Klepet po odhodu: Nika Matavž

Čeprav šestnajstletna Nika Matavž pred oddajo Slovenski top model ni imela še nobenih manekenskih izkušenj, je prepričana, da bo še delala v modnem svetu.

Klepet po odhodu: Nika Matavž - Foto: Fotografija Aleš Bravničar

rKako bi opisali svojo izkušnjo v Slovenskem top modelu?

To je bila predvsem zabavna in nepozabna izkušnja. Mislim, da ne bom nikoli več doživela kaj podobnega, zato mi bo za vedno ostala v dobrem spominu.

Ste se sami prijavili na oddajo ali so vas poiskali skavti?

Nisem se prijavila sama, ampak so me prijatelji in mama.

Ste pred oddajo že imeli kakšne manekenske izkušnje?

Ne, pred oddajo nisem imela nobenih izkušenj. Ko sem bila mlajša sem mislila, da je delo manekenke ves čas lepo in zabavno, zdaj pa sem spoznala, da je lahko tudi zelo naporno. Zanima me tudi modno oblikovanje in umetnost ličenja, ampak bomo videli, kako in kaj. Vem le, da bom zagotovo delala v modnem svetu, ker me to veseli.

Vas je izločitev močno prizadela?

Izločitev me niti ni preveč prizadela, ker sem jo pričakovala, saj so bila ostala dkeleta boljša od mene. Težko mi je bilo le zaradi tega, ker sem morala zapustiti dekleta, saj smo se odlično razumele. Sem se pa seveda zelo veselila, da grem domov.

Kakšna se vam je zdela žirija?

Nisem mislila, da bodo tako strogi, kot so bili, ampak mislim, da je prav, da so bili tako kritični in nam niso dajali praznih upov.

Kateri so vaši najlepši in najslabši spomini na Slovenski top model?

V najlepšem spominu mi bo ostalo druženje z dekleti, saj smo se res dobro razumele in smo skupaj zganjale norčije. Pa fotografiranja seveda. Najslabši spomin pa so zagotovo kače, katerih me je bilo resnično strah.

Kaj boste najbolj pogrešali?

Dekleta, ampak na srečo smo ostale po oddaji v kontaktu.

Pravite, da se zanimate za modo. Imate kakšnega najljubšega domačega in tujega oblikovalca?

Veliko tujih znamk mi je všeč, kot so Prada, Gucci in Stella McCartney. Od slovenskih pa še nisem spoznala kakšnega, ki bi mi bil zelo všeč, saj mi bolj ustreza milanska moda.

Za katero od deklet navijate?

Joj, to je zelo težko vprašanje. Če se moram odločiti, potem navijam za Tino.

Najbolj brano