ELLE STYLE AWARDS 2020: Tako je bil videti najbolj modni dogodek leta, ki se je sinoči prvič v zgodovini odvil na spletu (VIDEO)

4. 12. 2020
ELLE STYLE AWARDS 2020: Tako je bil videti najbolj modni dogodek leta, ki se je sinoči prvič v zgodovini odvil na spletu (VIDEO) (foto: Elle Slovenija)
Elle Slovenija

Prireditev Elle Style Awards je že leta eden najglamuroznejših modnih dogodkov pri nas. Prireditev, ki smo si jo želeli imeti kljub vsemu in kljub temu, pa je letos potekala malo drugače.

Letos, ko revija Elle v Sloveniji praznuje 15. rojstni dan in ko nas spremljajo razmere, ki jih doslej nismo bili vajeni, se je ekipa Elle odločila, da se ne bo odrekla dolgi tradiciji in praznovanju ter bo nagrade Elle Style Awards situaciji navkljub vseeno podelila. Tokrat že sedmič zapored.

Kajti, mar ni tako, da moramo vedno verjeti v sanje in vztrajati tudi takrat, ko nam življenje ni najbolj naklonjeno, in mar ni res, da prav v težkih trenutkih pokažemo, kako smo pravzaprav močni in kako znamo držati skupaj? Torej, to je odlična priložnost, da slavimo revijo in modne ustvarjalce pri nas, da podelimo nagrade tistim, ki si jih resnično zaslužijo, saj so znali premakniti meje in nam vsem bili v navdih.


Gledalce pred TV ekrani, (tabličnimi) računalniki in telefoni je nagovorila modna in lepotna urednica revije Elle Slovenija, Petra Windschnurer.

Sinoči je prvič v zgodovini podelitev nagrad Elle Style Awards potekala digitalno

K ogledu pred svojimi televizijskimi ekrani so bili vabljeni prav vsi, ki so si že od nekdaj želeli biti del tega spektakla, in tisti, ki jih modni svet navdihuje. Zabava po prireditvi se je tokrat preselila v udobje domačega kavča, kramljanje z znanimi imeni, ki prihajajo iz slovenskega modnega sveta, pa je tokrat nadomestila virtualna komunikacija. Vse to pod geslom #15letnavdiha.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elle Slovenija (@elleslovenija)

Kdo so nagrajenci Elle Style Awards 2020?

Nagrade za najboljše kreativne dosežke in stil na slovenskem modnem področju je revija Elle letos podelila v sedmih kategorijah.

Letošnji nagrajenci so: Benedetti Life v kategoriji Elle modni oblikovalec; Anja Medle v kategoriji Elle mladi talent; Ana Roš v kategoriji Elle ženska; Igor Višnjar v kategoriji Elle moški; Mojca Mavec v kategoriji Elle medijska osebnost; Swimsor v kategoriji Elle trajnostni pristop in Alja Perne v kategoriji Elle vplivnež z vizijo.

Ob naštetih kategorijah pa je revija Elle podelila tudi nagrado leta za posebne dosežke, ki je šla v roke združenju Mask_Sign. Zaradi posebnih razmer današnjega časa je nujno nagraditi tiste, ki so med pandemijo še posebej izstopali. Pod okriljem neprofitne dobrodelne organizacije Mask_Sign je nastalo lepo število zaščitnih mask, ki so jih zašile modne oblikovalke, kostumografke, stilistke in šivilje ter podarile najbolj ranljivim družbenim skupinam.

Gre za projekt, ki je trajnosten in celosten ter obenem čudovita zgodba o vzajemni pomoči, sočutju in solidarnosti.

Da je bil včerajšnji večer tako čaroben, so zaslužni mnogi

Letošnji dogodek Elle Style Awards je bil v živo predvajan včeraj ob 20. uri na spletni strani elle.si, vodila pa ga je slovenska novinarka, modna urednica in televizijska moderatorka, Lorella Flego.


Slovenska novinarka, modna urednica in televizijska moderatorka, Lorella Flego.

Za pripravo oddaje je poskrbela medijska založba Adria Media Ljubljana, prireditev pa so podprli: Dalú, Sanjski šopekMestno gledališče Ljubljansko in Naravoslovnotehniška fakulteta Ljubljana.

V uredništvu revije Elle, ki za vas že 15 let pripravlja spektakularno vsebino, se vam, drage bralke, zahvaljujemo za podporo in vam enoglasno sporočamo, da bomo z vami še naprej delili lepo, spodbudno, navdihujočo in družbeno aktivno vsebino. 

Če ste sinoči zamudili ogled edinstvenega dogodka, si ga lahko ogledate kadarkoli na povezavi TUKAJ:

In še nekaj je NUJNO poudariti ...

Če bi dogodek Elle Style Awards potekal tako, kot smo ga bili vajeni vsa leta doslej, bi ga sklenila modna revija malih črnih oblekic, ki so nastale kot eksperimentalni del projekta Fenomen Chanel, ki je del Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! Ker je letos podelitev potekala drugače, smo z gledalci modno revijo malih črnih oblek delili v videu, ki so ga posneli v sklopu projekta in ki si ga lahko ogledate spodaj.

Video modne revije malih črnih oblekic si oglejte TUKAJ:

Fotografije: Arhiv Adria Media Ljubljana

Preberite še: Elle Style Awards 2020: znani so NAGRAJENCI!

Pokrovitelji: