Primarij Darija Mateja Strah

dr. medicine, specialistka ginekologije in porodništva

Prim. Darija Mateja Strah je vodja Diagnostične centra strah. Z ginekologijo in porodništvom se je aktivno srečala že v času študija na MF, saj je bila izbrana za usmerjeno študentko za ginekologijo za seznanjanje dela v porodni sobi. Od takrat je na svoji strokovni poti sledila omenjeno področje. Specializacijo iz ginekologije in porodništva je opravljala na Ginekološki kliniki v Ljubljani in na Kings College Hospital School v Londonu. Dvajset let dela na področju ginekologije in porodništva, nenehno izobraževanju doma in v tujini ter odločitev za delo na drugačen način je oblikovalo nastanek samoplačniške zasebne ginekološke dejavnosti Diagnostičnega centra Strah. Odločila se je, da zapusti javni sistem, saj je v njej dozorela želja, da se v celoti posveti ženski, z njimi poklepeta, si za njih vzame čas in celostno poskrbi za njihovo zdravje. V času delovanja v javnem sistemu je ugotovila, da zaradi načina dela v javnem sektorju, časa za pacientko praktično ni in je lastno delo tako ne osrečuje, zadovoljne pa niso niti pacientke. Želela si je vzpostaviti mirno intimno okolje, kjer bo ženska varna, slišana, natančno pregledana in obdana z novim upanjem za svoje ginekološko zdravje v vseh starostnih obdobjih ali zdravje ploda v času nosečnosti.

Alison Kogoj

Dipl. med. sestra

Alison Kogoje je dipl. medicinska sestra, toda v resnici je veliko več kot le to. Je tudi licencirana svetovalka za naravno plodnost z večletnimi izkušnjami, sistemsko-relacijska terapevtka, predavateljica in samostojna podjetnica. Želja, da pomaga drugim, je zanjo domača, naravna in del nje. Študij, delo in življenjske (pre)izkušnje so jo pripeljale do tega, da lahko svetu največ da in ljudem pomaga tako, da jim preda znanje, ki bi nam moralo biti s strani staršev, šole in ostalih institucij predano že v času odraščanja. Ženske uči spremljati in poslušati svoj menstrualni ciklus, jih informira o uporabi hormonske kontracepcije in o naravnih ter bolj varnih metodah in jih informira in uči, kako preventivno skrbeti za svoje ginekološko in reproduktivno zdravje. Pomaga pa tudi parom, tako da jih nauči uporabe naravnih metod z namenom odlaganja ali doseganja zanositve in jih informira in podpira na poti doseganja zanositve.

Alja Dimic

Certificirana prehranska terapevtka

Alja Dimic, usposobljena prehranska svetovalka, ki skozi svoje izkušnje in znanje lahko pomaga vsem nam. Naziv prehranske svetovalke pa je mnogo premalo, kar resnično obsega njeno delo. Zase pravi, da je njena pot polna izobraževanj, izkušenj in svetovanj, osebne rasti, s katerimi lahko vsakodnevno svetuje in pomaga ženskam, jim predaja informacije, ki jih sreča na svoji poti. Svojo pot je začela v Ameriki, na najbolj znanih klinikah na svetu, kjer se je močno zavedala svojega bistva in tega, da smo ljudje skupek duše in fizičnega telesa in da eno brez drugega ne more obstajati. Svojo pot je peljala v izobraževanje s področje prehrane, nutricionizma in hormonov, do moči meditacije, vizualizacije in kreiranja življenja, kot si ga želimo živeti. Skozi svoje lastne in bogate izkušnje pa se je naučila, kako spremeniti svojo sedanjost, kako smo sami soustvarjalci in kreatorji svojega življenja, kako lahko svojo sedanjost spremenimo v vsakemu trenutku dneva. Z nami želi utreti najboljšo pot, po kateri bomo sicer hodili sami, vedno pa lahko računamo na njeno pomoč, ko se bomo znašli na razpotju. Svoje znanje trenutno širi tudi v kliniki MCCZ, kjer je zaposlena.

Mojca Drofenik

Učiteljica joge, trenerka čustvenega opolnomočenja in kovčinja za ženske

Mojca verjame, da se vsi izzivi v življenju zgodijo z namenom in da so priložnost za osebno rast. Tudi njo so osebni izzivi spodbudili, da je začela raziskovati različne naravne pristope, ki pripomorejo k uravnovešanju telesa, uma in duha. Vse, kar se je na svoji poti naučila, pa deli z ženskami in jim pomuja programe za uravnavanje endometrioze in estrogenske dominance, podporo pri raziskovanju globin, pri razumevanju čustev in podporo pri osebni rasti, tehnike joge, ki dajejo konkretne rezultate, in nasvete o tem, kako poslušati svoje telo.

Klara Leben

Podjetnica, podkasterka, učiteljica joge in kovčinja za prehrano, zdravje in velnes

Klara Leben je podjetnica, ustvarjalko podkasta InBed in svetovalka ženskam na področju grajenja zdravega odnosa do hrane, svojega telesa in uma, ki jo vedno spremlja miselnost in močna želja, da bi čim več žensk izkoristilo svoj potencial in sprejelo odgovornost za svojo srečo. Tudi sama se je v svojem mladem življenju že srečala z bogatimi, a težkimi izkušnjami, ki jih želi predati vsem mladim posameznicam, jim sporočiti, da so lepe in da je čas, da sprejmejo svoje telo točno tako, kakršno je. Vsem posameznicam želi predati pomembno sporočilo, in sicer kako pomemben je lep odnos do sebe. Pohvali se lahko z nazivom nutrition, health in wellness coacha, kar pomeni, da svojim varovancem pomaga na poti spremembe, je z njimi na vsakem koraku, jih spodbuja in pomaga, da najdejo verzijo sebe, ki jo želijo spoznati.