Horoskop: Kaj vam do konca leta na področju čustev prinašata Venera in Mars?

Ljubezen je tisto področje, ki si ga vsi želimo imeti urejenega, da nas osrečuje ter navdihuje. Leto se bliža h koncu, zato preverimo, kako bosta v zadnjem delu leta na vas vplivala Venera in Mars, ki objemata s svojo energijo področje ljubezni. Venera preide v kozoroga 10. decembra in vas bo spremljala do konca decembra. Delovali boste prepleteni s samokontrolo, preudarnostjo in odgovornim vedenjem. 

Horoskop: Kaj vam do konca leta na področju čustev prinašata Venera in Mars? - Foto: Profimedia

V decembrskih dneh boste oddajali avro kompetentnosti in samotarsko vedenje bo sedaj celo privlačno ter skrivnostno. Objela vas bo malo preveč praktična in premišljena energija, ki pa jo boste znali uporabiti v pravi smeri. Imeli boste občutek, da vam primanjkuje topline in spontanosti. Konservativni in pripravljeni se zavezati boste iskali globino. Če želite vedeti, kam pelje vajin odnos, boste sedaj zagotovo izvedeli. S stvarmi, ki jih počnete, boste želeli narediti vtis na ljubljeno osebo. 

Nadarjeni boste za ustvarjanje umetniške strukture in oblike. V svojih ljubezenskih in družbenih odnosih boste cenili trajne povezave, zanesljivost in zvestobo. Izražanje svojih čustev boste dojemali resno. Ustrašili se boste nestabilnosti, prav tako vas bo spremljal globok strah pred zavrnitvijo. Čeprav ne boste najbolj spontani, boste zelo iskreni. Tokrat ne boste bežali pred odgovornostjo ali težavami. Morda boste začeli razmišljati o dolgoročnejših poteh v ljubezni, denarju in lepoti, prevzeli boste bolj odgovoren in zrel pogled ter začutili željo, da se prizemljite in izrazite na bolj resen način.

Venera v kozorogu spodbuja bolj tradicionalen pristop k predanosti, kar kaže na to, da se boste počutili bolj nagnjene k temu, da bi se z nekom umirili, namesto da bi vse skupaj ostalo lahkotno, zabavno in spogledljivo. Konservativna miselnost Venere v kozorogu je idealna za varčevanje namesto za zapravljanje. Bolj boste zainteresirani za stabilne naložbe kot za tveganje. 

Dnevi, ki bodo pomembni

Venera v kozorogu bo 22. decembra v trigonu z Uranom v biku. Dan, ki bo še posebej čudovit za zemeljska znamenja, za preboje v odnosih, lepoto in denar. Nagnili se boste k ustvarjalnim prebliskom in se počutili pripravljene, da ustvarite še lepši odnos.

Venera v kozorogu 28. decembra tvori sekstil z Neptunom v ribah, kar nakazuje pretok med planetom ljubezni in planetom iluzije. To bo dan poln upanja, duhoven in mističen, primeren za čustveno izpoved.

Venera v kozorogu se 29. decembra združi z retrogradnim Merkurjem. Glede na to, da je Merkur planet komunikacije, ne bodite presenečeni, če se v pogovorih o odnosih, denarju ali lepoti načrtni prekrižajo. Zadržite se pred novimi začetki, raje počakajte in vse skupaj še enkrat analizirajte.

Venera se 1. januarja združi s Plutonom v kozorogu, kar prinaša intenzivno izkušnjo. Pluton je planet transformacije, moči in nadzora, zato vam bo zelo pomembno vse, kar je povezano z lepoto, odnosi ali denarjem.

Skratka, Venera v kozorogu je odličen čas, da se posvetite opredelitvi odnosa ali načrtovanju finančne prihodnosti. Vpliv vam lahko pomaga postaviti nove dimenzije in se držati ciljev glede ljubezni, denarja in lepote. Ker boste redkobesedni in čustveno zadržani boste težje uveljavljali svoje želje. V mislih bodo prisotni negotovost, občutek zavrnitve in osamljenost. Nagnjeni boste k temu, da pogledate pod površje v smislu odnosov in osebnih vrednot. Bolj ko boste pošteni glede svojih resničnih čustev do sebe in drugih, prej se boste lahko znebili strahov, občutkov izdaje ali drugih negativnih čustev iz preteklosti.

Mars se bo v zadnjem delu decembra gibal retrogradno v znamenju dvojčkov

Mars je v astrologiji povezan z vašimi zavestnimi željami, s tem, kako greste za tem, kar želite, kako lovite tisto, kar si želite, kako začnete in ukrepate, kako se motivirate in kako se podajate na neraziskane smeri in poti. Energije se bodo usmerjale skozi um in intelekt. Zaznavali boste, da vas vleče k dvomu o sprejetih idejah in običajnih načinih dojemanja realnosti, željni boste razširiti svoja miselna obzorja in razmišljati neodvisno.

Vpliv vabi k razsodnosti in raziskovanju o tem, zakaj se želite nečesa naučiti, o vašem pristopu k učenju v celoti, pa tudi o slogu komunikacije in reševanja konfliktov. Pomembno bo, da si na področju čustev vzamete čas, ter da razmislite, preden ukrepate ali reagirate. Pomembno bo, da sprostite jezo, napetost, čustva in stres. Ozavestite lahko ponavljajoče se vzorce, ki se pojavljajo v komunikaciji in mislih, še posebej v trenutkih konflikta. 

Spoznali boste kako potlačena ali napačno usmerjena jeza vpliva na vaše zaznave in zamegli mišljenje. Znali boste krmariti v dvojnosti, niansah in paradoksih. Naučili se boste sodelovati z ljudmi, ki imajo drugačne poglede in dojemanja. Sedaj lahko izostrite svoje kritično mišljenje in izberete resnico. Naučite se čim več o postavljanju meja, reševanju konfliktov, odgovornosti in popravljanju nastalih napak v razmerju.

Pripravil Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Harry in Meghan v napovednik serije podtaknila veliko laž z namenom, da bi bila njuna situacija videti bolj dramatična

Priporočamo tudi: 64-letna Sharon Stone blesti v neverjetni rožnati obleki iz tila: Svoje oboževalce je očarala s čarobnim videzom

Najbolj brano