Alexis Mabille Haute Couture, jesen - zima 2009/10

16. 10. 2009

Igra elegance, gracioznosti in prekrasne palete pastelnih barv, kjer prevladujejo barve kože, breskve, zlata, vode, nežno rožnate ter barva jajčne lupine, je bila vodilo revije visoke mode modnega virtuoza.

Alexis Mabille jeseni ljubi čipko. V cvetličnem vzorcu na damskih oblekah, na telovnikih, ki jih manekenke nosijo preko oblek iz šifona, kjer se je poigral z dekorativnimi dodatki. Tudi tokrat je poskrbel za osebnostni pristop, kar je vidno pri strukturiranju črne in mornarsko modre, z dodanimi peresi in traki, ki se frfotajoče gibljejo med premikanjem.

Znamenita pentlja, ki je postala oblikovalčev podpis, se pojavi kot pas na prekrasnih oblekah, kot dodatek pri čevljih ter kot detajl na torbicah.

Čipka dominira tudi pri hlačah. Pojavi se na zunanjem boku hlačnice. Poigral se je s klasično poročno obleko, kjer glavno vlogo prevzamejo omenjene čipkaste hlače. Tradicionalno belo je zamenjal s črnim smokingom, belo bluzo z cvetličnim metuljčkom ter črno tančico. Vse prej spominja na žalovanje kot klasično poročno slavje.