Martina Cifer: "Moda je moja strast"

Manekenko, ki je tekmovala v Slovenskem top modelu, so trendi od nekdaj zanimali, na izbiro svojih oblačil pa je postala pozorna že zelo zgodaj.

V reviji Story so z Martino posneli nekaj fotografij, ki so dokaz, da ima velik potencial in da bomo o njej še mnogo slišali.

Martina Cifer: "Moda je moja strast" - Foto: Fotografija Aleksander Štokelj

Kdaj so vas začeli zanimati moda in modni trendi?

Že od nekdaj sem posvečala pozornost temu, kaj oblečem, vendar se je moj stil oblačenja spreminjal z odraščanjem. V začetku najstniških let je moj slog zaznamovala r'n'b glasba, potem pa sem postopoma ugotovila, da imam ženstveno postavo, in se začela spraševati, zakaj bi to skrivala. V modnih revijah in na televiziji sem videla, da imajo nekatera dekleta čisto svoj ženstveni slog, in tako počasi začela razvijati svojega.

Imate v omari kakšen dizajnerski kos?

Imam nekaj takih kosov in jih z veseljem nosim. Čeprav moraš za take kose pridno varčevati, menim, da se splača, ker so to res dobri kosi, ki bodo uporabni dolgo časa. Že štiri leta imam na primer ene hlače Dolce & Gabbana, ki so še vedno videti super in jih prijatelji še vedno pohvalijo.

Kateri modni trendi, ki so trenutno priljubljeni, so vam najbolj všeč?

Zelo so mi všeč umetno krzno in usnjene pajkice. Navdušuje me tudi stil 60. let, na primer visoke hlače, volančki in oprijeti telovniki. Za vsak dan pa so mi najbolj všeč pletenine, na primer širok pulover, pas in pajkice.

Imate kakšno modno ikono ali nekoga, čigar stil vam je všeč?

Zelo mi je všeč stil pevke Fergie, ki je mešanica različnih vplivov. Njeno ličenje mi je zelo všeč in se tudi sama poskušam včasih tako ličiti. Prav tako občudujem slog Maje Kljun.

V kateri modni prestolnici bi najraje delali?

Želela bi se preizkusiti v New Yorku in Parizu, ker mi zelo ustreza pridih moške elegance, ki je nekako značilen za francosko prestolnico. Drugače pa bi z veseljem delala kjerkoli, ker je moda moja strast in me vedno znova polni z energijo.

In za katerega oblikovalca?

Z veseljem bi delala za Zorana Garevskega, ker mi je všeč njegova črnina. Všeč so mi tudi Versace, Karl Lagerfeld, Alexander McQueen in Cavalli.

So čevlji vaš modni fetiš?

Ja, imam jih vse lepo zložene in pospravljene po škatlah. Vseh skupaj je toliko, da dobimo trimestno številko, ne bi pa povedala točne. (smeh)

Koliko so vam pomembni modni dodatki in detajli?

Zelo so mi všeč uhančki, a se vseeno držim načela 'manj je več', zato nikoli ne pretiravam.

Celoten klepet najdete v reviji Story (2).

Napisala Meta Kač;

kreativna vodja projekta Aljoša Krošlin Grlj, Irena Lušičič; fotografije Alex Štokelj; stilist Matevž Faganel; ličenje in pričeska Luka Luka

Najbolj brano