Horoskop: Kaj nam v novembru prinaša vpliv direktnega Merkurja

Merkur, ki je v zadnjem obdobju marsikomu povzročil več zapletov in pokvaril kar nekaj računalnikov in telefonov, se 3. novembra končno začne gibati v direktni smeri.

Horoskop: Kaj nam v novembru prinaša vpliv direktnega Merkurja - Foto: Joe Gardner on Unsplash

 
Najprej se bo gibal v znamenju tehtnice, nato se 10. novembra zavihti v znamenje škorpijona, kjer bo ostal do začetka decembra. Do konca leta bo njegovo gibanje ves čas direktno. Merkur v znamenju tehtnice vas usmerja k temu, da si boste želeli ustvariti močne odnose. Zelo vešči boste v prilagajanju, morda celo preveč. Ne bodite presenečeni, če vas bo zamikalo, da bi spremenili svoje obnašanje, manire in celo ideje, samo zato, da bi se čim bolj razumeli z drugimi. Kljub pozitivnim vibracijam bo na trenutke težko delovati prepričljivo in narediti nekaj zase, saj boste močno osredotočeni na druge.

Vse kar morate storiti je, da se ustavite.

Premislite, kaj se dogaja in kaj želite od določene situacije. Tehtajte svoje možnosti in preverite, katera je v resnici najboljša za vas. Če še vedno oklevate, kaj bi storili, se vprašajte zakaj ne sedaj. Ta vpliv lahko pomaga vašemu ljubezenskemu razmerju in ostalim povezavam, ki vas obdajajo. Če boste budni, lahko vpliv prinese konstruktivne in v pozitivnem smislu dramatične spremembe v vaše odnose.

Vaša energija bo s tem vplivom taktna in prijetna, delovali boste očarljivo, ljubeče in objektivno, v negativnem smislu si boste jemali preveč časa za odločanje, kar vam lahko odplakne kakšno dobro priložnost. Pred vsako večjo odločitvijo boste skrbno analizirali vsa stališča, kar nakazuje, da se v večja tveganja, ki so nepremišljena ne boste spuščali. Na področju komunikacije, ki jo Merkur ureja boste vljudni in prijetni sogovorniki, ter pravi mojstri v poslušanju in uravnoteženju situacij.  Če pa iščete hiter odziv, ne pričakujte, da ga boste v tem času deležni. Še bolj boste cenili lepoto in povsod iskali harmonijo. Zavračali boste vse, kar ni smiselno, vse kar vam ne bo všeč. Objektivnost in občutek za pravičnost vas lahko rešita pred zapleti.

Vaš način ravnanja z ljudmi bo v tem obdobju edinstven in resnično občudovanja vreden.

Na težave in probleme boste opozarjali na najbolj diplomatski način, zato se v konfliktih tokrat ne boste znašli. Obdarjeni boste s prefinjeno duhovitostjo, logične rešitve boste postavili pred občutke. Ne pričakujte, da boste z lahkoto našli rešitve za težave, vendar bodo te rešitve po tehtnem premisleku prinašale najučinkovitejše odgovore.

V smeri poskušanja določiti vse prednosti in slabosti situacije se lahko zmedete, zato boste občasno potrebovali nekoga, ki vas bo vodil. Na področju kariere boste z Merkurjem v tehtnici uspešni pri vsem, kar počnete, saj boste zelo ambiciozni v borbi za bolj udobno življenje.  Ta Merkur se bolj kot na kar koli drugega osredotočal na intelektualne zadeve, zato boste najbolje delovali, kadar bo vaš um spodbuden. Prihaja močna želja po znanju.  Vaša moč bo izhajala iz bolj abstraktnega pogleda na svet, povečana bo sposobnost videti širšo sliko.

Po 10. novembru, ko se bo Merkurjeva energija povezala s škorpijonovo boste veliko razmišljali o intenzivnem in skrivnostnem.

Presenetljivo boste odkriti in zelo realistični. Čustveno inteligentni boste želeli raziskati vse globine in izražati to, kar v resnici čutite, seveda na bolj strasten način. Morda vas bo kdo zaradi nenehnega opazovanja obsodil, da ste obsedeni z napakami drugih ljudi, vendar boste prepričani, da je treba skrivnosti in neznano sedaj razvozlati.

Ker boste naravnani na subtilno dinamiko, se boste podajali na razne alternativne poti. Prihaja čas in moč preobrazbe, v smeri, da naredite korenite spremembe v svojih miselnih procesih in s svojo modrostjo močno vplivate tudi na druge. Instinkt po spoznavanju stvari, ki se jih drugi bojijo, vam bo vlival naravni pogum, ki bo navdihoval. Komunikacija bo za razliko od Merkurja v tehtnici kratka, jedrnata in brutalno resnična.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Poglejte, v kakšnem outfitu je volila Melania Trump

Priporočamo tudi: 8 znakov, ki potrjujejo (ali ne), da bo vaša zveza trajala še dolgo!

Najbolj brano