Horoskop: Vse o karierni poti kozorogov in najboljša delovna mesta zanje

Ambicija je temelj osebnosti kozoroga, skupaj z vztrajnostjo, brezhibnim šarmom in delovno etiko.

Horoskop: Vse o karierni poti kozorogov in najboljša delovna mesta zanje - Foto: Profimedia

Kozorogi so znani po tem, da so odločeni, da s svojo vztrajnostjo dosežejo cilje v svojem življenju. Spremlja jih potencial, da so najbolj učinkoviti, predani strokovnjaki. Imajo vodstvene sposobnosti, zaradi česar so idealni menedžerji, nadzorniki in vodje projektov. Profesionalne prednosti vključujejo trdno delovno etiko in konzervativno naravnanost. Nagnjeni so k ukrepanju in ustvarjanju dobrih rezultatov. Karierna pot, ki kozorogu omogoča potrpežljivost, zamenjavo disfunkcije z organizacijo in ustvarjanje oprijemljivih rezultatov, je idealna.

Najboljša delovna mesta za kozoroge in kozoroginje

PREDAVATELJ

Ker mora imeti predavatelj veliko potrpljenja in vrhunske organizacijske sposobnosti je ta poklic za kozoroga odlična izbira. Ker kozorogi dobro sodelujejo z odraslimi, so najboljši predavatelji na fakulteti. Njihov način poučevanja je izjemno učinkovit, znajo motivirati in prepričati študente, da je izobrazba v življenju še kako pomembna. Prepoznavajo vrednost, ki jo imajo študentje za prihodnost, in zavedajo se kako pomembno je, da se mladi um spodbuja in širi.

ORGANIZATOR

Kozorog je odličen organizator, ki zna odlično načrtovati in zadeve sestaviti v smiselno celoto. Svojim strankam lahko pomaga, da se naučijo organizirati svoje domove, pisarne in življenje. Ker so zelo stabilni, so dober zgled. Nikoli ničesar ne izpustijo in ne pozabijo, saj so pri svojem delu vedno zelo zbrani in osredotočeni.

RAČUNOVODJA ALI FINANČNI SVETOVALEC

Poklic računovodje je točno to, kar si kozorog želi, biti obdan s financami in njihovim urejanjem. Spremlja jih logičen um in k vsemu pristopijo skozi lečo praktičnosti. Računovodska metodologija jim ponuja strukturiran okvir, ki ga obvladajo. Vedno  sprejemajo premišljene finančne odločitve, zato jim stranke lahko popolnoma zaupajo. Kozoroge veseli delo s številkami, finance in vodenje bančnih računov. Kot finančni načrtovalci vedo, kdaj je treba sredstva premakniti na boljša področja, ter ali je tveganje obvladljivo.

RAČUNALNIŠKI PROGRAMER

Zaradi izjemne sposobnosti reševanja problemov in organizacijskih sposobnosti ter logičnega delovanja so kozorogi odlični računalniški programerji. Zaživijo, ko gre za kodiranje in upravljanje podatkov, delo programerja zanje ni nikoli dolgočasno. Znano je, da je kozorog zelo vztrajen ter resen in bo odkrival težave, dokler se ne rešijo.

ARHITEKT

Kozorogove goreče ambicije se zelo dobro uskladijo s kariero arhitekta. Svojo ljubezen do matematike, reda in strukture lahko združi z ljubeznijo do preoblikovanja ustvarjalnih miselnih procesov v fizične oblike, kot so poslovne stavbe, stanovanjski kompleksi ali individualni domovi. Z velikim zadovoljstvom pušča pečat z novimi idejami, ki pa so še vedno povezane s tradicijo.

SAMOSTOJNI PODJETNIK

Kozoroga spremljata potreben zagon in ambicija za samozaposlitev. Kozorogova odločitev, da postane lastnik podjetja, temelji na podatkih, dejstvih in natančnih raziskavah. Ustvariti zna temeljit in natančen poslovni načrt s tržnimi in finančnimi projekcijami. Če posel ne poteka tako kot si je zastavil, zna hitro poiskati rešitve.

ZDRAVSTVENI DELAVEC

Kozorog je naravni skrbnik in pomočnik. Uživa v pomoči drugim, še posebej, če lahko ustvari pozitivno spremembo v njihovem življenju. Opravljanje zdravstvenega poklica bo kozorogu prineslo neizmerno zadovoljstvo. Interakcija s pacienti in zavedanje, da jim je pomagal, da postanejo bolj zdravi, je lahko spodbudna motivacija za vsakega kozoroga ali kozoroginjo.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 7 največjih trendov te zime, ki jih je Zara najbolje izpopolnila

Priporočamo tudi: Ti škornji, ki smo jih kot najstnice sovražile, se spet vračajo v modo

Najbolj brano