Horoskop: Kaj prinaša obdobje retrogradnega Jupitra v ovnu?

Jupiter se bo od 28. julija do 27. oktobra gibal retrogradno v znamenju ovna. Če boste dovolili, bo retrogradno gibanje Jupitra, tega optimističnega planeta lahko dejansko zdelo produktivno. 

Horoskop: Kaj prinaša obdobje retrogradnega Jupitra v ovnu? - Foto: Profimedia

Na splošno je Jupiter planet širitve, ugodnosti in vsega velikega in drznega. Sedaj lahko povečate svojo moč, saj Jupiter v ovnu govori o sprejemanju našega neodvisnega duha. Vsi imamo edinstvene darove, lastnosti in talente, ki nas delajo posebne. Njegov vpliv je nežen, radodarno podeljuje svoje blagoslove, ki pa jih je v času retrogradnosti težje razkriti.

To je priložnost, da se osebnostno razvijete in spoznate kakšno novo smer.

Najbolje, kar lahko storite zdaj, je, da ukrepate. Oven ni leno znamenje, zato je čas, da postanete na področjih, ki so obstala neusmiljeni in se pokažete v najboljši luči. Prihaja idealen čas za negovanje osebnih talentov ali lastnosti.

Namesto da se vržete v nove projekte, velike impulzivne nakupe ali premike v karieri, ki zahtevajo konkretno spremembo, ne pozabite, da so retrogradnosti obdobja razmisleka in pregledovanja, ne pa novih začetkov. Če po premisleku opazite, da se stvari niso razvile tako, kot ste upali, lahko naslednje mesece retrogradnosti izkoristite za popravljanje smeri in boljši tempo. Morda boste v tem času odkrili bolj učinkovite strategije za doseganje svojih ciljev v prihodnosti.

Vpliv bo spodbudil več ognjevite, impulzivne, tekmovalne in občasno agresivne energije.

Deluje tudi na malce nedolžen, igriv, otroški način, tako da se lahko otresete težkih čustev in podarite prednost spontanim in zabavnim vibracijam. Ker je retrogradni Jupiter planet filozofije, je obdobje tudi priložnost za iskanje modrosti in pridobivanje znanja na samorefleksiven način. Osredotočeni boste bolj nase, želeli boste zadovoljiti svojo potrebo po sreči. 

Um se bo večkrat nahajal v plamenih, podžgan z inovativnimi idejami in strelami intuicije. To je priložnost, da opustite omejitve preteklosti in pripravite nove rešitve za prihodnost. Pripravljeni boste neustrašno stopiti na neznano ozemlje, ter spregledati možnosti za izboljšanje sebe, ki jih prej preprosto niste zaznavali. Pomembno bo,  da začutite iskrico navdiha in se z njo poženete naprej. Več časa kot si boste vzeli, več omejitev in težav, ki so vas zavirale lahko spregledate. 

Ne bojte se tvegati in poskušati stvari, ne glede na to, ali se počutite pripravljeni ali ne.

Težje bo ohraniti pozornost v tradicionalnem izobraževalnem okolju učitelj in učenec, ker se boste želeli stvari naučiti na svoj način. Vendar pa lahko obstaja nevarnost, da postanete preveč osredotočeni nase in na lastna stališča, zato bodite zmerni. Čeprav je med tem tranzitom dodaten poudarek na osebni miselnosti, se ne boste počutili zadovoljni, če boste razmišljali preozko. Ne pozabite, da je to čas za širitev.

Zunanje situacije se lahko upočasnijo in energija se obrne navznoter, zato boste na nek način prisiljeni notranje rasti. Čas je, da si zastavite vprašanja, ki vam bodo pomagala ugotoviti, kdo ste in ali ste resnično zadovoljni s svojim življenjem. Ali stojim na poti do lastne sreče? Sem jaz vir svojih težav? Ali imam vse, kar je potrebno, da dosežem stvari, ki si jih želim? V negativnem smislu se izogibajte nepremišljenega delovanja, napihnjenega ega in idealiziranja.

Na katera znamenja zodiaka bo retrogradni Jupiter v ovnu najbolj vplival na individualni ravni?

Oven

Glede na to, da se retrogradni Jupiter povezuje z vašim znamenjem, poudarja prvo hišo osebne identitete. To je čas za razmislek o tem, kako lahko spremenite določene vzorce. Vrnite fokus k sebi. Še naprej bodite samozavestni in se neusmiljeno borite za svoje sanje, saj vas bo vpliv nagradil. Ne bojte se, če vas bodo videli takšne, kot ste v resnici, pretvarjati se enostavno ne boste znali. Spontano sledite svojim sanjam in zaupajte Jupitru, da vas popelje po spontani poti. 

Strelec

Jupiter, vaš vladar bo z vami tesno povezan. Na področjih identitete in ustvarjalnosti se lahko zadeve v tem času spremenijo. Izkoristite obdobje v smeri, da ocenite in preverite, ali lahko izboljšate svoje razumevanje situacij in življenja. Prihajajo nove pustolovščine, ki bodo vključevale tveganje. Ne zadržujte se, ko gre za izražanje sebe. Spoštujte svojega notranjega otroka, igrajte se in uživajte v največji meri. Razmislite o tem, da bi se obrnili vase in negovali stran sebe, ki je bila morda zapostavljena. 

Ribi

Globoka introspekcija bo v tem obdobju odlična ideja, vendar pazite, da ne izgubite občutka za resničnost. Bodite brez skrbi, saj se bo Jupiter spogledoval s hišo udobja, financ in lastne vrednosti, zato pričakujte veliko finančnih blagoslovov. Prihaja tudi krepitev samozavesti, ki vam bo omogočila, da se tam, kjer ste dobri, tudi izpostavite.

Lev

Preko devete hiše, ki vlada potovanjem in filozofiji, boste kljub retrogradnosti začutili Jupitrovo obilje. Tvegajte, saj je življenje prekratko, da bi izpustili pomembne priložnosti in dogodivščine. Nove izkušnje in ljudje vas prebujajo do stopnje, da se odločite za umirjene odnose in se izognete drami. V kolikor boste budni, se boste naučili novih stvari o sebi. Orodja za osebno rast vas bodo usmerila v transformacije.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Angelina Jolie v najbolj popularnih sandalih poletne sezone: So zelo udobni, enostavni za kombiniranje in vizualno podaljšajo noge

Priporočamo tudi: Jennifer Lopez se je s to obleko na medenih tednih prepustila romantiki

Najbolj brano