Stéphane Rolland Haute Couture, jesen - zima 2009/10

18. 12. 2009

Čeprav si je šele pred kratkim zagotovil mesto med izbranci na pariškem tednu visoke mode, je Stéphane Rolland še enkrat pokazal prekrasno kolekcijo, tokrat za jesen 2009.

Svojo prezentacijo je začel s kratko, do kolen segajočo čipkasto sivo obleko. Oblačilo poudari ženske obline, medtem ko s strukturiranimi rokavčki ustvari večdimenzionalnost.

Bolj pravilo kot izjema so bila gola kolena, ki jih je Rolland samo še dodatno poudarjal.

Francoski oblikovalec ni pozabil na svojo linijo modnih dodatkov. Poleg njih, lahko opazimo še znani znamki torbic Marella in Talitha. Na reviji se omenjeni modni dodatek pojavi v različnih barvah krokodilje kože.

Kljub svoji šele drugi modni reviji na največjem modnem dogodku leta, pa Stéphane skriva še veliko. Tokrat nam je predstavil izredno uporabo kristalčkov na njegovih seksi kratkih oblekah ter na dolgih večernih toaletah. Popolnoma drugačen obrat pa so etični potiski v črni barvi, ki so predstavljali popolno presenečenje za marsikaterega obiskovalca.

Črnina vseeno ostane del kolekcije tudi za to sezono. Uporabil jo je pri ustvarjanju ženstvenih, elegantnih, prekrasnih oblek, kril in kostimov z detajli na rokavih, strukturiranih ramenih, velikih žepih itd.

Za piko na i pa je, kot večina umetnikov visoke mode, za konec pustil poročno obleko. Zimska pravljica v slonokoščenem tvidu.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc