Ženske, rojene v teh znamenjih, imajo včasih prevelik ego

Se vam je že zgodilo, da vas vaš ego enostavno ni izpustil in ste se znašle v negativni situaciji, kar ste seveda opazile kasneje? 

Ženske, rojene v teh znamenjih, imajo včasih prevelik ego - Foto: Unsplash/ Taylor Hernandez

Ego je tisti, ki vam nagaja in kakršnokoli pomanjkanje z njegovo pomočjo vodi v obrambo. Nekatere ženske konstruktivne kritike enostavno ne zanjo sprejeti in jim ego v življenju lahko povzroči številne težave. Katere predstavnice zodiaka pa se lahko v življenju soočajo s previsokim egom

LEVINJA

Levinja je prepričana, da je velik ego nagrada, ne kazen, saj je sposobna uporabiti svoje vodstvene sposobnosti, da pomaga tistim, ki potrebujejo pomoč, in dvigne tiste, ki potrebujejo spodbudo. Vendar, če se pri njej pojavijo občutki negotovosti ali nezaupanja, se lahko zlahka prelevi v egoistično osebo, da bi prikrila svojo bolečino. Ona dobro ve, da je ego tukaj, da jo motivira, ko potuje po svojih sanjah in prepreči drugim, da bi hodili po njej. Toda previsok ego ji lahko povzroči tudi težave, saj ni sposobna priznati, da nekaj ne dela prav. Je ženska, ki med pogovorom govori o vseh drugih in večkrat povzroči dramo, da bi pritegnila pozornost. S svojo iskreno naravo se večkrat ne zaveda svojega početja, nanj je drugi ne upajo opomniti, saj se bojijo njenega odziva.

OVNICA

Ovnica ni ženska, ki dvomi in nima zaupanja, ampak je ženska, ki s svojim visokim egom zelo dobro ve kaj hoče in kako doseči tisto, kar si je zastavila, kar ji številni zavidajo. Pogosto uporablja svoj ponos, da bi skrila tisto, kar zaznava kot svoje slabosti. Ovnica vedno skuša obdržati pogumno podobo v vsaki situaciji, ne glede na to, kako neprijetno je, saj ji njen ego ne dovoli da bi jo ranili. Večkrat ima težave pri obravnavanju negativnih mnenj in dejanj, saj je preponosna, da bi na glas priznala, da je nekaj zgrešila, ali nekaj naredila narobe. Predvsem se njen ego dvigne, ko dobi občutek, da želi kdo z njo manipulirati ali jo izkoristiti.

VODNARKA

Morda na prvi pogled vodarka ne deluje, da je njen ego visok, saj zna delovati krhko, vendar se tudi zelo hitro dvigne nad površje in izpili svoj ego, da je kdo slučajno ne bi prizadel. Je zelo socialna oseba, vendar prevladuje intenzivna potreba po tem, da je cenjena, da je najboljša in da je najlepša. Izogiba se vsem situacijam, kjer bi se lahko znašla v podrejenem položaju, v smeri da postane bolj edinstvena in posebna. Skratka, s svojim povišanim egom vodnarke uživajo ob misli, da so pametnejše ali globlje kot drugi. Žrtvovale bodo vse, kar imajo, če bodo lahko naredile svet boljši, vendar samo do točke, ko lahko še ohranijo svoj ego nad površjem.

KOZOROGINJA

Zelo zanesljiva in vztrajna kozoroginja je tesno povezana z egoistično naravnanimi energijami. Potrebuje pohvalo in občutek, da je boljša od drugih, njen ego pa ji najbolj nagaja na področju dela in denarja, kjer enostavno ne zna sprejeti, da je lahko nekdo boljši ali bolj uspešen od nje. Takrat njen ego prekipi in njena prilagodljivost dobesedno izgine. V najslabši poziciji je pripravljena celo prikrito sabotirali uspeh drugih, da bi se dvignila nad njih. Torej, ko je potrebno osvojiti v službi ali šoli prvo mesto, bo kozoroginja dvignila svoj ego še višje in se borila do konca. Po drugi strani pa ceni vsako priložnost za učenje, vendar samo do trenutka, ko obvlada in razume vse, nato zopet nastopi njen ego.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Unsplash/ Taylor Hernandez 

Preberite še: Ženske, rojene v teh znamenjih, ljubijo hitrost

Priporočamo tudi: Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, živijo za ljubezen

Najbolj brano