeni absorbirajo v krvni obtok in iz tam v ciljna tkiva, kjer je kolagenski primanjkljaj največji.

Hidrokolagen je obogaten z optimalnim razmerjem aminokislin, ki so ključni gradniki vseh tipov kolagena v telesu, odlikuje pa ga kar 98-odstotna absorbcija.

Zanj je klinično dokazano, da izboljšuje navlaženost, gladkost in prožnost kože ter preprečuje nastajanje globokih gub.

Hidrokolagen Novelius Medical je iz naravnih in čistih sestavin, brez dodanih umetnih sladil, umetnih arom, emulgatorjev ali konzervansov. Ne vsebuje težkih kovin ali sledi antibiotikov ter GSO, laktoze ali glutena. 

Hidrokolagen Novelius Medical je edini izdelek na slovenskem trgu, ki je na voljo tudi v estetskih, dermatoloških in ortopedskih klinikah.

Najbolj brano