Vabimo vas, da se nam 14. marca pridružite na poti raziskovanja endometrioze in prisluhnete zdravilnim besedam strokovnjakinj in sočutnim zgodbam žensk, ki so bolezen izkusile na lastni koži.

Pod imenom Vse o ženski boste našli zakladnico informacij, ki ponuja spektre medicinskega in holističnega zdravljenja, telesu prijaznega uravnavanje hormonov, zdrave prehrane, dodajanja vitaminov, spremembe življenjskega sloga, koristne telesne vadbe, ki podpira žensko telo v času menstruacije in nasploh, mentalnega celjenja ter mnogo več.

14. marec

Kaj je endometrioza, zakaj nastane, kakšno je zdravljenje?

Primarij Darija Mateja Strah, dr. medicine, specialistka ginekologije in porodništva, nam bo v uvodnem videu pojasnila, kaj sploh je endometrioza, zakaj nastane, kakšno zdravljenje se pacientkam ob diagnozi priporoča.

Diagnostični center Strah

17. marec

Vse o menstrualnem ciklu

Alison Kogoj, dipl. med. sestra, bo v videu podala nekaj uvodnih besed o zdravem ciklu menstruacije in spremljanju menstrualnega cikla ter pojasnila, kako je sam cikel ob postavljeni diagnozi lahko spremenjen, kaj vse to pomeni za žensko zdravje in njeno menstruacijo. 

Alison Kogoj

21. marec

Vzpostavljanje hormonskega ravnovesja z vitamini in prehrambnimi dodatki ter prehrano

Alja Dimic, certificirana prehranska terapevtka z bogatim znanjem o hormonih in hormonskem ravnovesju, v videu predlaga, kako sami lahko spremenimo svoj življenjski slog s pomočjo spremembe prehrane, dodajanjem potrebnih vitaminov in prehrambnih dodatkov.

Alja Dimic

22. marec

Prehrana kot pomoč pri zdravljenju, vzpostavljanju hormonskega ravnovesja, lajšanja bolečin

Mojca Drofenik, učiteljica joge in kovčinja za ženske, specializirana za ženske z endometriozo ter za mamice, v svojem videu pojasni moč prehrane, ki jo ima pri lajšanju tegob, vzpostavljanju hormonskega ravnovesja, manjšanju vnetnih procesov v telesu in bolečin. Predstavi pa tudi nekaj enostavnih receptov s sestavinami, ki blagodejno vplivajo na zdravljenje reproduktivnih organov.

Mojca Drofenik

23. marec

Vadba za umirjanje telesnega duha

Klara Leben, podjetnica in kovčinja, je pripravila video  telesne vadbe, s katero lažje obvladate stres, vzpostavite harmonijo s svojim telesom in duhom, se povežete s samo sabo in si prisluhnete.

Klara Leben

24. marec

Vadba za umirjanje telesnega duha in lajšanje menstrualnih bolečin

Klara Leben, podjetnica in kovčinja, v videu pokaže nekaj preprosti vaj in položajev, ki blagodejno vplivajo na ženske reproduktivne organe in lajšajo krče ob menstruaciji.

Klara Leben

25. marec

Iskrene izkušnje in zgodbe žensk z endometriozo

Za konec prisluhnite pogovoru žensk, v katerem razkrivajo in izmenjujejo svoje zgodbe z endometriozo. Prepričajte se, da pri soočanju z boleznijo niste same, da pa ste slišane in razumljene. Morda celo slišite koristen nasvet, ki vam lahko pomaga pri lastnem zdravljenju.