Zunaj je nova Elle! Preverite, kaj prinaša!

Pogled mi nenehno uhaja na drugo stran pisarne, kjer v mehkem pastelno vijoličastem puloverju sedi naša študentska moč Manca, ki je hkrati tudi osvežilen barvni kontrapunkt naši v pretežno črno odeti pisarni.

Moda, 9. 2. 2018
Zunaj je nova Elle! Preverite, kaj prinaša! - Foto: Elle Slovenia

Poskušam razvozlati, koliko sem bila stara, ko sta bili pastelna pa tudi ultravijoličasta (zdaj že veste, da je to Pantonova barva leta) najbolj vroči barvi, ko smo nosili lakaste 'oxford' čevlje, in koliko, ko je bil moj najljubši modni kos usnjena jakna, podložena z ovčjim krznom. Uf, svetlobna leta nazaj, a to je gotovo obdobje, ko sem bila najbolj brezskrbna in dovzetna za vse mogoče modne izlete.

Ogledujem si fotografije manekenk z modnih revij, ki jih predstavljamo v tokratnih modnih trendih, in zdi se mi, kot da sem se ujela v časovno zanko. Barve, linije in materiali, vse mi je tako znano in blizu, da mi je kar toplo pri srcu.

Zanima me, ali bi podoživela mladost, če skočim v takšna oblačila?! Nostalgija, tokratni adut v modnem rokavi oblikovalcev, je prinesla zadoščenje novosti željni modni publiki, ki je v trenutku pozabila, da na predstavitvah kolekcij že nekaj let gleda le variacije na pretekle sezone.

Donatella je na defileju modne revije hiše Versace kot poklon bratu Gianniju ponovno združila Cindy Crawford, Naomi Campbell, Carlo Bruni, Heleno Christensen in Claudio Schiffrer, supermodele devetdesetih. Navdušenje se je stopnjevalo, ko je po modnih brveh stopicala mini različica Cindy Crawford, njena hči, Kaia Gerber. Nič manj aplavza ni požela niti ena od najbolj glamuroznih in dih jemajočih revij, Saint Laurentov večerni modni šov pod osvetljenim Eifflovim stolpom, ki je prinesel blišč starih modnih revij.

Kombinacija nostalgije in hrepenenja, taktična prodajna poteza modnih ustvarjalcev, ki se zavedajo, katera generacija ima trenutno moč v denarnici, bo v bližnji prihodnosti igrala na čustveno noto in zdrznila vse, ki niso odporni proti dobrim starim časom. Odmerek odpornosti, prosim.

Najbolj brano