Veliki poletni horoskop: Kaj vas čaka ta mesec?

Večini od nas so dogodki z začetka leta prekinili vsakdanjo rutino in načrte za prihodnost.

Veliki poletni horoskop: Kaj vas čaka ta mesec? - Foto: Unsplash/ Roberto Nickson

Zdaj, ko se je pomlad prevesila v poletje, še težje ohranjamo tempo časa, ki smo ga nekoč živeli. Bi morali ponovno vzpostaviti, kar smo imeli prej? Ali naj gledamo na te nepredvidljive čase v bolj pozitivni luči, kot na pristen zasuk, ki nam omogoča, da življenje obrnemo v drugo smer, če to le želimo? Poiskati pravo smer v času, ko se vse zdi izgubljeno, ni lahko, toda kot vedno nam bodo pomagali planeti. Mogočna kombinacija Jupitra, Saturna in Plutona, ki so v začetku leta zaključili eno poglavje in začeli novega, se umirja, zato počasi popuščajo svoj pritisk.

Ravno prav, saj to poletje potrebujemo za razmislek in načrtovanje ter počitek in zabavo. Potrebovali bomo navdih, energijo in samozavest za nov začetek. Astrološko gledano, bomo to energijo črpali iz Marsa, nov začetek pa iz ovna, prvega astrološkega znamenja. Tudi Venera bo svojo moč črpala iz poletnih mesecev, ko bo v ospredje prišel tudi Merkur, planet idej. Zaradi vpliva teh planetov lažje živimo, bolj uživamo in smo bolj pomirjeni sami s seboj, prinašajo pa nam tudi nepričakovane užitke. In vedno ko je aktivna Venera, je neskončno priložnosti za ljubezen in romanco.

To poletje nam bo dalo priložnosti, za katere nismo nikoli prosili, mesta, ki si jih nismo niti zamišljali, in prijateljstva, ki si jih nismo nikoli mogli niti predstavljati. Prav vse bo polno potenciala in bo z lahkoto prineslo uspeh in srečo, o katerih sanjamo. In dokler bomo optimistično zrli v prihodnost, ki nas čaka, bo vse dobro.

OVEN

21. MAR.–20. APR.

Vrnitev Marsa v vaš znak, ki bo napolnila vaše baterije, je vse, kar bi si lahko želeli. Oven dela prve korake, zato bo podpora Marsa v vašem znaku spodbudna tudi za vse druge. Resnično ni pomembno, ali vam, kar ste si zastavili, ne uspe, saj se učite iz izkušenj in drugi poskus bo boljši. Imate redek občutek vere vase, kar bo navdih za vse okoli vas pa tudi za vas, da počnete, kar si želite.

Toda veliko vprašanje je, kaj si v resnici želite. Ovira za napredek, ki jo predstavljajo trije zunanji planeti Jupiter, Saturn in Pluton, bo še vedno prisotna. Imate dve možnosti. Lahko nadaljujete po svoji stari poti z zavedanjem, da bo tokrat težje, ali pa poiščete nov cilj, kar boste na koncu verjetno tudi izbrali, saj boste tako rezultate dosegli veliko prej. Toda šele ko boste zares prepričani, da stara pot ni za vas, boste naredili korak vstran; vse to konec avgusta in septembra.

Vmes pa vas čaka veliko presenečenj, ki vas bodo razveseljevala in oživila vaše družbeno življenje. Tempo življenja bo hitrejši in zadovoljni boste. Obstaja tudi velika verjetnost za novo razmerje. Nekaj, kar se bo začelo s sporom, se bo septembra precej omehčalo in otoplilo. Konec meseca boste spoznali, da ni hudega, če se vaše življenje ne obrača v želeno smer, saj imate nekoga, za kogar je vredno stati pri miru. Ne nazadnje je razgled čudovit.

BIK

21. APR.–21. MAJ

Za vas je to čas razdvojenih čustev. Dobro razumete pomen močnih korenin, ki so pravilno ukoreninjene v vašem okolju, zato se zdi smiselno, da boste to poletje nekaj začasnega spremenili v dolgotrajno. Vendar se ne boste znebili občutka, da se bo kmalu spet vse spremenilo. Ali pa si skrivoma želite, da bi se vse vrnilo v stanje, kot je bilo prej?

