Elle Style Awards 2022: Napovedujemo kategorije nagrajencev

23. 11. 2022
Elle Style Awards 2022: Napovedujemo kategorije nagrajencev (foto: Anja Kralj)
Anja Kralj

Na uredništvu Elle te dni vrši od kreativne vneme, obenem pa je v zraku mogoče čutiti drobce vznemirjenja, saj bomo konec novembra že deseto leto zaporedoma podelili nagrade Elle Style Awards. 

To so nagrade za kreativnost in stil ter eden izmed najpomembnejših dogodkov na našem koledarju. Vedno znova namreč proslavljajo izjemne osebnosti, ki puščajo trajni vtis na področju življenjskega sloga. Ne podeljujemo pa jih le pri nas, temveč gre za ugleden mednarodni dogodek, katerega nagrade so prvič podelili v Londonu leta 1997.

Tokrat jih bomo podeljevali v osmih kategorijah. Letošnji izbor nagrajencev bo potekal brez predhodnih nominacij, kar pomeni, da bomo na podelitvi nagrad Elle Style Awards nagrajence predstavili širši javnosti in jim nagrade tudi podelili. Zadnji dve leti smo jo bili zaradi pandemije prisiljeni izpeljati prek videoprenosa, zato ne preseneča, da se nam nasmiha ob misli, da se bomo lahko z nagrajenci srečali v živo in z vami delili vse iskrive utrinke tega večera. Več o omenjenih kategorijah lahko preberete v nadaljevanju.

Elle modni oblikovalec

Nagrado bomo podelili oblikovalcu, ki je s svojo nadarjenostjo in inovativnostjo v letu 2022 gradil edinstveni modni izraz, s svojim delom pa postavil nove standarde na področju mode.

Med preteklimi nagrajenci v tej kategoriji so Urška in Tomaž Draž, Peter Movrin, Jelena in Svetlana Proković – JSP, Tanja Zorn Grželj, Petja Zorec, Benedetti Life in Zoran Garevski. Lani je nagrado prejela znamka Mila.Vert.

Kakšno sporočilo bi želeli poslati bralkam revije Elle?

Vedno nosite same sebe!

Petja Zorec, Elle modni oblikovalec 2019

Elle ženska

Nagrado bomo podelili ženski, katere navzočnosti v javnosti ne moremo spregledati; s svojim delovanjem in močno osebnostjo prepričljivo osvaja svoje občinstvo in je navdih drugim ženskam.

Med preteklimi nagrajenkami v tej kategoriji so Nika Zupanc, Lorella Flego, Sanja Nešković Peršin, Iva Krajnc Bagola in Ana Roš. Lani je nagrado prejela ilustratorka in oblikovalka Hana Stupica.

Kaj vam pomeni nagrada?

To nagrado jemljem precej osebno, jemljem jo mogoče kot spodbudo, da bi morala samo sebe obravnavati kot uresničeno žensko, in ne nekoga, ki se stalno opravičuje za svoje uspehe. Uspešna ženska je ženska, ki je uresničena oziroma je v fazi uresničevanja ter predvsem svoj uspeh izraža skozi ponotranjeno srečo. Za zadnjo še vedno mislim, da jo moram sama najti. Drugi jo vidijo v meni, kar pomeni, da bi jo morala v sebi videti tudi sama.

Ana Roš, Elle ženska 2020

Elle moški

Nagrado bomo podelili moškemu, katerega navzočnosti v javnosti ne moremo spregledati; s svojim delovanjem in močno osebnostjo prepričljivo stopa v ospredje.

Med preteklimi nagrajenci so Boštjan Narat, Jaša Mrevlje-Pollak, Alen Kobilica, Andrej Škufca, DJ Mike Vale in Igor Višnjar. Nazadnje je nagrado prejel kolesar Primož Roglič.

Kakšno ceno ima v življenju doslednost?

