ELLE podkast | Ajda Rotar Urankar: »Težko me še kdo tako prizadene, kot so me te izkušnje.«

V zadnji epizodi prve sezone ELLE podkasta gostimo Ajdo Rotar Urankar. Oblikovalko, produktno vodjo pri Celtri, ustanoviteljico blagovne znamke Minimellows, športno odvisnico in ljubiteljico lepih avtov.

Podkast, 27. 2. 2021
ELLE podkast | Ajda Rotar Urankar: »Težko me še kdo tako prizadene, kot so me te izkušnje.« - Foto: Urška Klajder, Prispodobe

Epizodo lahko poslušate TUKAJ:

Poslušate nas lahko tudi na:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Kot otrok si je želela postati oblikovalka avtov, saj jo je od nekdaj navduševala kombinacija njihove lepote in uporabnosti. V najstniških letih se je s svojim učiteljem za oblikovanje pogovarjala o tem, kako majhna možnost je, da bi ženska vodila ekipo za oblikovanje avtov. Skozi pogovor je ugotovila, koliko drugih vrst oblikovanja obstaja, in tako počasi začela odkrivati svojo pot. 

V pogovoru Ajda spregovori tudi o svojih spominih na otroštvo v Romuniji. Ko se je pri 12 letih z družino preselila, ji je bilo sprva naporno. A v retrospektivi ima zelo lepe spomine na to obdobje. »Bilo mi je zelo težko, veliko sem prejokala. Ko pa pogledam širšo sliko, mi je bilo res dobro. Bile so lepe stvari. Navadila sem se raznolikosti. Vsak moj znanec je s seboj prinesel svoje mišljenje, kulturo, drug vidik.« 

Pri njenih 17 letih so se vrnili v Slovenijo in dve leti zatem se je odločila za študij v Združenem kraljestvu, kar pa se je izkazalo za bolj travmatično izkušnjo. Prvič je bila zares stran od staršev in Davida. Bilo ji je tako težko, da je tri mesece pred diplomo skoraj vse pustila in se vrnila domov. Zdaj je hvaležna, da sta jo mama in David takrat prepričala, da dokonča študij. In čeprav je bila to zanjo ena od težjih preizkušenj, jo je utrdila in zaradi nje se zdaj počuti bolj močno kot kdaj prej. 

»Ponosna sem na to, da sem postala dovolj močna, da si upam stvarem reči ne.«

 

Poslušajte še: ELLE podkast | Petra Windschnurer: »Hitro vidim, če je stvar privlečena za lase.«

Priporočamo tudi: ELLE podkast | Gaja Prestor: »Vse odločitve v življenju prinesejo nekaj dobrega in nekaj slabega.«

Najbolj brano