Klepet po odhodu: Martina Cifer

Ta teden se je od naslova slovenskega top modela poslovila Martina Cifer, ki je šele pred kratkim ugotovila, da jo zanima svet manekenstva in bi zdaj rada čim bolj izkoristila pridobljene izkušnje.

Klepet po odhodu: Martina Cifer - Foto: Fotografija arhiv TV 3

Kako bi opisali svojo izkušnjo v Slovenskem top modelu?

Bilo je fenomenalno, nepozabno in za mano je velika izkušnja. Zame je bil to predvsem izziv, ker me je zanimalo, kako daleč bom prišla, kako bom sprejela svoj novi videz in kaj se bom iz tega naučila. Zelo sem vesela, da sem prišla tako daleč, pa še za naprej je top model dobra popotnica, saj bi kot manekenka še rada delala.

Ste se sami prijavili?

Sama sem se prijavila preko spletne strani. Ko sem bila na morju, so me poklicali in mi sporočili, da sem prišla v ožji izbor.

Ste imeli pred začetkom oddaje že kakšne manekenske izkušnje?

Nekaj malega, ampak nič konkretnega. Pri petnajstih letih so me v centru Ljubljane odkrili skavti Hering models in me želeli vzeti v svojo agencijo, ampak takrat sem bila najstnica in sem imela še druge želje.

Ali vas je prizadelo, da ste morali zapustiti oddajo?

Na nek način me je prizadelo, saj sem se borila za zmago. Vendar vem, da se vse zgodi z razlogom. Ni mi žal, da sem se prijavila, ker sem se imela odlično. Pa še videla sem, kako poteka delo modela.

Kakšna se vam je zdela žirija?

Celotna žirija se mi je zdela strokovna, predvsem mi je bil všeč gospod Milan Gačanovič. Njegovi komentarji so mi najdlje odmevali v glavi. Tudi Nušo Šenk zelo cenim, saj je dosegla ogromno.

Kateri so vaši najlepši in najslabši spomini na oddajo?

Lepih spominov je veliko, od podvodnega fotografiranja, ko se nisem mogla potopiti, do tistega s kačami. Verjetno edina slaba trenutka sta bila, ko me je frizer postrigel na kratko in ko so me izločili.

Kaj boste najbolj pogrešali?

Fotografiranja, modne revije, oblačila, v katerih smo morale pozirati, različni make-upi, nenavadne frizure, jaccuzzi, darila, hotel, ekipo. Vse. Pogrešala bom celoten Slovenski top model.

Kateri tuji in domači oblikovalci so vam pri srcu?

Zelo mi je všeč Zoran Garevski, pa ne zato, ker je bil v oddaji. Po duši sem namreč rokerica zato obožujem črno barvo in usnje. Všeč sta mi tudi Sanja Grcić in Jelena Proković. Od tujih pa sta mi všeč Dolce & Gabbana in Roberto Cavalli, ker imam rada vzorce.

Za katero od tekmovalk navijate, da bi zmagala?

Moja favoritinja poleg mene je bila Nika Mihelčič. (smeh) Od deklet, ki pa so še ostale, pa navijam za Tino. Za njo srčno upam, da bo zmagala, ker bi bila zaradi načina dela in njenega karakterja zelo dober vzor slovenskega top modela.

Meta Kač

Najbolj brano