Zagotovo si ne moremo več privoščiti, da zaspimo na lovorikah ali da ne spremljamo, kaj se dogaja okoli nas. V mojem primeru se marsikdo ne zaveda, da se vsak teden izda več kot 20 tisoč komadov, ki jih moram kot artist preposlušati in prepoznati, ko vrtim glasbo, da vem, kdaj bo kakšen komad primeren za določeno publiko. Seveda ne morem preposlušati vseh, ampak vsaj toliko, da vem, kaj se na sceni dogaja. Če ne spremljaš, kaj se dogaja okoli tebe, te drugi hitro prehitijo.

DJ Mike Vale, Elle moški 2019

Elle glasba

Nagrada bo šla v roke glasbeni skupini, glasbeniku ali glasbenici, ki nas navdušuje s svojo neizčrpno energijo in ustvarjalnim potencialom.

Podarjamo jo prvič, zato skrbno spremljajte revijo Elle in njena družbena omrežja, da boste na tekočem.

Elle mladi talent

Elle posebno pozornost posveča nadarjenim mladim osebnostim, ki se na svojem področju prebijajo v ospredje s prodornim in opaznim delovanjem.

To nagrado so že prejeli Tina Vrbnjak, Hana Karim, Matic Veler, Maja Leskovšek, Alja Horvat in Anja Medle. Lani jo je prejela fotografinja Urška Pečnik.

Če se dotaknemo kategorije, v kateri ste zmagali – kje sami prepoznate talent?

Sama prepoznam talent pri ljudeh oziroma umetnikih v izvirnosti, vztrajnosti oziroma tem, da lahko ne glede na dani okvir izstopajo iz njega, da lahko na neke stvari drugače pogledajo in jih tudi iz druge perspektive predstavijo. Tudi to, da te lahko navdihuje neki fantazijski svet in znaš te svoje fantazije oziroma domišljijo vključiti v svoje delo in si pri tem tudi uspešen oziroma lahko ljudje začutijo tvojo kreativo.

Urška Pečnik, Elle mladi talent 2021

Elle podjetnica

Nagrada bo podeljena za odličnost poslovnih dosežkov.

Podarjamo jo prvič, zato skrbno spremljajte revijo Elle in njena družbena omrežja, da boste na tekočem.

Elle zelena nagrada

Nagrada bo podeljena osebi ali projektu, ki vključuje trajnostni pristop na modnem in drugih področjih.

Nagrado sta leta 2019 in 2020 prejeli znamki Equa in Swimsor, in sicer se je kategorija takrat imenovala Elle nagrada za trajnostni pristop. Lani je nagrado Elle zeleno prejela znamka Nelipot.

Kakšno sporočilo bi želeli poslati bralkam revije Elle?

V duhu trajnostnega načina življenja bi spodbudila zavedanje, da kot potrošniki res lahko vplivamo na okolje, v katerem živimo. Sama se vedno potrudim kupovati in s tem podpirati slovenske blagovne znamke. Če so izdelki narejeni trajnostno in z mislijo na dolgotrajno uporabo, toliko bolje.

Stella Korošec – Equa, Elle nagrada za trajnostni pristop 2019

Elle življenjsko delo

Vrhunec dogodka Elle Style Awards je nagrada za življenjsko delo. Prejme jo oseba, ki je s svojim delom in ustvarjalnim pečatom na svojem področju najbolj zaslužna.

Prejeli so jo že Zoran Garevski, Milena Eber Štimac, Stane Jerko in Alan Hranitelj. Lani je nagrado prejela legendarna igralka Milena Zupančič, medtem ko je bila njena prva dobitnica oblikovalka Marjeta Grošelj.

Kaj vam pomeni Elle?

Elle vidim kot kultno, dolgoživo, 'trendsetersko' in avtentično vsebino na svetovnem modnem zemljevidu.

Marjeta Grošelj, Elle nagrada za življenjsko delo 2013

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan

Pokrovitelji:

Campari
Honor
Landrover
Nivea
Nutrino Lab
PVG
sOliver
TheRealLuxury
Vespa
Vinakoper
Vitamin well
Zlatarna Celje
Allegria