To so 4 večni trendi, na katere je vsako jesen prisegala Coco Chanel

Zapuščina ene izmed ikoničnih oblikovalk je med modnimi krogi zasidrana trdneje kot njene torbice v rokah ljubiteljic dobrega dizajna. Za tiste, ki s Coco niste tako poznani, vam predstavljamo jesenske trende, za katere je zaslužna prav ona.

To so 4 večni trendi, na katere je vsako jesen prisegala Coco Chanel - Foto: Profimedia

Monokrom

"Ženske pomislijo na vse barve, razen na odsotnost le-te. Dejala sem, da ima črna vse. Bela prav tako. Njuna lepota je absolutna, v popolni harmoniji."

Tako je dejala Coco, ki je črnino celotnega stajlinga uvedla kot estetsko in praktično izbiro. Ženskam je želela ponuditi eleganco in praktičnost, kar se najbolje odraža pri njeni "mali črni oblekici".

Tvid duet

Leta 1920 si je Coco pogosto izposodila športna oblačila od takratnega partnerja, angleškega plemiča. Prepoznavni tkanini je dodala škatlasto silhueto ter značilne barve in tako se je rodil najbolj šik kompletek.

Hlače kot modna zapoved

Ko si je Coco nekega dne na plaži oblekla hlače, je s tem nevede spodbudila ženske, da so namesto kril in oblek posegle po praktičnosti. Dolge, plapolajoče hlačnice poskrbijo za moden in hkrati udoben videz.

Biseri

Beli biseri in Coco Chanel gresta z roko v roki kot čokoladni preliv in sladoled.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ana Klašnja je nosila dolge hlače, ki jih boste želeli imeti tudi vi

Priporočamo tudi: Victoria Beckham je svojo malo črno obleko zamenjala za novo barvo. Videti je izjemno!

Najbolj brano