Tomaž in Urška Draž: Skupna dinamika v ustvarjanju

Tomaž in Urška Draž sta v okviru prvih slovenskih Elle Style Awards, ki jih bomo ob sklepu Fashion Weeka Aquafresh podelili 16. oktobra, nominirana v kategoriji najboljši oblikovalec.

Tomaž in Urška Draž: Skupna dinamika v ustvarjanju - Foto: Primož Predalič

"Oblikovalci iščemo tisto skrito, neimenovano, a uporabno lepoto in jo izražamo skozi oblačila. Nominacijo si razlagava kot potrditev, da nama je to kdaj resnično uspelo in da nama uspeva še danes," pravi bratsko-sestrski oblikovalski dvojec.

Na kateri karierni dosežek sta najbolj ponosna, nas je zanimalo. "Ponosna sva na pot, po kateri hodiva že 25 let. Kljub dolgi kilometrini nama še ni zmanjkalo izzivov, še vedno raziskujeva in se veseliva novih kolekcij in oblačil."

Na vprašanje o tem, kar je najbolj odločilno vplivalo na njuno dosedanje ustvarjanje, odgovarjata: "Težko bi izpostavila eno samo stvar. Veliko je bilo trenutkov, ki so pustili vtis in napeljali k nadaljnjemu razmišljanju, od filmov, glasbe, hrane ... vse, kar doživljamo, vpliva na nas, pa če gledamo sebe kot ljudi na splošno ali ožje, kot ustvarjalce. Prav naju verjetno najbolj zaznamuje najino sodelovanje, skupna dinamika v ustvarjanju, ki se z leti spreminja in krepi."

Najbolj brano