Veliki letni horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za novo leto 2023?

Zadnjih pet let je bil Saturn v znamenjih, v katerih je tradicionalno močan, in njegov neusmiljen pritisk smo občutili na vse načine, od pandemije do naraščajočih stroškov vsakdanjega življenja in še veliko več. 

Veliki letni horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za novo leto 2023? - Foto: Profimedia

Marca 2023 pa preide v znamenje rib, kjer ostane do poletja 2025, in njegova moč se precej zmanjša. Saturn simbolizira trdne, težke, jasno strukturirane in tradicionalne stvari. Ribe simbolizirajo nasprotno: ideje namesto praktičnosti, svobodo namesto pravil, duhovne vrednote namesto materialnih in vso fluidnost, ki jo pričakujemo od znamenja rib. Uskladiti ta dva sklopa vrednot ni lahko. Gre za dvosmerni proces, v katerem ni ne dobrega ne slabega, le planet, ki poskuša utrditi stvari v znamenju, ki jih poskuša spet sprostiti. Nobenih gotovosti ni več, so le neizoblikovane možnosti. Toda vse to je del večjega cikla in je pravzaprav nujna faza, preden se lahko premaknemo naprej.

V stresnih trenutkih nam bo pomagal Jupiter, ki se maja preseli v udobnega in zanesljivega bika, kjer je planetarni ekvivalent toplega puloverja ali skodelice vroče čokolade s penicami: udoben, a krepčilen in ravno pravšnji v času negotovosti. Venera in Mars bosta poskrbela za strasti in čustva, ki poganjajo naše osebne odnose. Junija in julija sta si nebesna ljubimca zelo blizu, kar zagotovi veliko priložnosti za nove romance; ena od najboljših lastnosti Saturna v ribah pa je, da lahko povzroči, da se stvari, ki so se prej zdele nemogoče ali vsaj zelo malo verjetne, dejansko zgodijo. Ribe so sanje, Saturn pa njihova uresničitev. To je leto, ki nas bo vedno znova presenečalo.

Oven

21. mar. – 20. apr. 

Leto 2023 je leto, ki se bo le počasi začelo razvijati. Ne bodite presenečeni, če boste spremenili načrte preprosto zaradi pomanjkanja napredka. Prelomnica se zgodi sredi januarja, a boste šele konec marca začutili, da napredujete s sprejemljivo hitrostjo. Od te točke pa boste nenehno pospeševali in se vračali tja, kjer se vam zdi, da bi morali biti, in zaradi tega se vam bo preostanek leta zdel veliko boljši. V osebnih odnosih je vsaj v prvih mesecih leta vaš partner tisti, ki dela vse korake. Morda zato, ker vas dejansko ne zanima nadaljnji razvoj razmerja ali ker ne čutite samozavesti, da bi to storili; ali pa zato, ker uživate v tem, da ste v središču pozornosti. Ne glede na razlog, bo druga oseba januarja, februarja in marca naredila jasne korake, ki vas bodo zbližali. Razburjenje v juliju vas spet oddalji in trajalo bo več tednov, preden se bo vaš temperament umiril, toda do konca leta se spet zbližata. Za vašo kariero bi lahko bilo to zelo pomembno leto. Če se lanskoletne priložnosti niso obnesle, vam jih bo letos ponujeno še več, dokler ne boste našli prave zase. Kar zadeva finance, Jupiter spet deluje v vašo korist in obljublja dobiček v drugi polovici leta in v začetku leta 2024.

Bik

21. apr. – 21. maj 

To leto je temelj preostalega desetletja za vas. Najbolj očitne spremembe vam bo prinesel Jupiter, ki bo maja vstopil v vaše znamenje. Z vami bo ostal do konca leta in tudi v začetku leta 2024, njegov namen pa je v vseh pogledih odpreti vrata vašega življenja in vam pokazati širša obzorja. Ko se leta 2024 sreča z Uranom, se bo začelo novo poglavje v vašem življenju, hkrati pa se bo končalo staro – zato vam Jupiter sporoča, da izkoristite neizkoriščene priložnosti, dokler še lahko. Tudi v osebnem življenju se obetajo spremembe. Želeli boste prilagoditi trenutni odnos, da bi vam dal več tistega, kar si želite. Čeprav je večino časa vse v redu, vas nekaj moti, in lunina mrka vam bosta pokazala, kaj je treba storiti. Sredi leta nastopi obdobje, ko boste ugotovili, da niste pripravljeni na veliko zavezo, čeprav ste mislili, da ste, kar vas bo presenetilo. Tudi vaša vloga na delovnem mestu bo drugačna. Pluton vam bo poleti prinesel vpogled v dolgoročne spremembe, ki se bodo zgodile leta 2024, zato bodite pozorni. Kar zadeva finance, se zdi, da je to leto, ko boste lahko veliko zapravili, in to tudi storite, na začetku leta in septembra za potovanja, aprila in maja pa za nekaj stvari, ki niso nujne, a jih je vseeno lepo imeti.

Dvojčka

22. maj – 21. jun. 

Od zdaj pa vse do začetka leta 2026 vas bo Saturn nenehno opominjal, da morate imeti cilj in da morate pustiti svoj pečat v svetu. Saturn pričakuje dolgoročno zavezanost in, kar je še huje, zvišuje stave, tako da vas čakajo visoke kazni, če gredo stvari narobe – čeprav nagrajuje tudi uspeh. Preprosto ne boste imeli druge izbire, kot da nadaljujete. Če želite še zadnjič pogledati staro življenje, preden ga pustite za seboj, vam bosta april in maj to omogočila, vendar na kratko. Lahko se zgodi, da vam je odnos iz preteklosti še vedno na voljo, toda če je to le del slovesa, verjetno ne bo trajal prav dolgo. Morda potrebujete le še eno romanco, ki vam bo pomagala preboleti zlomljeno srce; če je tako, vam bo to omogočil junij. Poletje je igrivo, a ne glede na to, v kakšnem razmerju ste, bo postalo jasno, da gresta pravzaprav v različne smeri, a se vendarle odločita stopiti skupaj, kar kaže, da sta si resnično naklonjena. Maja se bo zgodila majhna epizoda, v kateri bo ogrožena varnost vašega trenutnega položaja. Na koncu se ne zgodi veliko, vendar vas to spodbudi k načrtovanju. Glede denarnih zadev sta najboljša april in julij – vendar bodite previdni ob koncu leta in ne zapravite več, kot si zlahka privoščite.

Rak

22. jun. – 23. jul. 

Ne glede na to, ali vam je všeč ali ne, je čas, da začnete novo poglavje v svoji zgodbi. Letos so na udaru vaša kariera in javni status pa tudi dom in družina. Ko boste morali prevzeti novo vlogo, bodisi v službi bodisi doma, bodite pogumni: sprejmite izziv in ga razumite kot priložnost, ne kot grožnjo. Vaše zasebno življenje bo letos zelo intenzivno. Mars, planet vročine in strasti, začne leto v najbolj zasebnem delu vaše karte. Maj in junij sta pomembna: takrat se lahko zgodi pomemben korak naprej, vendar vam ga ni treba narediti, če menite, da je to več, kot si želite, ali da ni pravi trenutek. Če se čutite pripravljene, pa greste lahko naprej. Ne glede na to, kako se boste odločili, se zdi, da vaša odločitev odgovarja na več vprašanj, ki ste jih imeli v zvezi z odnosom, in od oktobra do decembra boste zelo srečni.V poklicnem življenju vam do maja pomaga Jupiter, ki bo stvari na kariernem področju podprl nenavadno hitro, vendar morate biti pripravljeni sprejeti hitre odločitve in izkoristiti priložnosti takoj, ko se vam ponudijo, in lahko vas popelje v povsem novo fazo kariere. Kar zadeva finance, je obdobje od junija do oktobra videti čudovito: če želite nadgraditi svoj življenjski slog, da bi živeli bolje, je to čas za to.

Lev

24. jul. – 23. avg. 

Obeta se vam nekaj velikih sprememb, če ste dovolj pogumni, da tvegate. Obljubljen vam je nov svet, zato se morate vprašati, ali so vaše stare ambicije, ki jih še niste uresničili, še vedno vaše. Ko se vam bodo aprila odprla vrata, pojdite skoznje in poglejte, kaj se bo zgodilo. V osebnih odnosih boste marca našli nov občutek svobode. Ne nujno svobode, da bi končali zvezo, ampak svobodo, ki jo prinaša osvoboditev od določenih obveznosti in pričakovanj. Če želite, da bi bilo razmerje večje, manjše, manj konvencionalno ali bolj ohlapno, manj strukturirano, potem je zdaj čas, da to tudi storite. Druga polovica leta je poseben čas, ko boste lahko imeli odnos, ki si ga želite, in ne tistega, v katerega ste bili prisiljeni v preteklosti. Tako dobre priložnosti, kot je ta, morda ne boste več dobili, zato bodite pogumni in jo izkoristite. V letu 2023 vam ni treba skrbeti za kariero, zato razmišljajte in delujte v večjem obsegu. Edina slaba stran je, da vas leta 2024 čaka še nekaj boljšega, tako da bo to leto morda zadnje, ki ga boste preživeli v sedanji vlogi. Kar zadeva finance, vas marca in septembra čaka obdobje, ko boste morda morali omejiti porabo. Oktober je vseeno dober, vse se dobro konča.

Devica

24. avg. – 23. sept. 

Letos se boste morali še bolj potruditi, da boste kos izzivom, in skočiti še višje, da boste ostali v igri. Seveda se boste s tem spopadli in preživeli vse preizkušnje. Vendar se morate umiriti, saj bo to trajalo še nekaj časa. Stiskanje pesti in upanje na najboljše ne bo dovolj – imeti morate dejanski načrt. In da bi vam pri tem pomagali, je v aprilu čudovit trenutek navdiha, ki vam omogoča, da vidite vizijo svoje prihodnosti in kako jo boste uresničili. Vse, kar je povezano z vašimi odnosi, se bo zdelo resnejše in z večjimi posledicami. Če o določenih stvareh niste prepričani, je bolje, da se o njih pogovorite zdaj, kot da pustite, da vas pozneje še bolj razburijo. Poleti bo nekaj tednov, ko se bo zdelo, da so vsa vaša vprašanja v odnosih pozabljena. Morda ste se odločili, da boste razmerje vrnili v stare okvire, morda iščete tolažbo in podporo pri nekom, ki vam je bil v preteklosti blizu. Ne glede na to, za kaj gre, vam ti tedni omogočajo počitek in okrevanje in so zelo dobrodošli. Na delovnem mestu se vam v prvih treh mesecih obeta napredovanje. Poleti obstaja možnost nove vloge, vendar bi s pritrdilnim odgovorom v tej fazi le še povečali pritiske. Na področju financ je čas od septembra do novembra videti močan – vendar se pazite padca v avgustu.

Tehtnica

24. sept. – 23. okt. 

To leto ima resen ton, občutek, da se bliža nekaj pomembnega, čeprav še ne veste, kaj. To, kar čutite, je negotovost Saturna v ribah. Čutite, da bi morali biti nekako bolj odrasli in k življenju pristopiti bolj odgovorno. Vaši instinkti imajo prav, vendar so spremembe, ki prihajajo, postopne in bodo trajale dve ali tri leta, da se bodo v celoti pokazale, zato ni potrebe po takojšnjem ukrepanju. Najpomembnejše spremembe se bodo zgodile v vaših najtesnejših in najbolj osebnih odnosih. Marca se bo vaša oddaljena prihodnost zdela manj gotova, kratkoročno pa bo odpravljeno vse, kar je vas in vašega partnerja oviralo, da bi naredila, kar si oba želita. Ko bo navdušenje, ki ga je povzročila Venera, popustilo, boste morda na svoje razmerje gledali drugače; prav tako se lahko zgodi, da je srečen konec, ki ste ga pričakovali, še daleč v prihodnosti. Na področju kariere boste zelo zaposleni. V službo boste prihajali zgodaj in v njej ostajali do poznih ur, pri čemer vam ne bo ostalo nič časa zase. Maj in junij bosta prinesla uspeh, vendar boste morda preveč zaposleni, da bi ga opazili. Na finančnem področju bosta november in december verjetno najboljša.

Škorpijon

24. okt. – 22. nov. 

23. marca bo vaš vladar Pluton začel prečkati osnovno točko vaše karte. Ker potrebuje več kot 200 let, da obkroži znamenja, je to nekaj, česar še nikoli niste doživeli in nikoli več ne boste. Vendar Pluton vedno pripelje nevidno na vidno mesto, zato bodo ti skriti deli vas v prihodnjih mesecih prišli na površje, da bi se z njimi soočili. Pustite, da se zgodi; vse to je del večjega časovnega načrta in nimate druge izbire, kot da mu sledite. Tudi vaši osebni odnosi imajo globlji ton. Morda je čas, da s partnerjem naredita naslednji korak. Zdi se, da on pri tem potiska stvari naprej, vendar je jasno čutiti, da oba to počneta, ker menita, da bi morala, in ne zato, ker si to želita. Maja in oktobra se vam položaj pokaže z druge strani in se vam morda ponudi nekaj scenarijev 'kaj pa če?', o katerih morate razmisliti. To je leto visokih dosežkov, ki so zasluženi in dobro nagrajeni. Biti v središču pozornosti je nekaj, čemur se poskušate izogniti, vendar vam to ne bo škodilo, zato to izkoristite, dokler lahko, in uživajte v tem trenutku. Na področju financ je leto zelo enakomerno, brez večjih vzponov ali padcev; začetek avgusta se zdi, da bo najboljši. Čaka vas tudi majhen bonus, ki ga niste pričakovali, v zadnjih dneh leta.

Strelec

23. nov. – 21. dec. 

Letos se Saturn s svojo težo in vplivom seli v osnovni sektor vaše karte in ideja, da bi pognali korenine, se vam bo zdela nenavadno privlačna. Rekli si boste, da gre seveda le za kratek čas, za daljši premor, ki ste ga trenutno dosegli na svojem potovanju; vendar je z vidika prijateljev in družine, ki vas dobro poznajo, to zelo podobno ustalitvi. Na področju osebnih odnosov se bo v prvi polovici leta veliko dogajalo. Če je vaš trenutni odnos le prijateljstvo, ga bo Jupiter premaknil na vrh seznama vaših prednostnih nalog in mu dal veliko več moči. V februarju in marcu sta tu prava vročina in strast. Lahko gre za začetno fazo nove romance ali za staro, ki se je znova razplamtela. Potem pa se skoraj tako hitro, kot se je začel, vihar strasti umiri in druga polovica leta je mirna. Morda je vaše srce našlo, kar si je želelo, in ste zadovoljni. V službi lahko povsem nepričakovano dobite novo vlogo. Zdi se, da so vas izbrali, ker ste vešči in razumni ter veste, kaj počnete. Vaše finance v tem letu nekoliko upadajo in naraščajo, kar vas lahko skrbi, zlasti v prvih mesecih; vendar se dolgoročni pritiski na denar zmanjšujejo in pred vami so boljši časi.

Kozorog

22. dec. – 20. jan. 

Besedi, kot sta navdih in prilagodljiv, običajno nista del vašega besednjaka, vendar bosta do konca tega leta to postali. To bo tudi čas, ko se stare stvari rušijo, na njihovem mestu pa nastajajo nove. Ko boste opustili preteklost, bo prihodnost hitela proti vam z najrazličnejšimi novimi idejami, ki jih še nikoli niste videli. V zasebnem življenju ste na odnose prepogosto gledali kot na poslovno partnerstvo, kjer se dva človeka združita zaradi obojestranske koristi; letos pa boste na stvari gledali drugače. Poleti se boste pogovarjali o tem, kaj pravzaprav pomenita drug drugemu, kaj čutita, kakšno vrednost imajo ta čustva, o vajini skupni prihodnosti ... Prej vam za to ni bilo mar, zdaj pa se vam zdi veliko bolj pomembno, čeprav bo trajalo nekaj časa, preden se boste v takšnem čustvenem okolju počutili povsem udobno. Ta nov, prilagodljiv pristop k življenju velja tudi za vašo kariero. V preteklih letih ste gojili drugačne, bolj zasebne ambicije – nekaj, kar vas je privlačilo, in ne nekaj, kar je bilo zgolj dobro plačano. Oktobrski mrk lahko začne povsem novo poklicno pot in vam odpre pot, ki vam je bila namenjena; vašo usodo, če želite. Ne skrbite za denar: vaše vsakodnevne finance bodo v redu. April in maj sta najboljša, september manj, vendar bo vse dobro.

Vodnar

21. jan. – 18. feb. 

Maja boste začutili, da se vam je z ramen umaknila velika teža. Zadnja tri leta vam je Saturn pomagal, da ste postali močnejši in odpornejši. Tiho je odstranil dele vašega življenja, ki jih ne potrebujete več, in vam omogočil dolgoročnejši pogled na življenje, tako da ste pripravljeni na vse, kar vas čaka. Leto 2023 bo nepozabno tudi za vaše zasebno življenje. Svoboda je tu najpomembnejša: če ste bili v razmerju, ki vas je kakorkoli omejevalo, boste želeli iz njega pobegniti. Morda boste želeli poskusiti z drugim odnosom ali morda z več kot enim. Tudi če ste v dolgoročnem razmerju, za katero veste, da ga ne želite prekiniti, boste verjetno želeli spremeniti nekaj stvari in v prostor, ki se je zdel zaprt, spustiti svež zrak in dnevno svetlobo. Vodnar je že od nekdaj svobodomiselno znamenje, zato, če želite na novo napisati pravila odnosov, to tudi storite. V karieri se izogibajte pasti, ki jo prinaša misel, da je drugo delovno mesto boljše od tega, ki ga imate zdaj. Če se mu približate, boste videli, da ima svoje slabe lastnosti in da to ni popoln položaj, kot ste mislili, da je. Na področju financ se kratkoročno kaže omejena poraba, na koncu pa pridobitev bogastva. Zato si februarja privoščite nekaj ekstravagantnega.

Ribi

19. feb. – 20. mar. 

Planeti vas letos postavljajo v središče dogajanja v svetu – in tudi v vašem življenju, ki bo še naprej odražalo zunanje dogodke. Če ste si želeli mirnega in umirjenega življenja, boste morali počakati. Biti tako neposredno vpleten v toliko planetarnih dejavnosti je zelo spodbudno, a tudi zelo utrujajoče, in tisto, kar resnično potrebujete, je, da si lahko občasno odpočijete. V osebnih odnosih napredujete, vendar počasi. Veliko bo vprašanj, o katerih boste morali razmisliti in se pogovoriti, preden se boste lahko premaknili naprej. Ugotovili boste, da preverjate svoja najosnovnejša prepričanja o tem, kako naj bi razmerje delovalo in kakšne naj bi bile vaše vloge v njem. Avgusta vas čakajo ostri prepiri in obtožbe, čeprav vam bo Venerin položaj oktobra pomagal doseči nekakšen dogovor in zdi se, da ste se takrat pripravljeni na novo zavezati skupni prihodnosti. Pri delu se lahko znajdete v neki začasni vlogi, ki vam bo tako všeč, da je ne boste želeli opustiti. Če vam je res tako pri srcu, zakaj ne zamenjate službe, da bi jo opravljali ves čas? Na finančnem področju je to leto eno najboljših, saj vas aprila čaka spodbuda, ki bi vam lahko pomagala uresničiti dolgoročne ambicije, oktobra pa vas čakajo še lepši časi.

Besedilo Bernard Fitzwalter, prevedla in priredila Manca Pogačar

Fotografija Profimedia, Ilustracije Mika U. W.

Preberite še: Najlepši Zarini puliji, ki so na modnem radarju vseh deklet: Našli smo modele, ki jih to zimo ne boste želeli sleči

Priporočamo tudi: Plašč Amal Clooney je najbolj izviren dizajn zime 2023

Najbolj brano