Koža pozimi: srbečica po telesu

Vse, kar kožo stiska, na primer vaše najljubše spodnjice, in vse, kar je iz sintetičnih vlaken, kot so hlačne nogavice, poveča njeno izsušenost zaradi mraza. Na mestih, kjer koža drgne ob blago, se poskuša pred tem zaščititi z odebeljeno plastjo odmrlih celic. Srbenje pa povzročajo vzburjeni živčni končiči.

Koža pozimi: srbečica po telesu - Foto: Shutterstock

Strokovna pomoč

Če je koža že močno izsušena, ji bo koristila pomoč od znotraj v obliki prehranskih dopolnil. Najbolj učinkovite so esencialne maščobne kisline, posebno omega 3, ki jih v naši prehrani običajno primanjkuje.

Domača rešitev

Med sredstvi za pomirjanje kože, ki so se izkazala kot učinkovita, je tudi oves. Posebno prijetno deluje v obliki kopeli, saj združuje blagodejen občutek, ki ga po hladnem dnevu vzbudi topla voda, ter protivnetno in vlažilno delovanje.

Krema Trixera + Selectiose, Avene, je namenjena od srednje do zelo suhi koži dojenčkov, otrok in odraslih pri atopijskem dermatitisu, prirojeno suhi in zelo suhi koži ter pri suhosti kože zaradi medicinskih posegov. Lipidni trio (ceramidi, fitosteroli in esencialne maščobne kisline), rastlinska olja in termalna voda Avene so glavne sestavine kreme, ki povečajo naravno zaščitno funkcijo pred infekcijami in dehidracijo. Krema je brez vonja in parabenov. 17, 33 €

NASVET UREDNIŠTVA

Glamurozno in ekološko – svoje telo ovijte v Rožno mleko za telo, Dr.Hauschka, 18, 64 €.

Najbolj brano