Zadnjica SPECIAL!

Roko na srce, ni nam je treba gledati, saj je skrita tam nekje pod našim hrbtom. Pa vendar ves čas razmišljamo o njej: je prevelika, kaj si o njej mislijo moški, kako jo učvrstiti, oblikovati, negovati, sprejeti . .

Zadnjica SPECIAL! - Foto: Fotografija Francois Deçoninck, Fotografija Alexia S., Ilustracije Carlotta

Neverjetno, a resnično – naše zadnjice so vedno ‘pre-’: debele, mehke, ravne . . Vendar ima vsaka ritka svoje čare. Samo izkoristiti jih je treba. Navodila sledijo . .

Povešena zadnjica

Na žalost je udomačeni izraz za zadnjico, kot je vaša: povešena rit. Ne sliši se ravno očarljivo, ampak – lahko preživite!

Kavbojke:

O ja! Obstaja model, ki vam lepo pristaja!

Kakšne? Razčistimo: v oči ne bode vaša zadnjica, ampak noge. Zato izberite model s čim višjim pasom in čim daljšimi hlačnicami. In brez okrasov na žepih, saj ti privabljajo poglede na zadnjo plat – tega pa seveda ne želite. Pazite, da ne bodo hlačnice preozke, ravni kroj pa bo podaljšal vaše noge.

S čim jih kombinirati? S čim krajšo bluzo z napihnjenimi rokavi in visokimi petami, ki podaljšajo linijo. Prava izbira so hlačnice, katerih rob peto prekriva – glamurozni videz je tako zagotovljen.

Kaj je prepovedano? Niti pomisliti ne smete na nizek pas. Prav tako vam ne bodo nič dobrega prinesli ‘slim’ modeli.

Obleka:

Ključ do uspeha: skladna postava.

Kakšna? Nič ni boljšega kot obleka, skrojena v empirskem stilu. Ko jo boste nosili, ne bo nihče vedel, kje je vaša zadnjica . .

S čim jo kombinirati? Z visokimi petami. Kot uliti vam bodo pristajali tudi sandali s polno peto.

Kaj je prepovedano? Vse, kar izrazito poudarja pas. Izbirajte med lahkotnimi oblekami. Izjema je dovoljena le, če je obleka enobarvna, petke pa resnično visoke.

Prednost: Pristajajo vam tudi obleke ravnega kroja, saj vaša zadnjica v njih ostane strogozaupna skrivnost.

Kopalke:

Enodelne kopalke z visokim izrezom na bokih ne ‘lomijo’ postave, podaljšajo pa trup in noge. Če vztrajate pri dvodelnih, se držite enakega nasveta: visoki izrezi. Ne nosite premajhnih hlačk, da bi dvignile zadnjico.

Jahalne hlače

Ta zanimiva metafora se nanaša na zadnjico, ki sega vse do zunanjega dela stegen in za katero bi rekli, da je bolj razlita kot debela. To dejstvo vas verjetno ni potolažilo, a obstaja tudi rešitev.

Kavbojke:

Ah . . Iskren odgovor bi se glasil: nobene. Jahalne in denim hlače res niso na isti valovni dolžini. Pa vendar, ali v slovarju modnih navdušencev obstaja beseda ‘nemogoče’?

Kakšne? S polvisokim pasom, z ne prevelikimi žepi, ravnega kroja, ki se pri gležnjih zoži, in z res dolgimi hlačnicami, ki postavo podaljšajo.

S čim jih kombinirati? Z lahkotnimi bluzami, majčkami in tunikami, ki so dovolj dolge, da prekrijejo zadnjico. Popolna izbira so pod prsmi zoženi modeli. Pozabite na ozke in kratke modele (zakaj, si oglejte na prvi sliki). Čevlji z visokimi petami so obvezni, saj bodo naglasili dolžino nog.

Kaj je prepovedano? Hlače z nizkim pasom, saj bodo dodatno poudarile vašo ‘kanto’. Pozabite pa tudi na ozke modele. Naj se sliši še tako kruto, a vanje se ne smete spraviti. (šmrc! )

Obleka:

To že bolje zveni! Prihaja vaša ura!

Kakšna? Modeli kroja A poudarijo pas in lepo padejo, obleke empirskega kroja pa ljubko ‘zakamuflirajo’ ritko.

S čim jo kombinirati? Zanimiva ogrlica bo poglede preusmerila na zgornji del telesa. Enak učinek bo imel lep dekolte. Visoke pete bodo seveda podaljšale postavo, tudi če je obleka malo ožja, kot bi morala biti.

Kaj je prepovedano? Ravno krojene obleke, ki ne objamejo pasu, na bokih pa pokajo po šivih.

Kopalke:

Enodelne in enobarvne. Na žalost vam pristajajo samo diskretno izrezane kopalke, ki prekrivajo zadnjico. Dvodelne kopalke ‘lomijo’ postavo, kar naredi ‘jahalne hlače’ še bolj izrazite.

Ravna zadnjica

Vas ubija ostra vertikala, ki zaznamuje vaše zadnjično zaledje? To ni konec sveta! Nekatere ženske bi bile rade na vašem mestu.

Kavbojke:

Pomerjate in pomerjate, a vam ne uspe napolniti praznine zadaj . . Niste jih pomerili dovolj!

Kakšne? Z majhnimi žepi, ki ustvarijo privid zadnjice.

S čim jih kombinirati? Tunike in srajce trapezastega kroja bodo polepšale postavo, majčke brez rokavov pa poudarile deško lepoto.

Prednost: Poglejte Kate Moss. Prav vsi ‘slim’ modeli so pravi za vas! Pristajajo vam tudi kavbojke s spuščenim pasom. V njih je vaša ritka miniaturna, vendar polna, jedra in poželjiva.

Obleka:

Pretvarjajte se, da imate kaj pokazati.

Kakšna? Oblekice v empirskem stilu, ki se širijo pod prsmi, ali ravne kratke obleke za retro-glamurozni ‘parti’ videz.

S čim jo kombinirati? Z balerinkami. Popolno!

Kaj je prepovedano? Uživajte v tunikah, vendar jih ne ‘dvigujte’ s pasom, saj boste videti kot vreča krompirja . . Iz omare vrzite tudi vsa preozka oblačila.

Možnost: Izbirajte obleke trapezastega kroja, saj širijo boke. Ali tulipanasta krila, takšen kroj si lahko privoščite

samo vi.

Kopalke:

Blagor vam! Ne le da ga lahko nosite brez vprašanj, bikini je edini model, ki pristaja samo vam. V hlačkah mikroskopske velikosti bo tudi vaša ritka majhna, vendar neopisljivo sladka.

Velika zadnjica

Oglejte si primer J.Lo: izkoristite svojo veliko zadnjico!

Kavbojke:

Hej, ne pritožujte se . . Vaša ritka je nadvse seksi!

Kakšne? Izogibajte se modelov z visokim ali nizkim pasom . .

Kroj naj bo raven, hlačnice pa malo širše pri gležnjih, noge bodo tako videti daljše. Naj se prilegajo bokom in poudarijo vitkost pasu. Žepi naj bodo klasični in na sredini zadnjice.

S čim jih kombinirati? Z ozkimi zgornjimi deli, ki poudarijo seksi pas. Ali z lahkotnimi empirskimi bluzami, ki se v spodnjem delu ne širijo. Popolna izbira je telirana srajca.Bonus: Če vaša zadnjica ni prevelika, lahko nosite tudi ‘slim’ modele, nikakor pa tako ozkih, da pokajo po šivih.

Kaj je prepovedano? Kavbojke z nizkim pasom.

Obleka:

Obdarjeni ste s seksi telesom. Pokažite ga!

Kakšna? Vintidž model, ki poudari vse obline in pas . . Preostane vam samo še, da zapeljivo migate z zadnjico. Če niste dovolj pogumni, izberite široko krilo.

S čim jo kombinirati? Visoke petke bodo linijo zožile.

Kaj je prepovedano? Obleka ravnega kroja.

Možnost: Pri izbiri krila se ravnajte po pravilu: ozki modeli so za ‘fatalke’, široki za sramežljive.

Kopalke:

Izključno dvodelne! Enodelne kopalke vam bodo postavo uničile in izbrisale pas. Izberite zanimiv zgornji del, ki bo privlačil poglede, in povsem enostavne hlačke z malo širšim robom. V takšnem modelu boste videti diskretno seksi.

Prevedla Barbara Sekirnik

Fotografije:

Najbolj brano