Ta občutek negotovosti prinaša Uran v vašem znaku, ki ves čas pritiska na vas, vi pa se mu upirate, a bo bolje za vas, da se ga naučite obvladovati. Ukoreninite se v svojem novem življenju, in če vam bo lažje, bodite vedno pripravljeni oditi. Še nekaj časa boste neodločeni, zato se prepustite toku dogodkov. To poletje si boste tudi materialno in finančno opomogli. Naslednji meseci bodo vzpostavili vaš običajen življenjski slog, pogojen s financami, in vašo samozavest.

Pravijo, da se nikoli ne zaveš prave vrednosti nečesa, dokler tega ne izgubiš. Bodite hvaležni za to lekcijo. V ljubezni poletje prinaša krizo vesti. Še vedno ste predani dolgotrajnemu razmerju, toda vse pogosteje se sprašujete, zakaj. Vztrajate, ker si ga resnično želite, ali le mislite, da morate? Partner vam ne ponuja rešitve, zato boste odgovor iskali v svojem srcu.

Ko septembra v vaše življenje vstopi nova oseba, boste pomislili na novo prihodnost. A verjetno boste le spremenili staro razmerje in ga usmerili v želeno smer.

DVOJČKA

22. MAJ–21. JUN.

Julij bo precej prijeten. Kjerkoli in s komerkoli že boste, boste sproščeno uživali v dobri družbi. Morda ne bo trajalo več kot nekaj tednov, a čeprav vam bo ustrezalo, se boste zaradi lastnega užitka počutili malce krive pred drugimi. Nikar. Dobri in slabi časi so zunaj vašega nadzora, zato izkoristite pozitivno obdobje in dajte vse od sebe, ko so vam časi manj naklonjeni.

V začetku avgusta boste morali razmisliti o dolgoročnih načrtih in svoji karieri. Ugotovili boste, da se vaši načrti ne bodo uresničili oziroma da ste si o njih premislili ter jih ne želite več uresničiti. Rade volje boste zaključili to poglavje in začeli znova. Ničesar ne boste obžalovali, spomine pa boste pustili za seboj.

Niti se vam ne mudi z obvezujočimi dolgoročnimi načrti, saj so bili ti za vas v preteklosti preveč strogi. Zdaj si želite le svobode. Kratki pozitivni podvigi vas bodo razveseljevali to poletje. Ko v svojem življenju naredimo prostor, pa vam naproti pride nekaj ali nekdo, da ga zapolni. Pri vas bo to lahkotno razmerje prav tako, kot vam je všeč. Brez močne strasti, brez dolgoročnih načrtov. Sredi septembra boste pomislili, da bi ga zastavili bolj resno, vendar bo jasno, da si nihče od vaju tega ne želi. Naj ostane lahkotno.

RAK

22. JUN.–23. JUL.

To poletje bo dokazalo, da se vztrajnost izplača. Raki veljate za sramežljive in nežne, toda v resnici ste tudi zelo odločni, in vedno boste zaščitili ljudi, za katere vam je mar. V začetku julija bo v kozorogu lunin mrk, kar bi običajno za vas pomenilo, da ste na koncu nekega poglavja in da boste razočarani, če boste želeli nadaljevati po isti poti. Toda ta mrk bo le delen in s svojo odločnostjo še vedno lahko dosežete večino želenega.

Mogoče morate le zmanjšati svoja pričakovanja. Pomembno je, da veste, da niste obupali, nasprotno, na vse pretege se morate truditi doseči najboljše v dani situaciji. Julij bo imel bolj nostalgično noto, morda se boste ozrli v preteklost in si želeli skočiti nazaj. Prikupno, toda konec meseca lahko odprete novo poglavje, kjer vas čaka veliko dela. Do takrat boste pregledali že vse alternativne možnosti, jih veliko zavrnili in se skrbno odločili le za eno, s katero boste samozavestno zaživeli.

Če imate čas, razmislite, kako ste v kratkem času spremenili svoje razmišljanje. Je v tej osredotočenosti kaj prostora za nežnost? Samo če gre razmerje v isto smer kot vi. Veste, koliko časa lahko terja zapleteno razmerje, in konec avgusta se boste odločili, da vas neki odnos zavira, namesto da bi vas spodbujal. Ne bo lahko, toda v težki situaciji boste našli veliko podpore in spodbude.

LEV

24. JUL.–23. AVG

Ste zelo teritorialni. Imate svoje kraljestvo, kjer je vse, kot želite, in ga varujete pred vsiljivci. Kaj pa če bi ga morali zapusti in nekje drugje začeti znova? To poletje boste morali sprejeti, da je življenja, ki ste ga živeli v zadnjem desetletju, konec. Vaše ambicije se bodo spremenile. Prav tako karierne strukture, družba in odnosi.

Vsi si bomo želeli ustvariti nekaj novega in staro desetletje pustiti za sabo. Svojega kraljestva ne boste mogli več vzdrževati, zato ga boste morali zapustiti. Nagon vas bo silil, da živite po starem, vendar boste zaradi tega še bolj zaostajali. Če vam je všeč ali ne, pomikati se morate naprej skupaj z vsemi preostalimi. Nikogar ne boste preslepili, če boste uvajali le površinske spremembe, v sebi pa ohranjali stare navade.

Gre za povsem nov začetek, in če se želite spet povzpeti na vrh, morate iti korak za korakom. In nikar ne mislite, da se po uspehu lahko vrnete v staro življenje. Veliko težjih odločitev boste sprejeli v drugi polovici julija. Tako lahko svoje novo življenje proslavite skupaj s svojim rojstnim dnem. Druga polovica avgusta vam bo pokazala, ali ste na pravi poti, september pa vam bo ponudil nove priložnosti za prihodnost. Tudi vaši odnosi bodo morali ujeti duh nove ere, če se želijo obdržati.

DEVICA

24. AVG.–23. SEP.

Vaš načrt za letošnje poletje je zelo preprost. Sredi avgusta boste imeli preveč dela in premalo časa; konec avgusta in ves september pa boste počeli, kar boste želeli, saj bo vaše življenje spet v starih tirnicah. Razlog za vaš uspeh je, da ste preprosto prava oseba na pravem mestu ob pravem času.

Letos stopite v ospredje, saj ste ravno pravi za dano nalogo. Vse stvari, v katere verjamete, kot so skrb za okolje, zdravo življenje in samooskrba, so pomemben del nove ere. Vi ste pravi za ta trenutek in trenutek je pravi za vas. Julij bo za vas zelo uspešen. Karkoli boste že počeli, boste cenjeni. Tega morda niste navajeni, a vam bo prijalo.

Urediti boste morali nekaj finančnih zadev, ki bodo z nekaj pogajanja rešene že do konca meseca. Poznate svojo vrednost, zato se ne predajte. Avgust se bo nadaljeval z napredkom in proti koncu meseca se vam bo zdelo, da ste vstopili v povsem novo fazo svojega delovnega življenja, ki vam bo s kariernim uspehom prineslo osebno zadovoljstvo. Morda je to prvič, da vam ni treba sklepati kompromisov med osebnimi vrednotami in preživetjem. Medtem pa so vaše osebne zadeve manj jasne.

Stresne razmere iz prve polovice leta so morda razkrile velike spremembe med vami in vašim partnerjem. Morda se celo preprosto odločite, da je čas za razhod, a zunanje okoliščine vaju lahko zadržijo skupaj.

TEHTNICA

24. SEPT.–23. OKT.

Se sploh lahko resnično čustveno zaobljubite nečemu ali nekomu v teh negotovih časih? V poletju 2020 ne bo nič gotovega, zato boste čutili, da morate živeti v trenutku. Čustvena obveza je tveganje, ko imate možnost. Toda četudi ne vemo, ali bomo zmagali ali izgubili, še vedno čutimo vznemirjenje, in tudi to je dobro.

Zdi se, da je vaša glavna skrb prihodnost vašega razmerja, toda verjemite, vse je v redu. Bolje kot le v redu, pravzaprav. Strastno je, bolj kot po navadi, in to je lahko del težave. Najti tako strast je redko, vam pa omogoča pobeg iz realnega sveta. Uživate vsako minuto in ne želite popustiti, želite, da razmerje postane močnejše in bolj trajno. Pa vendar nimate razloga za skrb. Še vedno je dovolj pritiska planetov, ki vaju držijo skupaj.

September pa bo dokazal, da ste pravzaprav vi prvi, ki bi razmerje morebiti končali, če se vam ponudi nova karierna priložnost. To po napredek v vseh pogledih. Po eni strani je to lahko popoln nov začetek, ki bo omogočil pogled v daljno prihodnost, a vendarle vas skrbi za razmerje, ki je predobro, da bi ga izpustili. Ga lahko vzamete s sabo ali morate izbrati? Ne. Vaš partner se počuti enako kot vi in bo naredil vse, da ostaneta skupaj. Drug v drugem sta našla, kar sta iskala, vse drugo so le podrobnosti.

ŠKORPIJON

24. OKT.–22. NOV.

Končno imate nekaj prostora zase. V naslednjih nekaj mesecih boste lahko zadihali, saj se bodo razpihali planeti nad vašim znakom. Ko bo pritisk Jupitra popustil, boste lažje spet prevzeli nadzor nad svojim življenjem in vam ne bo treba še naprej sprejemati odločitev, ki jih ne želite. Običajno radi tvegate, toda le ko lahko ocenite razplet in usmerite dogodke po svoje, vendar zdaj niste imeli izbire.

Tudi finance so bile verjetno nestabilne, za to je poskrbel Jupiter, a v nekaj tednih boste uredili tudi to. S pomočjo Saturna se bo ritem vašega življenja ustalil in normaliziral, a nikoli ne bo, kot je bilo. Sprijaznite se z začasno rešitvijo, medtem ko razmišljate, kako boste oblikovali svojo prihodnost. Poskrbeti boste morali za temelje, dolgoročne odločitve pa raje preložite na prihodnje leto, ko se sprostijo vaši trije zunanji planeti. To tudi ni čas za karierne podvige, zato upoštevajte tisto, kar poznate.

Dobro lahko napredujete julija in avgusta, toda ko septembra začutite pritisk planetov, popustite. Poletje je čas za vaš počitek, to imejte v mislih. Če je prihodnost negotova, trenutna rutina pa le začasna, vam nekaj utehe lahko ponudi preteklost. Zdi se, da morate to poletje v razmerju stopiti korak nazaj, in ne naprej. Podoživite svoje najljubše trenutke, počnite, kar ste včasih radi počeli, in se prepustite nostalgiji.

STRELEC

23. NOV.–21. DEC.

Ena od vaših prednosti je sposobnost, da v vsaki situaciji vidite nekaj dobrega. Včasih to vodi v naivni optimizem, hkrati pa vam daje priložnost za uspeh na področjih, kjer bi drugi obupali. Ta občutek za optimizem vam bo to poletje prišel prav. Še vedno boste imeli občutek, da se je vse, kar ste imeli prej, porušilo, toda s premikanjem planetov boste lažje zrli v prihodnost.

Mars in Jupiter vas bosta gnala k napredku, pridružil pa se jima bo tudi Merkur, planet uspeha. Nič od tega vam še ne zagotavlja uspešnosti, kaže pa, da so okoliščine spodbudne. Vaša energija in zagon bosta poskrbela za vse preostalo. Razumljivo bi bilo, če bi se želeli vrniti v življenje, kot je bilo, a kot vedno se boste odločili za nekaj novega. Dogodke preteklih mesecev boste videli ne le kot prekinitev, temveč kot konec nekega poglavja, morda celo zgodbe.

Zdaj lahko začnete znova in počnete, kar želite. To je tudi dober čas za osebna razmerja, in če trenutno v vašem življenju ni nikogar posebnega, obstaja velika možnost, da spoznate nekoga novega. V začetku avgusta boste spoznali, da ste lahko naporni, a prepiri vaju bodo le še zbližali. Najboljši način za to razmerje je, da razmišljata o daljni prihodnosti in skupnih načrtih. Ne bojte se razmišljati zunaj okvirjev.

KOZOROG

22. DEC.–20. JAN.

Ni gore, ki je kot pravi kozorog ne bi preplezali in našli poti navzgor kljub neznosni strmini. To leto pa prinaša nekakšen potres in morda boste ugotovili, da vaše gore ni več. Kaj boste storili? To je zelo pomembno vprašanje. Ko se zunanji planeti združijo, prinašajo ogromne spremembe. Ker so vsi trije planeti v kozorogu, jih vi najmočneje čutite. Znašli ste se sredi akcije, zato je pomembno, da na pritisk zunanjih planetov odgovorite iskreno in ga ne ignorirate.

Poskusite na svojo situacijo pogledati z druge perspektive. Zakaj ste želeli na goro? Zakaj prav to goro? Bi bila dobra tudi katera druga? Kaj bi še lahko počeli? To niso le teoretične igre, pomembno je, da sprejmete nekatere odločitve in do konca leta spremenite svoje življenje. Ne pričakujte takojšnjih rezultatov, morda si večkrat premislite, preden sprejmete končno odločitev, a nič zato. Vzemite si čas. Ko Saturn prečka vaš znak, bo vplival na naslednjih 30 let, zato razmišljajte precej vnaprej.

Dobra novica je, da skozi to ne boste šli sami. Venera v vašem znaku namiguje, da vam je nekdo naklonjen. Obeta se vam nekaj mirnega, a trajnega, kar je vedno dobro. Razmerje bi lahko opisali kot hišico na mirni lokaciji, nekaj povsem drugega, kot je stanovanje na vrhu stolpnice, kamor je nekoč želel kozorog. Videti je popolno.

VODNAR

21. JAN.–18. FEB.

To poletje boste opazili, kako težko je dokončati različna opravila, ki bi jih morali zaključiti že pred meseci. V času krize ste sprejeli, da bodo nekatere stvari preklicane in da bo vaše delo brezpredmetno, zato ste nanje preprosto pozabili. Toda zdaj, ko življenje spet pridobiva hitrost, ugotavljate, da vas je vse počakalo. Medtem ko vi čakate, da v vaše znamenje vstopita Jupiter in Saturn in vam pokažeta novo prihodnost. Delo, zdravje, odnosi, finance – nič od tega se ni rešilo, kot bi se moralo, zato vam ne preostane drugega, kot da se lotite dela.

To boste počeli s težkim srcem, saj ste se od tega že enkrat poslovili. Lahko ste zelo ostri, kadar morate biti, in vaše znano logično mišljenje je lahko precej nesentimentalno, ko se odločate, kaj je vredno vašega časa in kaj ne, zato boste s preteklostjo hitro opravili, najpozneje do začetka avgusta. Takrat se boste tudi spogledovali z novimi kariernimi možnostmi in njihovo prihodnostjo, ki se bo uresničila septembra.

To boste čutili kot velik korak naprej. Sredina avgusta bo nepričakovano romantična in lahko pomeni začetek nove čustvene izkušnje, ki bo obogatila vaše življenje. Mogoče boste spoznali, da spadata skupaj, zagotovo pa se zdi, da bo vpletena neka naznanitev ali pomemben datum, nekaj, kar bo proslavilo vse, kar sta preživela skupaj. Ne nazadnje sta skupaj močnejša.

RIBI

19. FEB.–20. MAR.

Za vodni znak, kot ste vi, je fluidnost prednost, in to poletje bo vsekakor fluidno. Naslednji tedni ponujajo enkratne kreativne priložnosti, na katere nikoli niste pomislili. Uresničitev sanj, bi lahko rekli. To bo navdihujoč čas, kjer boste v središču prav vi. Planeta, ki vedno pazita na vas, Jupiter in Neptun, sta to poletje tesno poravnana. Ko sta planeta v harmoniji, kot sta zdaj, se imate priložnost izražati in pokazati svoj pravi talent.

Tokrat ste lahko to, kar ste. To je čudovito, a hkrati utrujajoče. Pa lahko počnete, kar želite? Večinoma, toda nekatere stvari, ki ste si jih vedno želeli početi, so vam zdaj nedostopne. Poiskati boste morali nove cilje in ambicije, vendar boste do sredine septembra zgradili že povsem novo življenje. Pravzaprav je vaš uspeh naravni proces večjega cikla Jupitra in Neptuna zadnjih nekaj let. Uživajte v zmagi.

V vašem velikem razmerju ste po statičnem maju in juniju pripravljeni na napredek. Morda so vas zadrževale zunanje okoliščine ali pa ste si le vzeli potreben čas, da se resnično prepričate – karkoli je že bilo, videti je, da je delovalo in ste srečni, da lahko razmerju daste novo priložnost. Konec avgusta bo čudovit, septembra pa boste čutili, da je vaša prava ljubezen vaše novo življenje. Ohranite fluidnost in bodite zvesti sami sebi.

Fotografije: Unsplash/ Roberto Nickson

Preberite še: Ženske, rojene v teh znamenjih, imajo v ljubezni previsoka pričakovanja

Priporočamo tudi: Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, nikoli ne pozabijo svoje prve ljubezni

Najbolj brano