3 tehnike masaže obraza za hitro in učinkovito lajšanje vsakodnevnega stresa

Masaža vpliva tako na vašo zunanjo kot notranjo lepoto.

Lepota, 29. 12. 2020
3 tehnike masaže obraza za hitro in učinkovito lajšanje vsakodnevnega stresa - Foto: Profimedia

Zdaj je pravi čas, da resnično izboljšate svojo vsakodnevno rutino in s tem popestrite nego svoje kože. Kar lahko pomeni, da si vsak večer naredite obrazno masko, se naučite, kako si narediti popolno pedikuro, ali pa se pocrkljate s pilingom in tako še dodatno negujete vašo kožo. Seveda pa obstaja tudi toliko drugih načinov razvajanja, ki so več kot le nega kože, na primer obvladovanje nekaj tehnik masaže obraza, ki lahko dejansko zmanjšajo občutek stresa na vaši koži, jo nahranijo in pomladijo. Masaža lahko traja le nekaj minut oz. le toliko, kolikor bi drugače čakale, da se vam na obrazu posuši negovalna maska.

Znano je, da masaža blagodejno vpliva na našo kožo, obstaja pa tudi nekaj drugih dejstev, kako je lahko še bolj koristna. V tradicionalni kitajski medicini akupresurne točke ustrezajo različnim delom telesa, zdravniki pa pravijo, da lahko s pritiskom na ta področja tja pomikate pozitivno energijo, kar ima za posledico izboljšanje prebave, krepi vaš imunski sistem, poskrbi za izboljšano delovanja notranjih organov, pa seveda tudi vaše duševno počutje.

Verjetno ste že opazili, da so nekateri najbolj priznani in odmevni obrazni studii in zdravilišča v svojo ponudbo vključili elemente masaže obraza, saj se na ta način resnično zagotovi, da bo vaša koža bolj napeta in sijoča, pa tudi vi se boste počutili bolj sproščeno in točno vedeli, kje je vaš fokus. Vsi vemo, da nam trenutne razmere karantene “pravega” in profesionalnega razvajanja v salonih ne dopuščajo, lahko pa zato prav sami postanemo svoji mojstri in kar doma nadgradimo svojo obrazno rutino. Ne skrbite, če doma nimate trenutno najbolj modnih orodij za masažo (kamni ali valjčki), že samo minuta, ki jo namenimo svoji koži lahko lajša simptome stresa, zato pa potrebujete le svoje roke.

Seveda je pomembno, da se svojega obraza dotikate s čistimi rokami, vedno poskrbite, da si pred nego roke temeljito umijete, šele potem pa posezite po kremi za nego obraza. 

Zdaj pa, končno trenutek, ki smo ga vsi najbolj čakali. Predstavljamo vam tri super preproste tehnike masaže obraza, ki jih morate preizkusiti takoj, ko bo le mogoče.

1. Olajšajte si srce s stiskanjem obrvi

Pa začnimo s prednostmi tradicionalne kitajske medicine, ki jo vedno več mojstrov rado vključi v zdravilno nego obraza, zlasti pa se vedno več poudarka daje na akupresurne točke. Preprosta tehnika, ki jo lahko preizkusite tudi sami doma, vključuje nežno stiskanje obrvi, s čimer naj bi dodobra pomirili sistem telesa. Tehnika daje prednost ljubezni in nežnosti, zato narekuje, da z ljubeznijo primete obrvi med palcem in kazalcem in tako pošljete ljubezen in olajšanje srcu, ledvicam in žolčniku.  V skladu s tradicionalno kitajsko medicino in refleksološkim preslikavanjem obraza, srce živi na obrazu tik nad obrvmi, ledvice živijo okrog oči na zgornjem in spodnjem veku, žolčnik pa tik pod obrvmi. Začnite na sredini, kjer se vaše obrvi srečajo, tik pod tretjim očesom, nežno stiskajte in se premikajte do konca obrvi. Ponovite ta gib trikrat do petkrat, medtem ko globoko dihate in še naprej spuščate čeljust.

2. Prizemljite se tako, da nežno vlečete ušesne mečice

Se počutite preobremenjeni? Znanost narekuje, da vam lahko rahlo vlečenje ušesnih mečic prinese takojšnje olajšanje, pritisk na njih naj bi namreč bil čudovit način za aktiviranje limfne tekočine v obrazu in vratu, da ta odteče in odnese toksine s telesa, tako pa poskrbi za njegovo čiščenje in sproščanje. Vlečenje ušesnih mečic med globokim dihanjem je zelo blagodejno ter poskrbi, da ste bolj osredotočeni in bolj umirjeni.

3. Sprostite se z masažo ustnic

Verjeli ali ne, masiranje ustnic je lahko ključ do tega, da se notranje počutite bolj umirjeno, vendar pa, tako kot vedno, tudi tukaj poskrbite za dobro higieno, preden poskusite masažo ustnic, oz.  katero koli drugo dejavnost, ki vključuje dotike obraza. Po temeljitem umivanju rok s palcema in kazalcema nežno primite zgornjo ustnico, tako da palca namestite na notranjost ustnice. Palec se v notranjosti ustali, s kazalcema pa na zunanji strani naredimo drobne, nežne kroge. Ta masaža se energijsko in čustveno odziva na stare bolečine, vozle v telesu. Pri preslikavi obraza zgornja ustnica predstavlja želodec, zato ta masaža pomaga tudi želodcu pri njegovem delovanju, hkrati pa sprosti naše telo.

Prirejeno po članku s The Zoe Report.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Senidah je nosila belo srajco, ki jo obožuje tudi Bella Hadid

Priporočamo tudi: Poglejte si najlepše božične voščilnice kraljeve družine skozi leta

Najbolj brano