Klepet po odhodu: Nika Mihelčič

Agencija Ford je Niko Mihelčič že pri trinajstih letih vabila pod svoje okrilje, vendar ji mama ni pustila podpisati pogodbe. Vendar nje to ni ustavilo, zato še vedno želi osvojiti svet manekenstva.

Klepet po odhodu: Nika Mihelčič - Foto: Fotografjia Aleš Bravničar

Kako bi opisala svojo izkušnjo v top modelu?

Gre za odlično izkušnjo, ki bi jo takoj ponovila. Delala sem z dobrimi fotografi in naredila lepe fotografije, kar je super. Zelo pa sem tudi vesela, da sem spoznala dekleta.

Ste se sami prijavili, ali so vas poiskali skavti?

V bistvu poznam enega izmed skavtov, ki me je dolgo časa prepričeval, naj se prijavim in tako sem se pač prijavila. Drugače se ne bi, ker sem imela pomisleke zaradi kamer, ki ti sledijo ves čas in ker nisem želela postati medijska oseba.

Ste že kaj delali kot manekenka preden ste se prijavili na Slovenski top model?

Manekenske izkušnje si nabiram že od trinajstega leta naprej, ko je modna agencija Ford želela z mano podpisati pogodbo za 10 let, ampak mi mami ni pustila. In od takrat se sprašujem, kaj bi bilo, če bi podpisala. Ampak to so pač moje sanje, zato v tem vztrajam.

Vas je izločitev prizadela?

Izločitev me ni prizadela, ker sem svoje dosegla. Vem, da sem dobra, da sem dobro delala in da sem dala vse od sebe. Če žiriji nisem bila več všeč, je prav, da sem šla. Težko mi je bilo le zaradi deklet, na katera sem se zelo navezala. Ko sem se zjutraj zbudila brez njih, mi je bilo tako težko, da sem se kar zjokala.

Kakšna se vam je zdela žirija?

Dobila sem občutek, da sem nekaterim všeč, drugim pa ne in na podlagi tega so me pa ocenjevali.

Kateri so vaši najlepši in najslabši spomini iz Slovenskega top modela?

Lepih je ogromno, na primer norčije, ki smo jih z dekleti počele v stanovanju, pa naši klepeti. Žal mi je, da tega niso več prikazali. V slabem spominu pa mi bodo ostali odhodi deklet, ki niso bili prijetni.

Kaj boste najbolj pogrešali?

Najbolj bom pogrešala fotografiranja, ki so bila skoraj vsak dan. Navadila sem se, da se vsak dan nekaj dogaja, da smo od jutra do večera nekaj delala. Potem pa sem prišla domov in sploh nisem vedla, kam bi se dala.

Imate morda najljubšega tujega in domačega oblikovalca?

Domači je Zoran Garevski, ki mi je bil všeč že pred oddajo, tako da mi je bilo smešno, ko sem videla, da je on v žiriji. Od tujih mi je pa najbolj pri srcu Gianfranco Ferré.

Za katero tekmovalko navijate?

Ne vem, katero bi izpostavila. Težko bi se odločila samo za eno. Na primer Lea je prava igralka in obvlada obrazne izraze, Maja ima fenomenalen obraz, Tina pa ima super karakter in energijo.

.

Najbolj brano