ELLE Nagrada za trajnostni pristop

Nagrado podeljujemo znamki ali projektu, ki s svojim trajnostnim delovanjem premika meje v družbi v smeri zelene zavesti oziroma usmerja njeno razmišljanje in vedenje k bolj planetu in zdravju prijaznemu pristopu.

Pokrovitelj kategorije: Steklarna Rogaška

Mila.Vert

Brezčasni oblikovalski kosi Mila.Vert so izdelani izključno iz ekoloških in recikliranih materialov ter sledijo načelom pravične trgovine.

Mila.Vert - Foto: osebni arhiv

Ustanoviteljica in oblikovalka znamke Tina Logar Bauchmüller svoje kreacije gradi na klasično oblikovanih oblačilih in kosih čistih linij ter jih nadgradi s skrbno izbranimi detajli, vse skupaj pa je ustvarjeno tudi z mislijo na udobje. Hkrati zvesto sledijo trajnostnemu konceptu in uporabljajo materiale, narejene v skladu s standardi najbolj strogih certifikatov, kot sta GOTS in IVN BEST. Vsi, ki sodelujejo v procesu izdelave oblačil, pa delajo v urejenih delovnih pogojih in za svoje delo prejmejo pravično plačilo. Mila.Vert sodeluje z dvema slovenskima šiviljskima podjetjema, enim pletilnim studiem ter izdelovalko torbic in modnih dodatkov, svoje kolekcije pa dvakrat na leto predstavlja na sejmu trajnostne mode Neonyt Berlin v okviru berlinskega tedna mode. S svojo minimalistično estetiko ta znamka dokazuje, da je tudi trajnostno lahko nadvse lepo in prefinjeno.

Najbolj brano