ELLE Gurme

Elle ne more mimo dinamičnega kulinaričnega dogajanja pri nas, zato bo letos nagradila tudi kuharskega šefa, ki svoje goste navdušuje s presenetljivimi, nadvse pretanjenimi okusi in s svojim izjemnim ustvarjanjem premika meje v slovenski gastronomiji.

Pokrovitelj kategorije: Lifeclass

Igor Jagodic

Prepoznaven Igorjev kulinarični slog zaznamujejo izvirna ideja, popolnoma uravnovešena mešanica tekstur, barv in okusov ter dodelani detajli.

Igor Jagodic - Foto: Dean Dubokovic

Na čelu restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu kuha že od leta 2012 in od tedaj je restavracija postala vse bolj zaželena destinacija za gurmane z vsega sveta – za vse svetovljanske okuse, ki se navdušujejo nad modernimi jedmi. Igorju veliko pomeni sezonsko in lokalno, rad se igra z različnimi teksturami in sestavlja krožnike, na katerih vse deluje preprosto lepo in hkrati nepozabno drugače. Ter seveda nepredstavljivo okusno! Znanje je nadgrajeval tudi v tujini, kjer je od različnih velikih mojstrov prevzemal predvsem drugačne filozofije in pristope k kuhanju pa tudi načine organizacije dela v kuhinji in postopke priprave. Kot šef je delal v več slovenskih prestižnih restavracijah, med drugim v restavraciji hotela Grand hotel Toplice na Bledu in v kuhinji Vile Bled, nabral pa si je že tudi precej medalj na svetovnih kuharskih tekmovanjih in zbral več kot dovolj zasluženih nagrad. Igor, ki s harmoničnimi okusi odločno osvaja brbončice domačih in tujih gostov, brez dvoma spada v elito najboljših slovenskih kuharskih šefov.

Najbolj brano