Trener zvezdnic razkriva, kako do ravnega trebuha in trebušnih mišic v 5 minutah na dan

S pravimi vajami in vztrajnostjo je dovolj zgolj 5 minut na dan, da ohranite raven trebuh in dobro oblikovane trebušne mišice. Preverite to zmagovalno kombinacijo!

Trener zvezdnic razkriva, kako do ravnega trebuha in trebušnih mišic v 5 minutah na dan - Foto: Profimedia

Valérie Orsoni je trenerka in zagrižena fitneserka, ki v svojem programu Le Bootcamp pravi: "Če vam rečem, da se ne splača hoditi na enourne intenzivne ure abstinence, je to zato, ker to dokazujejo študije. Bolje je vsak dan opraviti 5 minut zelo osredotočenih vaj za trebušnjake, kot pa trikrat na teden preživeti eno uro v telovadnici. Poleg tega se na teh intenzivnih vadbah pogosto izvaja veliko trebušnjakov, za katere zdaj vemo, da so škodljivi za perineum, da ne vodijo nujno do super ravnih trebušnih mišic in da lahko poškodujejo vaš hrbet."

Če se je tudi vam po prebranem zvrtelo v glavi in so se vaša trdna prepričanja postavila pod vprašaj, ne skrbite, pojasnimo vam, kako si lahko precej olajšate življenje in opustite naporno vadbo v vašem izbranem fitnesu. 

Ne spreglejte: 

Ko telovadite, se usmerite v vse rektus abdominis, poševne mišice (notranje in zunanje) ter prečne mišice. To ne bo prineslo le ravnega trebuha, temveč tudi izboljšanje drže, prenos mišičnih verig in zmanjšanje bolečin v hrbtu. 

Plank na stran ali stranska deska: 2 min, 1 min na stran

Gre za vajo, ki nam omogoča poglobljeno vadbo poševnih mišic. Ta vaja vam omogoča predvsem krepitev stranskih mišic trupa in ramen. Poskrbite, da bo vaše telo med izvajanjem vaje čim bolj poravnano, vaši boki pa naj ne uhajajo k tlom. 

Navadni plank : 1 min

Pri tej vaji pazite, da ne izkrivljate hrbtenice. Hrbtenica naj ostane ravna in trdna. Pazite na pravilno dihanje. Med vajo se osredotočite na trebušne mišice. 

Trebušnjaki: 1 min

Med izvajanjem vaje pazite, da trebuh stisnete navznoter in da je vaša glava obrnjena naprej.

"Side crunches" ali stranski trebušnjaki: 1 min

Uležite se na hrbet, tako kot pri navadnih trebušnjakih. Z zgornjim delom telesa se zasukaj najprej v eno stran, nato v drugo. Spodnji del telesa naj bo pri miru. S to vajo krepite stranske trebušne mišice. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Namesto kavbojk Parižanke nosijo teh 5 kosov: Za elegantno poletje 2022 dodajte te kose v svojo garderobo

Priporočamo tudi: Rumena obleka monaške princese Charlène je poosebljena kraljevska eleganca poletja 2022

Najbolj brano