Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, so mamine najboljše prijateljice!

2. 7. 2018
Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, so mamine najboljše prijateljice! (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

To so ženske, ki jim odnos s starši še posebej veliko pomeni, zato so s svojimi mamami še bolj povezane. Označite svojo mamo in ji še tako pokažite, kako radi jo imate!

BIKICA

Mama je za odraslo bikico prva oseba, s katero se zliva v čudovit, prijateljsko obarvan odnos in harmonijo. Bikica se zaveda, da je njena mama sprejemajoča, usmerjena nanjo, ter na njene zmožnosti in potrebe, ko pa je potrebno, zna v središče postaviti sebe.

Mama je tista, ki je vedno videla vaše posebnosti, še danes vam pomaga, če zaidete na napačno pot in vas usmerja, včasih tudi s kritičnim pristopom.

Čas, ko je bikica iz deklice postala ženska, je bilo obdobje velikih sprememb, tako navznoter kot navzven, vendar ji je njena mama ves čas stala ob strani in jo razumela.

Razširiti zmogljivost za ljubezen, ne pa je prenesti s sebe na otroka, je bila mamina prva in obenem najpomembnejša naloga, na kar je bikica močno ponosna in zaradi tega tudi čustveno zrela in stabilno izoblikovana oseba. 

Na voljo ji je, s strani mame toplo naročje in pozornost, kadar ju potrebuje, kar je odlična popotnica za urejeno življenje, kar je za bikico ključnega pomena.

TEHTNICA

Tehtnica je globoko v sebi prepričana, da njena mama ne sme zapasti v vlogo požrtvovalne popolne matere, kajti za določene stvari se je potrebno boriti in jih v življenju dokazati.

Zadovoljna mama si po mnenju tehtnice dovoli biti še kaj drugega kot zgolj idealna mama, ki je ves čas na voljo.

S tem, ko dovolj dobro skrbi zase, tehtnici sporoča, da je skrb zase enako pomembna kot skrb za druge. To pa je pomemben zgled, ki prispeva, k temu, da je ženska, rojena v znamenju tehtnice odgovorna tudi do sebe, ne le do drugih.

Njena mama ne pozablja, da so zdrave meje, ki jih postavlja, pomemben zgled za njeno hči ter, da je tudi kritika včasih nujno zlo, na poti do osebne rasti.

Tehnica ustvarja z mamo ljubezniv, prilagodljiv in hkrati družaben odnos, ki obema nudi več stabilnosti in harmonijo. Ker tehtnica pogosto izgublja duhovno ravnovesje, se zna po izčrpnem pogovoru s svojo mamo, ki jo pozna do potankosti, popolnoma umiriti.

LEVINJA

Levinja je topla in zadovoljna ženska, ki goji s svojo mamo poseben, drugačen in hkrati prijeten odnos. Tujega jezika se je naučila drugje, jezik ljubezni pa ji skozi življenje razlaga njena mama.

Dopušča ji, da sama spoznava kaj si želi in kaj jo zanima, nikoli ji ne vsiljuje vzorcev, saj mama dobro ve, da tega levinja ne prenese.

Tega, kdo je in kaj hoče, zagotovo ne bo našla ne v člankih ne v strokovni literaturi, ampak v bližini svoje mame. Njena mama se zna vrniti v preteklost, zato se zmore uglasiti s svojo levinjo in se vživeti vanjo, zna zarisati jasne meje, ki jih levinja zaradi svoje nenehne vzhičenosti v življenju potrebuje.

Z levijo sta kompatibilni saj mama od nje pričakuje in zahteva, kar zmore sama ter z njo soustvarja varno navezanost. Levinja je prepričana, da mora biti mama sposobna čustvenega odzivanja ter odzivanja na njene potrebe.

Mama se zaveda, da če bo levinji dala preveč ali premalo, ji bo s tem otežila ali onemogočila ustrezen osebnostni razvoj.

RIBICA

Ribica potrebuje mamo, ki ji skozi življenje pomaga pri iskanju lastne identitete in jo pripelje do samostojnosti, hkrati pa jo spusti blizu, ko to najbolj potrebuje.

V njenem odnosu z mamo se prepletajo čudovite energije, saj se zelo dobro zaveda, da je to oseba, ki ji je najbližje.  V kolikor ribica od svoje mame pridobi  oblikovanje uspešnih taktik in strategij za srečevanje z ovirami in njihovo premagovanje,  zna odlično postavljati ustrezne meje med sabo in svetom, ter med svojimi predstavami in stvarnostjo, stabilno in pozitivno samopodobo ter samozaupanje, ki se oblikujeta ob preverjanju svojih zmožnosti in meja.

Vse te prijetne lastnosti ribico v prijateljskem odnosu z mamo vodijo do vzpostavljanja konstruktivnih in zadovoljujočih medosebnih odnosov, in obrambnih mehanizmov, ki pomagajo pri spoprijemanju s težavami, z neuspehi in raznimi omejitvami.

V zadnjem času je v odnosu mati hči težje najti pravo mero, vendar ribica s tem nima nikakršnih težav. V otroškem obdobju ribice je mama prvi ženski simbol, s katerim se poskuša poistovetiti, zato si že kot majhna deklica natika njene čevlje in oblači njena oblačila.

Mama in hči, rojena v znamenju ribice lahko skozi življenje, tudi ko je riba odrasla ženska skupaj počneta marsikaj, lahko sta tudi najboljši prijateljici in zaupnici.


Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Unsplash.com/Liana Mikah 

Preberite še: Mesečni horoskop JULIJ (ljubezen, zdravje, uspeh)

Priporočamo tudi: Poučna zgodba o tem, kaj povzroča jeza

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik