Horoskop: Pluton v kozorogu začenja retrogradno obdobje

Od 27. aprila do 6. oktobra se bo Pluton v znamenju kozoroga gibal v retrogradni smeri.

Horoskop: Pluton v kozorogu začenja retrogradno obdobje - Foto: Profimedia

Globoki Pluton je pravi kozmični detektiv, ki je odločen poiskati pravo stabilno zgodbo, on je tisti, ki razkrije skrivnosti in resnico. Plutonov premik nazaj vas ne želi zmesti, temveč vam služi kot pomagalo, da izluščite tisto, kar vam v življenju dobro služi. Namesto da bi se fokusirali na situacije v zunanjem svetu, vas ta vpliv sili k temu, da se ozrete vase.

Ko Pluton postane retrograden, nas prisili, da se osredotočimo na neprijetne dele naše osebnosti, ki nam morda res niso všeč.

Dve veliki tematiki, ki ju Pluton rad izpostavlja, sta moč in želja. Z retrogradnim Plutonom boste morali biti iskreni do sebe, ter ugotoviti kako vas motivirajo potrebe po priznanju, denarju in avtoriteti. Hkrati se boste morali soočiti s temnejšimi stranmi tega, kar si v življenju želite. V negativnem smislu se lahko v kolikor vas je nekdo močno prizadel poveča tudi želja po maščevanju.

Z retrogradnim Plutonom pričakujte obdobje osebnega obračunavanja, ki vam omogoča tudi veliko čiščenja. Ko v sebi zaznate lastnosti, ki vam niso všeč, si jih lahko prizadevate izboljšati. Prav tako lahko ponovno analizirate stare poškodbe in prekinitve, saj Pluton osvetljuje temnejše kotičke vaših izkušenj. Na ta način lahko rastete, kar poudarja Plutonovo ključno vlogo v vašem življenju, to je preobrazba.

Retrogradni Pluton je na splošno čas razmisleka o moči in nadzoru v vašem življenju.

Če so vas ljudje nadzorovali ali z vami manipulirali, je zdaj čas, da jih spustite in se jim umaknete. Če ste preveč nadzorovali druge ali situacije, je čas, da se prepustite toku bolj spontano. Usodni dogodki in ponavljajoče se teme bodo nakazale, katere od vaših navad, prisil, zasvojenosti ali predsodkov je treba odpraviti. Če ste se v razmerju preveč dušili, potem boste morda sedaj pripravljeni na kakšen korak v smer osvoboditve.

Zaupajte svojim duhovnim vodnikom in pomislite na skrajnosti, ki ste jih preživeli v preteklosti. Umik pred zadevami, ki imajo nadzor nad vami, bo povečal vašo duhovno moč in vas pripeljal do osebnega razvoja. Spremembe so na obzorju, ne glede na to, ali ste nanje pripravljeni ali ne. Če se počutite, kot da ste zataknjeni v temnem in zvitem rovu, je pomembno da se zavedate, da je na obeh straneh svetloba. Naj bo vaš um prodoren in osredotočen na akcijo. Osredotočite se na rešitve in spreglejte komplikacije. Vložite svojo energijo v zdravljenje in uvajanje novosti v svoje življenje, kjer koli ste pripravljeni na širitev in izpolnitev. Če se osredotočite na tisto, česar nočete, boste ravno to pritegnili. Ko se osredotočite na to, kar želite, boste verjetno to tudi dobili.

Na osebni ravni Pluton v kozorogu povzroča počasen postopek sproščanja.

Če imate v življenju kaj nepotrebnega, zlasti kar koli, povezano s kozorogom, kot je tradicija, odgovornost, breme, čustvena strogost, mučni cilji, potrebe po dosežkih, kompleksi oblasti, je morda čas da vse to izpustite. Ta vpliv je osrednja točka za spremembe. Da bi nekaj spremenili, morate videti celotno sliko, dobro in slabo. Usmerite se k sebi, razčistite nejasnosti in objemite bolj svetlo prihodnost, časa imate dovolj.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ta obleka iz Zare bo popolnoma obnorela Instagram

Priporočamo tudi: To so najbolj priljubljene torbice tega trenutka in želeli jih boste tudi vi

Najbolj brano