ELLE Modni oblikovalec

Nagrado bomo podelili oblikovalcu, ki ima izrazito prepoznaven oblikovalski DNA, s svojo nadarjenostjo gradi edinstven modni izraz in ustvarja stvaritve, ki jih ni mogoče prezreti.

Pokrovitelj kategorije: BariArt

Petja Zorec

Petjin nadvse prefinjeni čut za modo in inovativen pristop k oblikovanju, ki ruši stereotipe, prevzemata vse več in več posameznikov pri nas in v tujini.

Petja Zorec - Foto: Ursa Premik

Leta 2013 je magistrirala iz oblikovanja tekstilij in oblačil na NTF, kjer je danes tudi asistentka. Petja je dovolj pogumna, da združuje nezdružljivo, iz česar nastajajo dih jemajoči kosi. V svoje premišljeno dodelane kolekcije drzno vpenja protislovne teme – strogost in igro, umirjenost in hitrost, udobje in svečanost – ter se pri tem ne ozira niti na spol niti na splošne norme. S kombinacijo tradicionalnih tekstilnih tehnik ter tehnoloških novosti in materialov oblikuje moško modo, ki jo lahko in bi jo morale nositi tudi ženske. Svoje stvaritve, za katere je prejela že marsikatero domače in tuje priznanje, med drugim nagradi OpenMyMed Prize in Design (Dis)ability, redno predstavlja na tednih mode pri nas in drugod po Evropi. Tudi na letošnjem ljubljanskem tednu mode je Petja prejela nagrado WOW LJFW za najboljšo kolekcijo. Pravi, da njene kose nosijo univerzalni posamezniki z izdelano oblačilno identiteto.

Najbolj brano