ELLE Gurme

Elle ne more mimo dinamičnega kulinaričnega dogajanja pri nas, zato bo letos nagradila tudi kuharskega šefa, ki svoje goste navdušuje s presenetljivimi, nadvse pretanjenimi okusi in s svojim izjemnim ustvarjanjem premika meje v slovenski gastronomiji.

Pokrovitelj kategorije: Lifeclass

Igor Jagodic

9. 9. 2018
Igor Jagodic (foto: Dean Dubokovic)
Dean Dubokovic

Prepoznaven Igorjev kulinarični slog zaznamujejo izvirna ideja, popolnoma uravnovešena mešanica tekstur, barv in okusov ter dodelani detajli.

Na čelu restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu kuha že od leta 2012 in od tedaj je restavracija postala vse bolj zaželena destinacija za gurmane z vsega sveta – za vse svetovljanske okuse, ki se navdušujejo nad modernimi jedmi. Igorju veliko pomeni sezonsko in lokalno, rad se igra z različnimi teksturami in sestavlja krožnike, na katerih vse deluje preprosto lepo in hkrati nepozabno drugače. Ter seveda nepredstavljivo okusno! Znanje je nadgrajeval tudi v tujini, kjer je od različnih velikih mojstrov prevzemal predvsem drugačne filozofije in pristope k kuhanju pa tudi načine organizacije dela v kuhinji in postopke priprave. Kot šef je delal v več slovenskih prestižnih restavracijah, med drugim v restavraciji hotela Grand hotel Toplice na Bledu in v kuhinji Vile Bled, nabral pa si je že tudi precej medalj na svetovnih kuharskih tekmovanjih in zbral več kot dovolj zasluženih nagrad. Igor, ki s harmoničnimi okusi odločno osvaja brbončice domačih in tujih gostov, brez dvoma spada v elito najboljših slovenskih kuharskih šefov.